עבור לתוכן

מפרט לשימושים כלליים + פוטושופ - עד 3500ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני צריך מפרט למחשב בתקציב של עד 3500ש"ח, עם עדיפות לגלוש מטה.

המחשב ישמש בעיקר לעריכת תמונות (פוטושופ), כתיבה (וורד), גלישה באינטרנט, האזנה למוזיקה וצפייה בסדרות ובסרטים (HD וכאלה).

אם אני אוכל להריץ עליו את Episode 3 שיצא, מה טוב.

אין צורך בציוד היקפי, אין צורך במסך.

הייתי רוצה לעבוד בעתיד עם מוזיקה - מאמין שכרטיס קול יועיל.

צריך כונן דיסקטים בימינו?

מאוד חשוב לי נפח איחסון - כמה שיותר, יותר טוב.

יש לי כונן קשיח מהמחשב הישן שאני חייב לעביר למחשב החדש. יש לזה חשיבות כלשהי בהרכבת המפרט?

לא מתוכנן אוברקלוק.

שקט זה חשוב.

מאמין שארכוש מערכת הפעלה, אבל נא לא להתחשב בזה מבחינת תקציב.

יש צורך בהרכבת המחשב.

מניח שאני מעדיף מ-KSP, אבל לחלוטין לא נעול. גר בת"א.

מודה מראש על עזרתכם,

מקווה שלא שכחתי שום פרט.

פורסם

כדי שנוכל לבנות מחשב כמה שיותר מתאים עבורך, ענה בבקשה על השאלות הבאות:

-עד כמה כבד השימוש שלך בפוטושופ? האם אתה מעדיף מעבד חזק יחסית או יספיק עבורך מעבד בינוני.

-האם תשחק עליו משחקים (Episode 3?). אם כן תן עוד כמה דוגמאות (לקיחה של כרטיס מסך טוב יחסית לגיימינג יעלה את מחרי המחשב בסביב ה650 שקלים)?

-יש כרטיס קול איכותי יחסית מובנה בלוחות האם. כרטיס קול איכותי יותר (שאיני חושב שאתה צריך) יעלה מאות שקלים. יכול להיות שאתה מתכוון לכרטיס עריכת האודיו?

-בנוגע להארד-דיסק, 1TB יספיק? רשום בערך כמה אתה רוצה.

-עד כמה חשוב השקט?

פורסם
  • מחבר

כדי שנוכל לבנות מחשב כמה שיותר מתאים עבורך, ענה בבקשה על השאלות הבאות:

-עד כמה כבד השימוש שלך בפוטושופ? האם אתה מעדיף מעבד חזק יחסית או יספיק עבורך מעבד בינוני.

-האם תשחק עליו משחקים (Episode 3?). אם כן תן עוד כמה דוגמאות (לקיחה של כרטיס מסך טוב יחסית לגיימינג יעלה את מחרי המחשב בסביב ה650 שקלים)?

-יש כרטיס קול איכותי יחסית מובנה בלוחות האם. כרטיס קול איכותי יותר (שאיני חושב שאתה צריך) יעלה מאות שקלים. יכול להיות שאתה מתכוון לכרטיס עריכת האודיו?

-בנוגע להארד-דיסק, 1TB יספיק? רשום בערך כמה אתה רוצה.

-עד כמה חשוב השקט?

השימוש בפוטושופ הוא בעיקר לעריכת תמונות. אני מצלם, משמע שהעבודה היא על תמונות ברזולוציה גבוהה, אבל אני מאמין שהעבודה לא תובענית ברמה של מעצב גראפי.

מה זה מעבד חזק ומה זה בינוני?

בניגוד לעבר, משחקים אינם העניין העיקרי. אני אשמח לשחק מדי פעם, אך אני מעדיף השקעה באספקטים האחרים קודם לכן.

אם אתה אומר שכרטיס קול און-בורד מספיק אז סבבה.

וטרה בייט אחד זה די והותר.

השקט חשוב כי המחשב דולק הרבה בחדר שאני ישן בו, אבל אין צורך להשקיע מאות שקלים במערכת קירור בשביל שלוש דציבל.

רואה איזושהי בעייתיות עם מה שכתבתי על הכונן הקשיח שיש לי?

תודה רבה, מחכה לעצותכם.

פורסם

-בן כמה הכונן ועם איזה חיבור הוא מחובר (SATA/IDE)? במידה והוא ישן מאוד הוא יכול להגביל מעט בביצועים (בעיקר העברת מידע בין הארד-דיסקים) ואם זה חיבור IDE אז זרימת האויר במארז תפגע מעט.

-בנוגע למעבד, אני בעיקר שוקל עבורך או i5-760 או x4 640 החלש יותר, אם כי לרוב לשימושים סטנדרטיים ולעריכות לא כבדות הוא מספיק.

הנה הפרש הביצועים ביניהם לדוגמא-http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=191 (תסתכל רק על הבדיקות הרלוונטיות אליך).

-לגבי כרטיס מסך, בוודאות נכניס לך כרטיס של אנוידיה, בגלל שפוטושופ (CS4/5) תומכים בהאצה מצד כרטיס המסך שלהם (CUDA).

השאלה כאן, איזה להכניס. יש לך את GT220 שיספיק מעל ומעבר לפוטושופ אך לא ממש מתאים למשחקים מודרניים. יש את GT240 שיותר חזק ויריץ בצורה טובה יותר משחקים אם כי לא ממש משתלם למחירו. ולבסוף יש את GTS450 החדיש שמשתלם, מריץ על הגדרות גבוהות יחסית משחקים מודרנים ועולה כ630 שקלים בערך.

מה אתה חושב שהכי יתאים עבורך? במידה ותבחר את הכרטיס היותר יקר, יהיה צורך לקחת את המעבד היותר חלש (שעד כה לפי מה שאני רואה כן אמור להספיק לך).

פורסם
  • מחבר

-בן כמה הכונן ועם איזה חיבור הוא מחובר (SATA/IDE)? במידה והוא ישן מאוד הוא יכול להגביל מעט בביצועים (בעיקר העברת מידע בין הארד-דיסקים) ואם זה חיבור IDE אז זרימת האויר במארז תפגע מעט.

-בנוגע למעבד, אני בעיקר שוקל עבורך או i5-760 או x4 640 החלש יותר, אם כי לרוב לשימושים סטנדרטיים ולעריכות לא כבדות הוא מספיק.

הנה הפרש הביצועים ביניהם לדוגמא-http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=191 (תסתכל רק על הבדיקות הרלוונטיות אליך).

-לגבי כרטיס מסך, בוודאות נכניס לך כרטיס של אנוידיה, בגלל שפוטושופ (CS4/5) תומכים בהאצה מצד כרטיס המסך שלהם (CUDA).

השאלה כאן, איזה להכניס. יש לך את GT220 שיספיק מעל ומעבר לפוטושופ אך לא ממש מתאים למשחקים מודרניים. יש את GT240 שיותר חזק ויריץ בצורה טובה יותר משחקים אם כי לא ממש משתלם למחירו. ולבסוף יש את GTS450 החדיש שמשתלם, מריץ על הגדרות גבוהות יחסית משחקים מודרנים ועולה כ630 שקלים בערך.

מה אתה חושב שהכי יתאים עבורך? במידה ותבחר את הכרטיס היותר יקר, יהיה צורך לקחת את המעבד היותר חלש (שעד כה לפי מה שאני רואה כן אמור להספיק לך).

אני חושב שהכונן הוא IDE, לא זוכר בוודאות. האמת שלא מעניין אותי ביצועים וזרימת אוויר, מעניין אותי שהמידע יעבור בשלום.

ברגע שאעביר את המידע, מבחינתי הכונן יכול לצאת מהמחשב.

מבחינת הדילמה של כרטיס המסך/מעבד, אני טיפה מתלבט.

מצד אחד, אני לא רוצה לחסום לי את האופציה של משחקים, אבל אני לא משחק כבר זמן מה וזה בטוח לא הצורך העיקרי שלי כיום.

מה לדעתך האופציה הטובה ביותר? מה היתרונות של מעבד ארבע ליבות לעומת ה-Core 2 Dou, שידוע כמצויין?

האם יש הבדל כלשהו בין כרטיסי המסך מלבד במשחקים? כלומר, אני מניח שבנוגע לצפייה בסרטים (גם HD) ועבודה רגילה - כולם מספיקים, נכון?

מדוע אתה אומר שה-GTS450 "משתלם"? אשמח מאוד אם תוכל להרחיב על זה טיפה, אני כבר לא ממש בעניינים ולא מכיר את הדגמים הנ"ל.

מודה מאוד על העזרה,

אודה על תשובתך.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהכונן הוא IDE, לא זוכר בוודאות. האמת שלא מעניין אותי ביצועים וזרימת אוויר, מעניין אותי שהמידע יעבור בשלום.

ברגע שאעביר את המידע, מבחינתי הכונן יכול לצאת מהמחשב.

מבחינת הדילמה של כרטיס המסך/מעבד, אני טיפה מתלבט.

מצד אחד, אני לא רוצה לחסום לי את האופציה של משחקים, אבל אני לא משחק כבר זמן מה וזה בטוח לא הצורך העיקרי שלי כיום.

מה לדעתך האופציה הטובה ביותר? מה היתרונות של מעבד ארבע ליבות לעומת ה-Core 2 Dou, שידוע כמצויין?

האם יש הבדל כלשהו בין כרטיסי המסך מלבד במשחקים? כלומר, אני מניח שבנוגע לצפייה בסרטים (גם HD) ועבודה רגילה - כולם מספיקים, נכון?

מדוע אתה אומר שה-GTS450 "משתלם"? אשמח מאוד אם תוכל להרחיב על זה טיפה, אני כבר לא ממש בעניינים ולא מכיר את הדגמים הנ"ל.

מודה מאוד על העזרה,

אודה על תשובתך.

מצטער על ההקפצה,

ממש צריך את עזרתכם. חודשיים בלי מחשב זה הרבה. :)

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה,

ממש צריך את עזרתכם. חודשיים בלי מחשב זה הרבה. :)

חבר'ה, לא נעים לי להקפיץ כל הזמן.

זה קריטי לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים