עבור לתוכן

נערך: ה Nikon D3100 הגיע היום, רשמים והערות

Featured Replies

פורסם

קראתי רק חלק מהתגובות שנכתבו.

אני נוטה לצד של ניקון, ולדעתי עדיף לך להשקיע קצת ולקנות את הD90 שהיא ליגה אחרת מכל הניקון הזולות (אין מסך עליון, אין מנוע פוקוס וכו').

תנסה להתרחק מD80, היא מצלמה טובה (לי יש אותה) אבל אני אישית התבאסתי מהקטע של הפיקסלים החמים שיש בה לפעמים.

אם אתה הולך על קנון אז לדעתי רק 40D+, אני הייתי מתרחק מכל הXXXD.

עדיף לך לקנות עכשיו גוף סבבה, כי הדבר הבא שתרצה לשדרג זה יהיה עדשה ולא גוף.

פורסם

מוזר מאוד שעדשת הקיט היא בגרסה ללא VR (מיושנת ונחותה אופטית ביחס ל-18-55VR).

בפנטקס או סוני לא היית נתקל בבעיה הזאת 8)

התבאסתי קצת שגיליתי שאין מנגון ייצוב תמונה (VR) מובנה בעדשה ושעכשיו צריך להיות ממש זהיר עם הצילום למה כל תזוזה מזערית מטשטשת את התמונה.

גם עם VR אתה צריך להיות זהיר ויציב.

סך הכל ה-D3100 מצלמת פתיחה טובה עם חיישן מעולה

פורסם
  • מחבר

קראתי רק חלק מהתגובות שנכתבו.

אני נוטה לצד של ניקון, ולדעתי עדיף לך להשקיע קצת ולקנות את הD90 שהיא ליגה אחרת מכל הניקון הזולות (אין מסך עליון, אין מנוע פוקוס וכו').

תנסה להתרחק מD80, היא מצלמה טובה (לי יש אותה) אבל אני אישית התבאסתי מהקטע של הפיקסלים החמים שיש בה לפעמים.

אם אתה הולך על קנון אז לדעתי רק 40D+, אני הייתי מתרחק מכל הXXXD.

עדיף לך לקנות עכשיו גוף סבבה, כי הדבר הבא שתרצה לשדרג זה יהיה עדשה ולא גוף.

הייתי אומר שאיחרת קצת את המועד עם התגובה הזאת, אבל היי...לא שופט :)

מוזר מאוד שעדשת הקיט היא בגרסה ללא VR (מיושנת ונחותה אופטית ביחס ל-18-55VR).

בפנטקס או סוני לא היית נתקל בבעיה הזאת 8)

גם עם VR אתה צריך להיות זהיר ויציב.

סך הכל ה-D3100 מצלמת פתיחה טובה עם חיישן מעולה

אני כבר בבדיקות לשדרוג של העדשה. כנראה שאתן פה עוד השקעה רצינית של כסף, אבל מתלבט בין עדשות. הנטייה שלי היא להביא 18-135VR ולגמור עם הסיפור, אבל פתאום גם הזום נכנס לשיקול אז גם ה55-300VR נראה פתאום אטרקטיבי. שניהם כמעט באותו מחיר (1800 ש"ח +- ) אבל שונים בייעוד.

יום ראשון הולך לקנות, יש דעות לכאן או לכאן?

פורסם

אני כבר בבדיקות לשדרוג של העדשה. כנראה שאתן פה עוד השקעה רצינית של כסף, אבל מתלבט בין עדשות. הנטייה שלי היא להביא 18-135VR ולגמור עם הסיפור, אבל פתאום גם הזום נכנס לשיקול אז גם ה55-300VR נראה פתאום אטרקטיבי. שניהם כמעט באותו מחיר (1800 ש"ח +- ) אבל שונים בייעוד.

יום ראשון הולך לקנות, יש דעות לכאן או לכאן?

עצור.

יש לך עדשה. יש לך מצלמה.

תפסיק לבזבז כסף, כשאין לך מושג מה אתה קונה ולמה.

אל תקנה כלום במשך שנה. לך תלמד לצלם.

נ.ב.

רק לשם דיוק ה 18-135 ללא מייצב.

הדגם המיוצב הוא 18-105.

פורסם

^^

+1.

פורסם
  • מחבר

עצור.

יש לך עדשה. יש לך מצלמה.

תפסיק לבזבז כסף, כשאין לך מושג מה אתה קונה ולמה.

אל תקנה כלום במשך שנה. לך תלמד לצלם.

נ.ב.

רק לשם דיוק ה 18-135 ללא מייצב.

הדגם המיוצב הוא 18-105.

בדקתי את זה, צודק.

איזה דרמטיות, נתת לי פה ברקס רציני.

תפסיק לבזבז כסף,

למה הגעת למסקנה הזאת? אתה יודע מה הולך לי בכיס? לא יפה לחדור לפרטיות של אחרים...

כשאין לך מושג מה אתה קונה ולמה.

נכון, אני לא מקצוען סוג א' ואפילו לא קרוב לזה. אבל מה שיותר נכון זה שהרבה זמן חיכיתי לרגע שיהיה לי ציוד טוב ביד, וחסכתי בשביל זה. תחזור אחורה כמה פוסטים ותבין שזה הייתה המטרה הראשונית לקנות עדשה עם זום.

כן קראתי, כן התנסתי במצלמות של חברים ואני יודע מה אני קונה.

תודה על הטיפ, לקחתי לתשומת ליבי, ועדיין לא הבנתי למה להתחיל עם ציוד "גדול" זה נחשב מבחינתך לקפוץ מעל הפופיק..

פורסם

תרשה לי להבהיר משהו...

ציוד צילום טוב לא הופך אותך לצלם טוב.

התגובה הראשונה כשקוראים את המשפט הזה, היא להעלב. מה פתאום אתה קורא לי צלם גרוע ? גם אני נעלבתי. נסה להתגבר על זה, אח"כ תבין.

למעשה יכלת להשתפר לאין שיעור מרמתך גם בעזרת מצלמת פוקט פשוטה.

אנשים רוכשים מצלמות SLR, ובטוחים שהמצלמה הפכה אותם לצלמים טובים יותר. זה לא נכון. SLR דורשת יותר מחשבה בתפעול. המחשבה המושקעת היא שהופכת את הצילום לטוב יותר. המצלמה ה"רצינית", היא רק טריגר.

חשוב שיהיה לנו ציוד שנהנה ממנו. אבל זה לא באמת נחוץ כדי שתוציא צילומים טובים.

לעניינך הספציפי כאן -

חיכית שיהיה לך ציוד טוב ביד. יש לך.

ציוד רצוי לקנות, כשמשהו בציוד הנוכחי לא מספק אותך. (אלא אם שם המשפחה שלך הוא רוטשילד)

הבחירה של מה לא מספק אותך, צריכה להתבסס על כך שהאשם הוא הציוד ולא חוסר הידע שלך, ועל הניסיון שלך בצילום בו אתה מרגיש שאתה רוצה לצלם תמונה כלשהי ונתקע.

בחירת הציוד המתאים, גם היא, קשורה בניסיון שלך, בתקציב, ובמטרות.

כרגע אין לך ידע, ניסיון, או מטרות מוגדרות. אז אתה קונה ציוד לשם קניית ציוד.

אולי, אם היית מיומן יותר היית יכול להסתפק בעדשות ידניות מעולות שעולות 10 % ממחיר ציוד חדש, ומספקות תמורה זהה ?

אולי, אם היה לך יותר ידע וניסיון, היית חושב שה 18-105 היא עדשת חובבים שלא מספקת את הדרישות שלך ?

האם אתה זקוק לעדשת טלה, או לעדשת כלבו ? איזה סגנון בוקה אתה אוהב ? עד כמה החדות חשובה לך ? באילו צמצמים אתה אוהב לעבוד ? איכות בניה חשובה לך ?

כל זה תלוי מה אתה מצלם. כרגע אתה לא מצלם כלום.

אז -

כן. זו קפיצה מעל הפופיק. (הרבה עושים אותה, אל תרגיש רע)

לך, צלם, תעבוד חזק על הבסיס.

פורסם
  • מחבר

תרשה לי להבהיר משהו...

ציוד צילום טוב לא הופך אותך לצלם טוב.

התגובה הראשונה כשקוראים את המשפט הזה, היא להעלב. מה פתאום אתה קורא לי צלם גרוע ? גם אני נעלבתי. נסה להתגבר על זה, אח"כ תבין.

למעשה יכלת להשתפר לאין שיעור מרמתך גם בעזרת מצלמת פוקט פשוטה.

אנשים רוכשים מצלמות SLR, ובטוחים שהמצלמה הפכה אותם לצלמים טובים יותר. זה לא נכון. SLR דורשת יותר מחשבה בתפעול. המחשבה המושקעת היא שהופכת את הצילום לטוב יותר. המצלמה ה"רצינית", היא רק טריגר.

חשוב שיהיה לנו ציוד שנהנה ממנו. אבל זה לא באמת נחוץ כדי שתוציא צילומים טובים.

לעניינך הספציפי כאן -

חיכית שיהיה לך ציוד טוב ביד. יש לך.

ציוד רצוי לקנות, כשמשהו בציוד הנוכחי לא מספק אותך. (אלא אם שם המשפחה שלך הוא רוטשילד)

הבחירה של מה לא מספק אותך, צריכה להתבסס על כך שהאשם הוא הציוד ולא חוסר הידע שלך, ועל הניסיון שלך בצילום בו אתה מרגיש שאתה רוצה לצלם תמונה כלשהי ונתקע.

בחירת הציוד המתאים, גם היא, קשורה בניסיון שלך, בתקציב, ובמטרות.

כרגע אין לך ידע, ניסיון, או מטרות מוגדרות. אז אתה קונה ציוד לשם קניית ציוד.

אולי, אם היית מיומן יותר היית יכול להסתפק בעדשות ידניות מעולות שעולות 10 % ממחיר ציוד חדש, ומספקות תמורה זהה ?

אולי, אם היה לך יותר ידע וניסיון, היית חושב שה 18-105 היא עדשת חובבים שלא מספקת את הדרישות שלך ?

האם אתה זקוק לעדשת טלה, או לעדשת כלבו ? איזה סגנון בוקה אתה אוהב ? עד כמה החדות חשובה לך ? באילו צמצמים אתה אוהב לעבוד ? איכות בניה חשובה לך ?

כל זה תלוי מה אתה מצלם. כרגע אתה לא מצלם כלום.

אז -

כן. זו קפיצה מעל הפופיק. (הרבה עושים אותה, אל תרגיש רע)

לך, צלם, תעבוד חזק על הבסיס.

קראתי והפנמתי. אהבתי את ההתיחסות שלך לפרטים ואני מסכים איתך ב100 אחוז.

אז אחכה עם זה עוד כמה חודשים לפחות...לא ביג דיל ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים