עבור לתוכן

המלצה למצלמה ב1000-1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

טוב, קיבלתי מצלמת וידאו ב1500 ש"ח מתנה, ואהיה מעוניין להחליף אותה. המצלמה נקנתה במשביר לצרכן, ולכן לא חייב לבזבז את כל הסכום, והאמת שהיתי מעדיף לחסוך לכיוון ה1000 ואת השאר לנצל לקניות אחרות

קיצרתי קצת את השאלון שיהיה נוח לעיניים

מה התקציב 1500 ש"ח, היתי שמח לחסוך לכיוון ה1000

אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? בצילום ביתי משפחתי בעיקר, טיולים, גם תנאי תאורה חלשים בהנחה שמגיע הלילה, אבל לא להתמקד בזה

האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן, בגבולות האפשר,

האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא

האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא

האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה שם היצרן והדגם, ומה חסר לך בה?

טוב פה זה קצת מסובך, בזמן האחרון היתי מצלם במצלמה של חברה שלי והיא fuji finepix s5000.

בגדול אני מרוצה מהמצלמה, אולם בתנאי שאין אור מלא ונהיה חשוך, היה קשה לי להשיג תמונות לא מרוחות. יש לציין שלא למדתי להשתמש באופציות הידניות שלה וניסיתי להסתדר עם המצבים האוטומטיים. ואילו כאשר השתמשתי בחושך בפלאש, אז האובייקט היה מאוד מואר, והתוכן מאחורה חשוך (בניגוד ללא פלאש, שאז במצב מתאים ובנסיון לא לזוז (או לשים את המצלמה על משהו) יצאו לי תמונות לא מרוחות מידי פעם)) אבל בגדול גם התמונות עם הפלאש היו בסדר בשבילי

מפרט המצלמה:

http://d-spot.co.il/?p=185

האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? לא

מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? שים לב שמכפלת הזום (למשל X10) אינה נתון מועיל בבחירת מצלמה. מצטער, הראש שלי לא פועל בקריאת המאמר. אין לי צורך בזום ענק, ובמצלמה שהשתמשתי בה בקושי עשיתי זום רציני

כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? האם מצלמה עם יכולות גבוהות יותר, אבל שדורשת נרתיק נפרד היא אופציה מבחינתך? מה הכוונה נרתיק נפרד? אין לי בעיה אם מדובר בדמוי SLR או בקומפקטית גדולה יחסית, אבל נראה לי שקומפקטית טובה תיתן לי יותר מדמוי SLR במחיר הזה

האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא

אציין בנוסף- המצלמה תשמש גם כמצלמה משפחתית, לכן היתי שמח שבברירת מחדל תוציא תמונות טובות, או גג לשחק קצת עם המצבים. שליטה יותר ידנית תהיה בונוס שיכניס אותי קצת לעולם הצילום (מה שנראה לי אפשרי בתקציב הזה)

ראיתי את הTZ8 והTZ10, מה ההבדלים\עד כמה מורגשים. ואולי יש משהו יותר זול שגם שווה. או שלחלופין איזו דמוית SLR עדיפה

פורסם

Panasonic TZ10 - קניתי בקאמרה אילת ב-1300 ש"ח.

אחת הטובות והמומלצות שיש בטווח המחירים הזה כמעט בכל פרמטר אפשרי.

http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/page9.asp

מלבד איכות הצילום המצויינת גם בוידאו וגם בסטילס, יש לה:

1. עדשה רחבה מאוד

2. זום ענק X12

3. צילום HD מצויין עם זום (אופטי - קצת איטי בוידאו אבל שימושי בהחלט)

4. GPS מובנה עם geotagging מצויין שעובד.

5. זום דיגיטלי "חכם" שימושי מאוד.

6. מצב אוטומטי מצויין ויעיל מאוד.

7. חיבור מיני HDMI

חסרונות שמצאתי עד כה:

1. זמן סוללה די קצר.

2. טעינה של הסוללה אפשרית רק מחוץ למצלמה (לא נטענת מ-USB למיטב ידיעתי

3. חיבורים יעודיים ולא סטנדרטיים ל-USB

4. זום איטי בוידאו.

צילמתי איתה באילת כ~600 תמונות ושעתיים של וידאו HD עם תוצאות מצויינות על מצב אוטומטי לחלוטין - גם במוזיאון התת ימי החשוך עם תאורה קשה, גם בהפלגה בספינה וגם בחדר המלון.

הסוני והסמסונג שעולות עליה רק במעט יקרות משמעותית (~2000 ש"ח לסוני ביבוא רשמי עם 3 שנות אחריות יבואן והסמסונג עוד לא ממש זמינה לרכישה בארץ).

פורסם
  • מחבר

תודה, עד כמה היא שונה מהTZ8?

וקצת לא אהבתי את הקטע של זמן סוללה קצר+סוללה יעודית+רק מחוץ למצלמה ולכן אם נגמרת לי הסוללה באמצע יום נדפקתי בעצם ואין לי שום דרך להתכוננן זה

פורסם

ברור שיש לך איך להתכונן לזה- קונים עוד סוללה באי-ביי אפילו 2- ב60 אחוז פחות מהמחיר בארץ(כמובן לסוללה לא מקורית, כאן המחיר עוד בין 160-180 שקל ובחו"ל עולה קרוב ל14 דולר) וככה אתה מוכן לזה, כמו שאתה הולך וקונה עוד סט של בטריות נטענות(כי אין מצב שבטריות רגילות מחזיקות לך מצלמה יותר מ30 צילומי פלאש).

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה, מצאתי בEBAY סוללה שתתאים, ודי נסגרתי על המצלמה הנ"ל. מחר אלך לחנות לבדוק את הנושא :xyxthumbs:

עדכון: לדפקטים האלו יש רק 3 מצלמות במלאי, כולם מסכנות (המוכרת ניסתה לשכנע אותי שהמצלמה ב1000 שקל שלה פצצת, ומעליה זה רק ב5000 שקל, ואם היתי עובד בפוטושופ היתי יודע מה זה 12.1MP!!!!11).

אז לקחתי זיכוי לשנה שבתקווה ינוצל ע"י ההורים, ואת המצלמה אני אקנה ממקום אחר. נסגרתי על TZ10 או TZ8 (הGPS לא כזה חשוב לי ואשמח לעוד קצת זמן סוללה) כתלות במחיר, נכנסתי למחסני חשמל הציעו לי את הTZ8 ב1350 עם אחריות ל3 שנים של יורוקום- אבל אמרו שאין במלאי אצל היבואן כרגע)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים