עבור לתוכן

לוח אם לOC ~4.0GHZ על E5200

Featured Replies

פורסם

שלום, המטרה הכללית היא בסה"כ לא להיות מוגבל ע"י המעבד בCALL OF DUTY: BLACK OPS עם הGTX460 שלי ברז' 1680*1050.

כרגע לוח האם שיש לי קיבל קריזה חומרתית ויציאות הUSB עושות בעיות מדי פעם, בקיצור - לוח האם מוחלף בכל מצב.

הייתי רוצה להגיע ל3.9-4.2GHZ עם הE5200 שלי וMUGEN II שארכוש בין כה וכה כי ב185ש"ח השקט והביצועים של הקרור קורצים לי מעבר לכל אופציה אחרת הנגישה לי.

האם אוכל להסתפק בG41/G31 של GIGABYTE, לדוגמא, כדי להגיע לתדר הרצוי?

כאמור 320*12.5=4GHZ, ועד כמה שידוע לי לוחות G31/G41 בד"כ מגיעים לסביבות 320-340FSB ללא יותר מדי בעיה, רייט?

פורסם

לוחות G31\G41 תומכים במעבדים עם באס של 333 - ככה שלתת להם 333 באס זה אפילו לא OC

פורסם
  • מחבר

כלומר עם קרור עסיסי כמו MUGEN II לא עלולה להיות לי אף לא שום בעיה בלתת 4GHZ על E5200?

ראיתי רבים אחרים שהשקיעו בלוחות P35/P45 בשביל לתת OC למעבד כמו E5200 (מכפלה X12.5)... ברמת העקרון לא הגיוני להשקיע בלוח כזה אלא אם כן מדובר במעבד עם מכפלה נמוכה יותר כגון E8400 עם מכפלה X9, אבל האם זה אומר שהם סתם בזבזו את כספם על הלוחות ולא קיבלו יתרון מסויים באותו הOC לE5200 שלהם?

אין לי ואף פעם לא יהיה לי צורך בשבב גרפי מובנה, כך שהמעבד הגרפי המשופר של לוח הG41 לא נחוץ לי, האם יש עוד תכונות העדיפות בG41M-ES2L על אלו שבG31M-ES2L?

שמעתי שהNORTHBRIDGE בלוח הG41 חמים יותר מזה שבG31 - נכון?

פורסם

הNB לא משנה לך ועדיף G41 לעתיד לפחות שאם תרצה להוציא את המחשב לגמלאות.

ל4GHZ אף לוח לא יגביל אותך (אלא אם קיבלת מעבד ממש גרוע שדורש כמויות עצומות של מתח בשביל 4GHZ) אבל יותר מ4 כבר עדיף לוחות שיותר בנויים להתמודד עם מעבד שצורך כפול מהסטוק.

פורסם
  • מחבר

סיבוב קטן באינטרנט מראה לי הרבה יותר תוצאות טובות עם G31, ויותר בעייתיות עם G41... מוזר. :screwy:

אני מבין שאין הבדל בין הלוחות חוץ מהשבב הגרפי המובנה? אם ככה אני לא רואה ממש טעם לרכוש G41, אלא אם כן אכן קיימים הבדלים נוספים (?)

עריכה: אחרי יותר מדי אנשים שהעידו על כך באינטרנט, אלך על הG31 שידוע בוודאות כאוברקלוקר מצויין עם מעבדים עשירי מכפלה כגון E5200.

אין לי צורך בשבב הגרפי ה"מתקדם" יותר בG41 ואני מעדיף ללכת בראש שקט על הלוח הידוע כאוברקלוקר מצויין במקום לוח הזהה לו כמעט לחלוטין, כיבכול, אך שופע בתוצאות OC הרבה יותר נמוכות עם אותם המעבדים וביקורות בינוניות מינוס...

אשמח לשמוע אם למישהו יש דיעות אחרות לגבי זה לפני הרכישה. ;)

וכן אני יודע שP43 וP45 טובים יותר בOC, אך אני לא צריך לוחות שיחזיקו FSB כה גבוה כשיש לרשותי מכפלה 12.5X.

פורסם

למה אתה רוצה לקנות לוח עם כרטיס מסך מובנה, כאשר יש לך אחד נפרד?

פורסם
  • מחבר

כי זה לוח לא רע בכלל לOC, ובהחלט נותן אחלה סיכוי להתייצב על באס של 320MHZ שעם מכפלת הE5200 שלי יתן 4GHZ - יותר מזה אני לא צריך.

אם היה לוח כזה ללא הכרטיס המובנה - מה טוב, אחרת הלוח הבא שהייתי מסתכל עליו הוא P45 אבל הוא הרבה יותר יקר ואין לי צורך בו.

:hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים