עבור לתוכן

רשת ביתית - על ROUTER - יש גלישה - אבל אין שיתוף קבצים - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

היי

יש לי 4 מחשבים - כולם מחוברים ל ROUTER - ולכולם כתובות IP אוטומטיות שניתנות מה ROUTER ( DHCP )

וכולם על WORKGROUP זהה...

הבעייה - ב My Network Places - רואים את ה SHARED DIRECTORIES אבל כולם תחת הגדרה - UNKNOWN.

תחילה חשבתי שזה בגלל ה FIREWALL של XP - אבל אני חושש להוריד אותו ( נכון לעכשיו אני לא עושה שימוש נרחב ב FIREWALL שבROUTER... - מפאת חוסר בקיאות )... - ומעדיף שיהיה שיתוף מלא + FIREWALL של XP בכל מקרה - ה FIREWALL מוגדר לעבוד על חיבור הרשת הביתית...

למישהו יש רעיון?

כמו כן יש ARTICLE ב MICROSOFT :

http://support.microsoft.com/?kbid=298804

זה נראה לי ממש רלוונטי אליי - אבל אני לא לחלוטין מבין את המשמעות של ביצוע הדברים, היינו - האם בסוף השינויים הללו ( שגם אותם מעט מסובך לבצע בממשק של XP - למרות שזה נראה פשוט ) - אהיה חשוף כלפי חוץ או לא?

בתודה מראש

MEK

- אגב - בעיית חיבור המחשבים לכבלים בחייגן ( הבעייה שבגללה פתחתי פה מספר THREADHים בעניין )- באה על פתרונה בדמות ROUTER של BILLION שעלה לי 400 שקל - ואני ממש ממש מרוצה ממנו :)

כשאהיה בטוח לחלוטין שהפתרון מלא - אכתוב על כך ואמליץ בהתאם...

( שם המכשיר אגב - BIPAC-640 AE )

פורסם
  • מחבר

תודה

אבל כבר יש לי את ה FIRMWARE הכי חדש ( בן שבוע וחצי ) - מחברת התמיכה הישראלית - שאגב - פשוט מדהימים בשירות ( לא אפרט יותר מידי )

הבעייה - היא בהגדרות ב XP - ולא בROUTER - לדעתי כל מי שמחבר רשת דרך HUB.SWITCH.ROUTER - ועושה ENABLE ל FIREWALL של XP - ייתקל בבעייה דומה..

עוד רעיונות?

MEK

פורסם

כשעשיתי לחבר שלי את הרשת בבית שלו, נתקלתי באותה בעייה בדיוק עם ווינדוס XP ווינדוס 98, ולא היה שום פירוול באמצע..

עד היום לא פתרנו את הבעיה.. פעם שאלתי לגבי זה, נתנו מספר פתרונות אפשריים, אבל שום דבר לא עזר.. תנסה את מה שהציעו לי, אולי יתמזל מזלך..

אם לא, אולי עוד משהו יעזור לך, ואז זה יעזור גם לי :)

פורסם

תנסה להוריד את הפיירוול של אקס פי בכל המחשבים

כבה ותדליק את כולם מחדש ותבדוק אם זה עובד

אם כן הבעיה היא בפיירוול

דרך אגב כשאתה נמצא מאחוריי ראוטר גם בלי פיירוול קשה נורא לפרוץ אליך משום שאדם שמחפש מחשבים קלי פריצה בכלל לא רואה את המחשב שלך כי יש לו מסכת איי פי

פורסם

it's impossible to break into a computer if it's behind a router (for a client, not for a server!).

when your behind a router, on connecting the router gets the IP from the ISP on the WAN side, the IP of the computers on the LAN side is irrelevent. when a computer wants to communicat with the world it sends it's data to the getaway (the router). the router replace the the sender's IP with it's own and from a randomly selected port (that is not defined). the router has a table of the original IPs and ports it had assigned them to. when the data comes back to the router it replace the IP and port with the original from the table and discard that entry from the table. that's why nobody can see the LAN from the WAN side.

then how servers work?

server's IPs are registrasted in DNS servers, your's not and is unknown to the world (only the router is known). the main point is that no one can break into your computer, and you can take off the windows firewall without worrying about being attacked, besides that like most things microsoft does it's probably not worth much.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים