עבור לתוכן

בעיה שנגרמת ע"י הזכרונות - רק כאשר שניהם ביחד מותקנים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב חדש. וינדוס 7 64BIT מקורי.

מהיום הראשון שהוא אצלי הוא מעלה מסכים כחולים בהפעלת הוינדוס, כל פעם בעיות כמו memory_managment וכו...

החלטתי לבדוק את הזכרונות, הרצתי את הבדיקה של הוינדוס והכל תקין.. אז הוצאתי זכרון אחד (2GB של ELITE 1333MHZ DDR3) והשארתי אחד בפנים (שניהם אותו דבר בדיוק). המחשב עובד מעולה!

הכנסתי את השני והוצאתי את הראשון, והמחשב עדיין עובד מעולה! רק כאשר שניהם ביחד מותקנים - ישר יש בעיות.

למה זה קורה?!

פורסם

ניסית כל אחד מהם בנפרד, כל אחד בסלוט אחר?

אתה צריך לעשות 4 בדיקות (בהנחה ויש רק שני סלוטים שבהם אתה משתמש):

*רק סטיק 1 בסלוט 1 והשני ריק

*רק סטיק 1 בסלוט 2 והשני ריק

*רק סטיק 2 בסלוט 1 והשני ריק

*רק סטיק 2 בסלוט 2 והשני ריק

אם ארבעת אלה יעברו תקין (יום שלם בלי לקרוס למשל, תלוי באיזה תכיפות אתה מקבל מסכים כחולים עכשיו)

אז יהיה אפשר להמשיך לבדוק.

הסיבה שאני אומר לך לעשות ככה זה בגלל שיכול להיות שהבעיה היא בכלל בלוח אם, באחד (או יותר) מהסלוטים שבו,

ולאו דווקא בזכרון עצמו.

חוץ מזה, אני לא יודע על איזה בדיקה של וינדוס לזכרונות אתה מדבר, אבל תריץ בדיקה באמצעות memtest, לא דרך וינדוס

אלא להעלות את המחשב ישירות ל-memtest, על מנת שיוכל לבדוק את כל מרחב הזכרון.

אני מציע לתת לו להריץ לפחות לופ אחד שלם על כל קונפיגורציית זכרון (הארבע שהצעתי למעלה + שני קונפיגורציות ששני הסטיקים נמצאים, כל פעם אחד בסלוט אחר)

פורסם
  • מחבר

הרצתי את כל הבדיקות הנ"ל.

הMEMTEST לא מוצא שוםפ בעיה עם הזכרון.

המחשב עובד תקין בכל הוריאציות, יש בעיה כאשר מכניס 2 כריסים יחדיו.

פורסם

אם ככה, זה נשמע לי כמו בעיה בלוח אם.

כמה סלוטים לזכרונות יש לך? אם יש יותר משניים, הייתי מציע לנסות את הסלוטים האחרים רק בשביל לשלול סופית שהבעיה אינה בזכרונות.

אם יש לך מחשב אחר שעובד טוב שאפשר לשים בו DDR3, הייתי מנסה את הזכרונות שלו במחשב שלך וגם את הזכרונות שלך במחשב ההוא,

רק בשביל לשלול סופית את העובדה שזה לא בעיה בזכרונות, אלא בלוח אם.

אבל בכל מקרה, נשמע לי שזאת בעיה בלוח אם וכנראה יש להחליף אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים