עבור לתוכן

מחפש נייד לשימוש לסטודנט בטכניון, לכתיבה, סרטים ואולי קצת משחקים. תקציב בערך 3K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחר חיפוש של ת'ארדים בפורום החלטתי לפתוח נושא כי לא מצאתי אחד שמתאים לי בדיוק..

אני מחפש נייד לשימוש בטכניון, שאני אקנה לו מצלמה כלשהי ויקליט את השיעורים (אם זה אפשרי מבחינה חוקית).

בנוסף אני אשתמש בו לכתיבה, ולעבודה במשך מספר שעות, ולכן אני מעדיף ציפוי מט,

וכמובן חיי סוללה שאני מקווה שיספיקו לי ליום לימודים (אני לא יודע אם יש שקעי חשמל בכיתות..).

גודל מסך טוב נראה לי 13-15" ואין לי העדפה ספציפית..

הארד דיסק אני מעדיף כמה שיותר גדול (לצילום השיעורים ושמירת הקבצים או לפחות מלק מהם), ומעבד כזה שיוכל לסחוב הקלטה בזמן אמת ברזולוציה נורמלית ואולי כמה סרטי HD וקצת משחקים.

תקציב: 3000+-, אם זה ממש חשוב אז 3500, עדיף לכיוון ה-3K..

תודה!

פורסם

לפי מה שכתבת אני מניח שעוד לא התחלת ללמוד בטכניון.

נראה לי שאתה קצת קופץ לפני העגלה כאן. קודם כל, יש את אתר ההרצאות המוקלטות של הטכניון שניתן לראות את ההרצאות אם אתה נמצא פיזית בטכניון או במעונות. כמו כן יש אפשרות להשכיר מכשיר שנותן לראות את ההרצאות בבית. האפשרות השלישית היא להוריד את ההרצאות בדרך מתחכמת באמצעות תוכנה (אבל ממש לא מסובכת...), מספיק אנשים עושים את זה ולא תהיה לך שום בעיה להיעזר בסטודנטים שיראו לך מה צריך לעשות...

האתר של ההרצאות:

http://video.technion.ac.il/Courses/

רוב ההרצאות של השנה הראשונה יהיו שם קרוב לוודאי (אבל שוב, כרגע מהבית לא ניתן לצפות בהם).

להקליט הרצאות בצורה עצמאית עם מצלמה זה מאוד מאוד לא נפוץ בטכניון (נתקלתי באחד-שניים כאלה מתוך מאות שלומדים איתי קורסים) גם כי יש המון הרצאות באתר הנ"ל וגם כי תאכלס אין באמת זמן לראות המון הרצאת בבית. אל תשכח שאתה צריך גם מצלמה מעולה וגם לשבת קרוב כדי שתוכל לראות בצילום מה שרשום על הלוח בצורה ברורה...

בקיצור, אני לא אומר שאתה צריך לרדת מהרעיון אבל אני ממליץ שתבוא לשבוע הראשון, תראה קצת מה הולך ומה באמת אתה צריך בשיעורים (אם בכלל...) ואם עדיין תחליט שזה מה שאתה צריך אז שבוע ראשון בלי צילום של הרצאות לא יהרוג אותך.

לא זכור לי שיש שקעים בכיתות וגם אם כן אז בכמות זניחה (כמה שקעים לעומת 100 אנשים...)

לטעמי האישי הכי נוח להביא נטבוק לטכניון, לא מכביד על הגב ונותן פתרון סביר במידה ורוצים מחשב

פורסם
  • מחבר

אז השאלה היא האם אני בכלל צריך מחשב? אני לומד פיזיקה - הנדסת חשמל, ולדעתי יהיו הרבה חישובים ונוסחאות שיהיה קשה לרשום במחשב..

אז אולי עדיף קלסר רגיל וזהו?

ועוד שאלה - אם יש לי מחשב נייח בחדר, שדרכו אני יכול לראות את ההרצאות שיש באינטרנט זה יספיק לי?

פורסם

בהרצאות השימוש במחשב הוא אפסי. אני מניח שיהיו לך קורסים בתואר שיועברו ע"י מצגות ואז תוכל לשים אותן מול העיניים עם הנייד. אין לך שום סיכוי לסכם את החומר תוך כדי הרצאה במחשב. חייבים לכתוב ביד, הרוב זה משוואות/ נוסחאות/ שרטוטים וכ"ו.

אם יש לך מחשב בבית שמריץ אינטרנט ואופיס בצורה טובה זה יותר ממספיק. בטח בשנה הראשונה.

שוב, קלסר/מחברת זאת אופציה יחידה לדעתי בשיעורים.

כרגע אין לך טעם לקנות מחשב. תבוא לשבועיים של לימודים, תראה מה אתה צריך אם בכלל, שים לב מה הם הרגלי הלמידה שלך (אם ישר אחרי הלימודים אתה חוזר הביתה אז יכול להיות שאין טעם במחשב, אם אתה נשאר עד 10 בלילה ללמוד בטכניון אז אולי כן שווה להשקיע וכ"ו) ואז תוכל לעשות החלטה נבונה של מה אתה צריך.

לדעתי, מניסיון של שנה ראשונה, נטבוק עד 1500 שקל זה יופי ללימודים אם בא לך מחשב בשעה שעתיים חלון או בסוף היום או בכלל. לא מורגש על הגב ונותן מענה סביר לאינטרנט/ ש"ב..

אם אתה מתכנן לשבת שעות על המחשב אז כל המחשבים הקלים (עם המעבדים החלשים) עם מסך 11.6-13 יעשו את העבודה ועדיין יאפשרו להסתובב איתם יחסית בנוחות

פורסם

אני לומד חשמל בטכניון,

זה לא ישים ולא נוח לסכם הרצאות במחשב, ואני לא חושב שמישהו עושה את זה (חוץ ממישהו אחד עם מחשב לוח שראיתי וגם הוא ויתר על זה בסוף)

להקליט בכלל לא נראה לי ילך (אתה צריך מצלמה טובה, לשבת במקום טוב (אל תחשוב שזה כזה פשוט), ושזה לא יפריע לאף אחד),

יש לך בביניין חוות מחשבים

מומלץ מחשב 13-14 קל, כי עם 15" ימאס לך מהר

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה, די עזרתם לי..

עכשיו בקשר למעונות כדאי לי להביא את המחשב הנייח הביתי שלי לשם? או שיש סכנה שיגנבו אותו?

ועוד שאלה - מישהו בכלל מסתכל על ההרצאות המצולמות שבאינטרנט?

ואיזו מהירות הרשת בטכניון?

תודה..

פורסם

אין ממש סכנה שיגנבו אותו. אתה תקבל מעונות עזה (שזה חדר אחד גדול ל2 שותפים), או אולי משהו אחר שזה בן אדם בחדר קטן ו5-6 איש בדירה.

אתה יכול לרכוש נייד ולהשאיר אותו בחדר כשאין לך כוח\צורך לסחוב

הרצאות- כן, לפעמים זה הרבה יותר טוב מהמציאות (נוהגים לצלם מרצים טובים בלבד), ויש קורסים שלמים שלמדתי רק מהוידאו (ספרתיות תראה את ההרצאה רק בוידאו מרצה מצויין)

כמו כן נהוג לראות את ההרצאות בקצב מהיר של X1.4-2.0

בטכניון זה קצת מסובך- בטכניון עצמנו (אלחוטי) זה משתנה, ואפשר לקבל חיבור של 10-20 מגה עם כמה מגות העלאה. ברשת הפנימית של הטכניון אפשר לקבל עד 80 מגה. במעונות זה קצת סיבוך- אם זה פנימי אתה משתמש כמה שבא לך, אם אתה רוצה לצאת החוצה אז יש לך הגבלה של ג'יגה אחד נראה לי, וזה 2.5 או 1.5 מגה.

שיתוף קבצים באלחוטי אסור ברמת העקרון, אולם יש רשת שיתוף קבצים בין האנשים בטכניון (זה של ה80 מגה).

אני לא גר במעונות אז אני לא יודע בדיוק איך זה במעונות עצמם

פורסם

אם אתה מתכוון לגור במעונות (ממה שאמרת קודם זה נשמע כאילו אתה הולך לגור בבית) אז מחשב נייד זה כמעט בגדר הכרח. אפשר להסתדר בלי אבל זה מסרבל מאוד את העבודה ומאוד לא נוח (לא תוכל ללמוד בחדר במעונות למשל). אתה צריך מחשב בבית כדי שכשתחזור הביתה יהיה לך על מה לעבוד (בשנה הראשונה בטכניון כל השיעורים/עבודות/חומר זה על המחשב, מPDF של ש"ב ועד הזנת תשובות דרך האינטרנט עם ניקוד).

אני גרתי בעזה שנה שעברה. האינטרנט הפנימי הוא מטורף, יש רשת פנימית שנקראת אליאנס שמלאה ביותר מעשרה טרה של סרטים, סדרות משחקים וכ"ו והמהירות הורדה יכולה להגיע ל10 מגה בפועל (לא Mb, אלא MB). אבל להורדות חיצוניות זה לא מומלץ לעשות משם כי יש הגבלת נפח של ג'יגה אחד ואז אם אתה עוקף המחירים מתחילים לקפוץ...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, ירדתי מרעיון הקלטת השיעורים, ושיניתי את הכותרת כך שתתאים יותר..

אז איזה מחשב נידי כדאי לי לקחת?

אני רוצה אחד שיהיה לי נוח להסתובב איתו (אבל לא קטן מדי), שתהיה לו מקלדת נוחה ושאני אוכל לחבר אותו לטלוויזיה ולראות סרטים ב-HD.

הארד דיסק 320GB מספיק, ומעבד כמה שיותר חזק.. כרטיס מסך מה שאפשר יותר חזק ככה יותר טוב.

הצעות יתקבלו בברכה..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי, בסוף לקחתי את ה-A530, שהוא דומה מאוד מ-AH530 רק לא מבריק, במחיר של 2700 שקל..

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים