עבור לתוכן

מחשב לא נדלק !

Featured Replies

פורסם

שלום, לפני כמה שבועות המחשב נתחיל להיתקע לי תוך כדי עבודה אחרי 20-30 דקות מהעליה.

לאט לאט הזמן (של התקיעה) התחיל להתקצר וכבר לא יכלתי לעבוד איתו.

היום ניסיתי להדליק אותו שוב והוא לא נדלק בכלל.

לקחתי ספק ממחשב נוסף שיש שיש והחלפתי את הספק, אותה התופעה, אין תגובה, רק מדי פעם רעש של התחלת הדלקה.

חשבתי שאולי יש בעיה בכפתור של ההדלקה אז חיברתי את הפנל מהמחשב השני ללוח אם של המחשב הבעייתי וגם אז הוא לא נדלק.

עכשיו השאלה היא האם הבעיה היא הלוח אם או המעבד ? כי אני לא רוצה לקנות ולהחליף סתם אחד מהם ?

האם יש דרך לגלות מי הבעייתי. אגב, ממש לא בא לי להחליף בין הלוח / מעבד עם המחשב השני כדי לראות שזה עובד או לא.

תודה לעוזרים

פורסם

לדעתי למרות העצלנות אין לך ברירה אלא לבדוק עם רכיבים אחרים.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה לפרק את המעבד מהמחשב התקול

השאלה היא האם כשרק הלוח אם מחובר לספק , הספק אמור להידלק ? ואולי להשמיע צפצופים מהספיקר על זה שאין לו מעבד ואז אני אדע שהבעיה במעבד ואם לא אז בלוח אם

פורסם

תחפש קבלים מנופחים /סימנים של שרוף בלוח ב 2 המחשבים. אםא תה מוצא משהוא תחליף אותו

תקיעות ובמיוחד תקיעות שמחמירות בהדרגה הם התראה שיש במחשב בעיה שהולכת ומחמירה. בדברים כאלה צריך לטפל מייד

פורסם
  • מחבר

תחפש קבלים מנופחים /סימנים של שרוף בלוח ב 2 המחשבים. אםא תה מוצא משהוא תחליף אותו

תקיעות ובמיוחד תקיעות שמחמירות בהדרגה הם התראה שיש במחשב בעיה שהולכת ומחמירה. בדברים כאלה צריך לטפל מייד

רק לוח אחד עם פוטנציאל לבעיה, אחרת הייתי ממש בבעיה.

כשזה התחיל חשבתי שזה הספק כי שמתי את ה-9600GT וחשבתי שבגלל שהספק הוא ג'נרי הוא לא סוחב.

בכל מקרה תודה, אני אחפש קבלים שרופים / מנופחים.

פורסם

יכול להיות שיש משהוא אם הספק

כרטיס מסך חזק יכול לדפוק ספק גנרי כך שאחריי זה הספק לא יעבוד גם בלי הכרטיס מסך

פורסם

אם לא מחובר PC SPEAKER ללוח אז תחבר זה כלי מצוין לדיגנוסטיקה

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שיש משהוא אם הספק

כרטיס מסך חזק יכול לדפוק ספק גנרי כך שאחריי זה הספק לא יעבוד גם בלי הכרטיס מסך

נכון אבל בדקתי גם עם ספק אחר[br]פורסם בתאריך: 2.10.2010 בשעה 14:05:01

אם לא מחובר PC SPEAKER ללוח אז תחבר זה כלי מצוין לדיגנוסטיקה

אבל הספק לא נדלק, זה בכלל יצפצף ?

פורסם

על מנת שתוכל לבודד את התקלה אני ממליץ לנתק הכל מלוח האם פרט למעבד ו- PC SPEAKER וספק

תנסה להדליק במצב הזה, מכיוון שלא מחוברים זכרונות וכרטיס מסך הלוח אמור להתריע דרך ה- PC SPEAKER

אם אין שום צפצופים משמע הלוח או המעבד תקול

אגב את הבדיקה עדיף שתעשה עם ספק שהוא 100% תקין

פורסם
  • מחבר

על מנת שתוכל לבודד את התקלה אני ממליץ לנתק הכל מלוח האם פרט למעבד ו- PC SPEAKER וספק

תנסה להדליק במצב הזה, מכיוון שלא מחוברים זכרונות וכרטיס מסך הלוח אמור להתריע דרך ה- PC SPEAKER

אם אין שום צפצופים משמע הלוח או המעבד תקול

אגב את הבדיקה עדיף שתעשה עם ספק שהוא 100% תקין

סבבה אני אנסה, אני רק צריך לאלתר speaker :)

פורסם

תחבר כל רמקול רגיל של מערכת ל 2 המגעים שבקצות מתוך ה 4 של הספיקר

פורסם
  • מחבר

תחבר כל רמקול רגיל של מערכת ל 2 המגעים שבקצות מתוך ה 4 של הספיקר

אין צפצופים כי הספק לא נדלק.

מה שכן, שמתי לב שאחרי אני מנתק את הספק מהחשמל, מחכה קצת ואז מחבר שוב ומנסה להדליק אז המאוורר של הארז עושה תנועה קטנה ומפסיק.

פורסם

יש מצב שהתופעה שאתה רואה עם המאוור שאתה לוחץ כפתור הדלקה והמאוורר זז טיפה וזהו יכול להיות שיש משהו שמקצר את הספק ואז נכנס לפעולה מנגנון הגנה מפני קצרים שמכבה את הספק ואז אם אתה מכבה את הסוויטץ של הספק ומדליק ואז עוד פעם תתרחש אותה התופעה

זאת אגב הסיבה שהבדיקה הכי טובה היא עם מערכת מינימלית כפי שהמלצתי

פורסם
  • מחבר

יש מצב שהתופעה שאתה רואה עם המאוור שאתה לוחץ כפתור הדלקה והמאוורר זז טיפה וזהו יכול להיות שיש משהו שמקצר את הספק ואז נכנס לפעולה מנגנון הגנה מפני קצרים שמכבה את הספק ואז אם אתה מכבה את הסוויטץ של הספק ומדליק ואז עוד פעם תתרחש אותה התופעה

עכשיו ניתקתי את המאווררים, דיסק, זיכרון כבר קודם, רק מפסק ההדלקה מחובר ועדיין אין כלום.

השאלה אם זה אומר בוודאות לוח ?[br]פורסם בתאריך: 2.10.2010 בשעה 16:46:22

OK, יש התקדמות כלשהי.

ניתקתי את המחבר 4 פין של ה-12V שמיגע מהספק ללוח ואז הספק התחיל לעבוד.

פורסם

אז זה או הלוח אם שמקצר את הספק אבל צריך לזכור שאספקת 12V דרך חיבור ה- 4 פין הולכת למעבד אז גם המעבד בגדר חשוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים