עבור לתוכן

המחשב פשוט שבק!!! נורות phase led gigabyte

Featured Replies

פורסם

המפרט שלי מופיע בצדץ הסיפור מקרה פשוט -- השארתי את המחשב דולק, כשאני חוזר המסך מכובה ושום דבר לא מגיב..אין ריח של שרוף או משהו ואף אחד לא שמע ציפצופים...

פתחתי לראות מה הסיפור -1. כרטיס מסך זה לא, בדקתי והוא עובד.

2.המעבד לא נראה שרוף או משהו אבל ה-4 נורות PHASE_LED דולקות כל הזמן, אין ציפצופים שאני מדליק אבל לא רואים כלום במסך.

3. אין קבלים שרופים על הלוח אם והוא נראה בסדר

4. ניקוי CMOS לא עוזר

מישהו יכול להגיד לי מה עוד לבדוק???

פורסם

שלב ראשון תנתק את הספק מכל הקונקטורים תפעיל אותו ע"י קיצור של רגל 3+4 במחבר 24 פין

ותבדוק מתחים.

לאחר זאת עם המתחים תקינים תחבר לוח אם עם כרטיס מסך ללא שאר הרכיבים

וכך תתקדם שלב שלב

פורסם
  • מחבר

בוודאות ספק וכרטיס מסך תקינים.

אני חושד במעבד\לוח אם

לא מצליח למצוא מספיק חומר על מה זה אומר ה-4 נורות לד שדלוקות כל הזמן ישר בboot , ואיך זה מתקשר לזה שאין ציפצופים ותצוגה

פורסם

בוודאות ספק וכרטיס מסך תקינים.

אני חושד במעבד\לוח אם

לא מצליח למצוא מספיק חומר על מה זה אומר ה-4 נורות לד שדלוקות כל הזמן ישר בboot , ואיך זה מתקשר לזה שאין ציפצופים ותצוגה

יכול להיות גם זיכרון, מי כמוני יודע, גם הזיכרונות הכי יקרים יכולים להיות מתים אחרי כמה זמן X 5 פעמים שצריך להחליף אותם.

תנסה להוציא את כל הזיכרונות ותראה אם יש ציפצוף, אם כן אז תנסה סטיק אחד כל פעם, אם עדיין יצפצף אז כנראה זה זיכרון. זה עשוי להיות לוח אם אבל זה מאוד קשה לאבחן.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי להפעיל בלי הזיכרונות - אין ציפצופים. אין POST.

מה שכנראה אומר שזה או הלוח או המעבד...

לצערי זה המחשב היחידי בבית עם סוקט 775 ככה שאני כנראה אהיה חייב לקחת אותו לתיקון ב-KSP(=150 שקל ) :'(

שהם יבררו אם זה המעבד או הלוח אם, שניהם במסגרת האחריות עדיין .

הגיוני שהם יחליפו ???

פורסם

אם הרכיבים במסגרת האחריות הם חייבים להחליף.

פורסם

תעדכן פה בבקשה מה היתה הבעיה

פורסם

תרכיב בחזרה כך שלא יראו שהתעסקת איתו - אני לא חושב שהם יאהבו את זה

פורסם
  • מחבר

עידכון:

קודם כל אני חייב לציין שבסניף ראשון החבר'ה מקצועיים מאוד והשירות טוב ואדיב.

המעבד שרוף ונשלח להחלפה אצל היבואן.

בלוח אם הספקתי לעקם כמה פינים, אז לא הסכימו לבדוק אותו עם מעבד אחר. זה נזק פיזי והאחריות לא מכסה אותו.

הוא המליץ לי לנסות ליישר לבד, אבל זה לא במסגרת האחריות. יש טריק שאני מכיר עם עיפרון מכני אבל החלטתי לא להתעסק עם זה וקניתי לוח חדש

אני אעדכן עוד שבוע, מקווה שלא יהיו הפתעות נוספות...

וכמובן תודה לחבר'ה שעזרו :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים