עבור לתוכן

חוות דעת על נוקיה N900

Featured Replies

פורסם

כבעל ה-N900 אני חייב להסתייג מהקביעה שהוא נועד ל"חנונים של לינוקס".

גם אם לא תשנה במכשיר שום דבר, לא תתקין עליו דברים, ולא תשתמש ביכולותיו, עדיין שיחה לחו" ב......סתם. :lol:

עדיין, זהו אחד המכשירים הטובים ביותר שיש מבחינת טלפוניה - נוחות השימוש במקלדת, SMS, WIFI, מולטימדיה וכו'.

בנוסף, ולא במקום, יש למכשיר גם יכולות של מחשב, לא מחשב שולחני, לא מחשב נייד, אבל הדבר הכי קרוב לטאבלט בגודל 3.5".

מבחינת חומרה:

רמקול חזק, איכות שמע מעולה. מסך מגע מעולה. לא כמו אייפון, אבל הכי טוב שיש חוץ מהאייפון.

מעבד של 600MHZ, שאובר קלוקינג מעלה אותו ל-900MHZ במאמץ ומוריד ל-125MHZ במנוחה וע"י כך חוסך בזמן סוללה.

זיכרון של 32+16GB, מצלמה 5MP סבירה, מקלדות וירטואלית ופיזית טובות מאד.

יש למכשיר משדר FM - מאפשר לשדר את המוזיקה מהמכשיר לרדיו באוטו. :yelclap:

פלאש שאפשר להפוך לפנס, IR שאפשר להפוך לשלט ל-TV, ועוד כל מיני שטויות.

מבחינת תוכנה:

אני לא יודע לינוקס, לא רוצה לדעת לינוקס, ולא צריך לדעת לינוקס.

אפשר להתייחס ל"תכנות" שלו כמו להרחבות של פיירפוקס - אפשר להשתמש במכשיר AS IS,

אבל עם השימוש ב"הרחבות" חוויית השימוש נהיית משהו אחר.

יש למכשיר דפדפן מובנה מעולה, אפשר להתקין גם פיירפוקס (פחות מוצלח) ואפילו כרום (עקום).

נכון, אין לו אלפי "אפליקציות", אבל דפדפן אמיתי שאפשר לסנכרן אותו עם המחשב בבית שווה יותר מכל הדפים המותאמים לאייפון.

חסרונות:

גדול, כבד, ובשימוש כבד ב-WIFI גומר את הסוללה תוך חצי יום.

• תגובות 38
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אחלה, ומכל מה שאמרת למשתמש הממוצע או אפילו כבד אבל כאלו שלא מעוניינים להתעסק עם לינוקס וכו' אלא רוצים רק SMSים, WIFI, טלפון טוב ו-GPS אתה באמת חושב שיש טעם לקנות אותו? כשמדובר בטלפון לא נפוץ? שאחרי זה בעיתי יחסית למכור אותו? שחייבים להשתמש בו במצב מאוזן בניגוד לכל טלפון אחר שקיים? איך למשתמשים שציינתי למעלה הוא עדיף על המיילסטון למשל? הרשה לי לחסוך מזמנך ולדבר אלייך כחוסך אל חוסכים - הוא לא עדיף מהמיילסטון במקרה הזה, להפך. המיילסטון בעל עשרות אלפי אפליקציות להתקנה, סוללה חזקה יחסית, מצלמה טובה, אפשר להשתמש בו בלי בעיה במאונך או מאוזן והוא לא כזה כבד כמו שמשתמע מהמספרים (ובכל מקרה פחות מה-N900). תוסיף לזה את העובדה שהרבה יותר קל לרכוש/למכור אותו כיד2..להמשיך?

ובאמת לסיכום, אני לא אומר שה-900 פלאפון גרוע. אני אומר שהוא מתאים לפלח אוכלוסיה קטן ומצומצם בטרוף ואין ל-99% מהאנשים ה"פשוטים" סיבה לחשוב לכיוונו

פורסם

ובאמת לסיכום, אני לא אומר שה-900 פלאפון גרוע. אני אומר שהוא מתאים לפלח אוכלוסיה קטן ומצומצם בטרוף ואין ל-99% מהאנשים ה"פשוטים" סיבה לחשוב לכיוונו

ל-99% מהאנשים ה"פשוטים" אין גם שום סיבה לפזול לכיוון המיילסטון או האייפון. אז מה ?

הם פוזלים ולא ממשים 10% שיכולותיהם.

ל-N900 יש חסרונות, לא אמרתי שלא. אבל מפה ועד להגדיר אותו כמכשיר לחנונים של לינוקס המרחק גדול.

הנשמות הטובות בחברות הסלולריות שלא יודעות איך לאכול אותו גזרו את דינו במקומו מביאים את ה-N8 עם סימביאן 3,

אבל לדעתי, ב-1,300 ש"ח זוהי יופי של עיסקה.

פורסם

אתה טועה לחלוטין. אנשים פשוטים יכולים בקלות להסתדר עם אייפון או מיילסטון, יש אפליקציות שבכמה קליקים מורידים, הכל קל ופשוט ושום דבר לא מסובך. יש להם גם סיבה לפזול לכיוונו, כי גם אנשים פשוטים רוצים לגלוש באינטרנט ולהנות ממשחקים ואפליקציות נחמדות ושימושיות.

עצם זה שה-900 עובד רק במאוזן זה כבר משהו שפוסל אותו ברוב המקרים. גם אם הוא מתאים לי מכל שאר הבחינות אני אישית בחיים לא היתי קונה טלפון שעובד בצורה כזו

פורסם

רמקול חזק, איכות שמע מעולה. מסך מגע מעולה. לא כמו אייפון, אבל הכי טוב שיש חוץ מהאייפון.

:lol: :lol: :lol:

ה N900 לא יושב אפילו בעשיריה הפותחת מבחינת מסכי מגע בסלולר. (אני מתעלם בכוונה מהעובדה המשעשעת שאתה בכלל משווה מסך רזיסטיבי למסך קפסטיבי)

פורסם

:lol: :lol: :lol:

ה N900 לא יושב אפילו בעשיריה הפותחת מבחינת מסכי מגע בסלולר. (אני מתעלם בכוונה מהעובדה המשעשעת שאתה בכלל משווה מסך רזיסטיבי למסך קפסטיבי)

נו, באמת..

שאלת תם: בדקת את המסך?

פורסם

בערך 500 פעם, פעם אחת למשך 3 ימים רצופים.

אני חייב להגיד שהמשקל של המכשיר היה סיוט, גם לי שהולך עם כיסים גדולים ובחיים לא עם ג'ינס וכו'.

פורסם

ואני לובש ג'ינסים ושוכח לפעמים שהוא שם. אז?

פורסם

ציינתי דעה אישית, אסור? :nixweiss:

נתתי את הנקודה עם כיסים גדולים וכו' כדי שאנשים לא יעלו את הטיעון שאפשרי שאני לובש מכנסיים צמודים/עם כיסים קטנים אז המכשיר מורגש יותר.

פורסם
  • מחבר

זהו... שיגעתם אותי סופית....

לרדת לא לדרת.... עובד במאוזן עובד במאונך... מה זה משנה עם הוא עובד כך או כך? (ומה בכלל הכוונה מאוזן? - אופקי?)

פורסם

בגירסה הראשונה של מערכת ההפעלה היתה תקלה שגרמה לכך שהמכשיר לא עבר למצך מאונך (עומד) בכל הטיה של המכשיר.

יצא די מהר פאצ' שתיקן את המצב, וגירסה 1.2 של Meamo שיצאה מתישהוא באביב תיקנה את המצב סופית.

המכשיר אכן כבד ומגושם ואינו מכשיר לכיסים, אבל יש פתרונות אחרים- על פאוצ'ים לחגורה שמעת ?

ובניגוד לידידי Scorn שטוען שה-N900 לא יושב אפילו בעשיריה הפותחת מבחינת מסכי מגע בסלולר,

לדעתי, זהו אחד ממסכי המגע הרזיסטיביים הטובים ביותר שיש, כשברור שאין מה להשוות למסכים קפסטיביים.

פורסם

מנפלאות הקוד הפתוח:

לכל אלו שנרתעים מהמילה לינוקס: אפשר להתקין על ה-N900 אנדרואיד באופן אוטומטי !

כך תהיינה למכשיר שתי מערכות הפעלה, וכעיקרון ישומים לאנדרואיד יוכלו לרוץ על ה-N900.

http://www.pocket.co.il/community/showthread.php?t=268880

שלא לדבר על ה-meago שאמורה להשתחרר מתי שהוא בחודש שעבר. :sleep:

פורסם

אז למה אתה משווה אותו לאייפון בכלל? ???

מבחינת מסכים רזיסטיביים, כן, זה כנראה המסך הרזיסטיבי הכי טוב שראיתי.

בקשר לאנדרואיד על ה N900- אנדרואיד סובלת קשות מחוסר במסך קפסטיבי, הרבה מהפונקציות הולכות לאיבוד וחווית המשתמש נפגעת.

פורסם

מי השווה את המסך של ה-N900 למסך של האייפון ?

מה שכתבתי היה:

מסך מגע מעולה. לא כמו אייפון, אבל הכי טוב שיש חוץ מהאייפון.

אמרתי שהוא לא ברמה של האייפון, אבל הוא מסך מעולה כשלעצמו.

פורסם

רשמת שהוא הכי טוב חוץ ממה שיש באייפון, שזה כבר אוטומטית לא נכון :nixweiss: יש עוד מגוון מכשירים עם מסכים קפסטיביים טובים שלא ממש משאירים ל N900 סיכוי לתחרות (לא אומר שכל קפסטיבי יותר טוב- יש מכשירים עם מסכים קפסטייבים גרועים גם כן...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים