עבור לתוכן

שאלה בקשר לתאימות זכרונות ללוח אם מסוים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי לשאול אם יש בעיה להרכיב 2 כרטיסי זיכרון מחברות שונות והאם יש הבדל בין דגם אחד למשנהו (שני הכרטיסים הם DDR)

יש לי מחשב ישן יחסים עם 512MB RAM ורציתי לעשות לו שדרוג קל, קניתי את כרטיס הזכרון הבא:

Kingston KVR400X64C3A/512 DDR, 512MB, 400MHz PC 3200 64bit

וכשאני מרכיב את השניים ביחד המחשב לא מזהה אותם כלל או שהוא מזהה רק אחד מהם..

יכול להיות שיש איזו אי תאימות בין השניים ?

הכרטיס השני הוא:

Memory DRAM

Description: ADBGB1916, 512, 64MX64, 4B/SSTL2, 8K/64ms, 184, (32MX8)*16

Company: A-Data Technology

אולי הוא לא PC3200 ? או שזה לא משנה ממש ?

הלוח אם הוא: Gigabyte GA-K8NS

Bus Type AMD Hammer

Real Clock 200 MHz

Effective Clock 200 MHz

Memory Bus Properties

Bus Type DDR SDRAM

Bus Width 64-bit

Real Clock 200 MHz (DDR)

Effective Clock 400 MHz

Bandwidth 3200 MB/s

Motherboard Physical Info

CPU Sockets/Slots 1 Socket 754

Expansion Slots 5 PCI, 1 AGP

RAM Slots 3 DDR DIMM

Integrated Devices Audio, LAN

Form Factor ATX

Motherboard Size 230 mm x 300 mm

Motherboard Chipset nForce3-250

פורסם

יש הרבה אפשרויות-

1. אחד מהמודולים אינו תקין

2. הגדרות לא נכונות

3. חריץ שאינו תקין

4. אין תאימות ללוח

5. אין תאימות יחד עם המודול האחר

...

נתעלם מהאופציות הפחות סבירות, הלא הן 1, 3 ו-4, ונתמקד בסיבה היותר שכיחה שהיא הגדרות שגויות (2). אתה צריך להגדיר ב-BIOS את ההגדרות (שלושה הגדרות עיקריות: מתח, תזמונים ותדר) המתאימות לשני המודולים. אפשרי להגדיר ידנית ואפשרי לאפס את ה-BIOS או לטעון הגדרות מומלצות (Load optimized settings- בד"כ בלוחות Gigabyte).

לפסול את 4 ו-5 זה לא קשה, רק צריך לעיין קצת בחוברת של הלוח בכל הנוגע לתמיכה בזיכרונות.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה על התגובה, Nike.

בקשר ל1, 3 ו-4 אני מסכים איתך שהם אפשרויות פחות סבירות, בנוסף בדקתי את הכרטיסים לחוד והם עובדים על כל החריצים בלוח (3 בסה"כ) כך שהכרטיסים בסדר וגם החריצים.

בקשר ללוח הוא אמור להחזיק עד 3 ג'יגה RAM אם אני לא טועה, כך שאני מניח שיש תאימות.

אני רק לא בטוח בקשר לעובדה שאחד מהם - קינגסטון הוא PC 3200 64bit ושהשני אולי לא PC 3200, זה משנה ?

אם לא, אז רק נותר 2 ו-3 כמו שאמרתה.

כרגע אין לי כרטיס אחר דומה לאחד מהשניים שצייננו כך שאין לי אך לבדוק את מ"ס 5.

נותר לבדוק את ההגדרות, אתה יכול לפרט בבקשה ?

עבר זמן מה מאז הפעם האחרונה שהתעסקתי עם ה-BIOS ואני זוכר שהרבה יותר בעיות יכולות להיווצר מאשר להיפתר..

אשמח אם תוכל לפרט מהם ההגדרות הנכונות בשביל שהזכרונות יעבדו

**עידכון**

חשוב לציין שכשאני מרכיב את שני הכרטיסים והPC לא מזהה אותם אין לי את ההאפשרות לגשת לBIOS, אני לוחץ על DEL ושום דבר לא קורה, זה כאילו המחשב ניתקע עוד ממש בהתחלה לפני שהוא סופר את הזכרונות אני רק רואה את השורה הראשונה שהוא מזהה את המעבד וזהו, שום דבר לא מגיב ואין אפשרות להעלות את הBIOS.

פורסם

רשמתי לך כבר, אפשר להגדיר ידנית, אפשר לטעון הגדרות מומלצות ואפשר לאפס את ה-BIOS. את ה-BIOS ניתן לאפס ע"י קיצור (אפשר עם ג'אמפר ואפשר עם מברג) שני פינים על הלוח (נמצאים בסמוך לבטרייה ועל ידם לרוב רשום "CLR_CMOS"); זאת מלבד האפשרות לאפס דרך תפריט ה-BIOS עצמו אך במקרה זה אינה רלוונטית מכיוון ושאתה לא יכול להגיע לשלב הזה בעליית המערכת.

כרגע אין לי כרטיס אחר דומה לאחד מהשניים שציינו כך שאין לי אך לבדוק את מ"ס 5.

אתה לא צריך מודול אחד בשביל זה. יש לך יותר ממודול אחד, זה הכל.

ולגבי רוחב הפס/תדר- לא, זה לא משנה. אם הלוח תומך ברוחב פס קטן יותר אז זה יהיה רוחב הפס שיקבע ע"י ה-BIOS. אם המודולים עובדים בתדרים שונים אז שוב ה-BIOS יקבע את המכנה המשותף (התדר הנמוך מביניהם). בכל מקרה כפי שציינתי כבר יש לוודא את כל ההגדרות ב-BIOS ולא לסמוך על הגדרה אוטומטית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה על ההבהרה.

אני ינסה לאפס את הBIOS ונראה מה יקרה.

אגב האם זה יעזור שאני יאפס את הBIOS דרך התפריט עצמו לפני שאני מרכיב את הכרטיס זיכרון השני ?

כי כשאני שם רק אחד מהם הPC עולה בלי בעיות.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על התגובה המאוחרת. אם זה עדיין רלוונטי-

לאחר שמירת שינויים בתפריט ה-BIOS המערכת תופעל מחדש ולא תתכבה- במקרה כזה אם תאפס או לא ה-BIOS עדיין יוגדר (זיכרונות) בהתאם למצב הקודם. לכן עדיף שהאיפוס יתבצע לאחר ההחלפה קרי בעזרת קיצור שני פינים על הלוח עם מברג או ג'אמפר (כשהמערכת כבויה ומנותקת מהחשמל) למשך מספר שניות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים