עבור לתוכן

עזרה בשדרוג זיכרון 1GB ל-3GB

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי כבר לא צעיר (בן 4) והשימוש בו די אינטנסיבי במסגרת לימודי עיצוב גרפי (אילוסטרייטור, אינדיזיין, פוטושופ, ועוד).

הוא עושה עבודה יפה מאוד ולא מאכזב (טפו טפו טפו), אבל מאחר ועלות שדרוג זכרון היא לא הוצאה רצינית אני מאמינה שזה רק יועיל.

הזכרונות שיש לי כרגע:

שניים של kingston

512 MB כל אחד

DDR2 (PC2-5300)

333 Mhz

(DDR2 667)

לוח אם:

Intel DQ965GF

version: AAD41676-305

CPU Socket: 775 LGA

4 memory slots

(הוצאתי את האינפורמציה באמצעות system information for windows)

מקווה שהאינפורמציה מספיקה על מנת לקבל ייעוץ.

חשבתי להוסיף עוד שניים של 512 אבל ראיתי שרוב הזכרונות שמוכרים מגיעים לפחות ב-1GB. ככה שאני מוכנה להשקיע בשניים של 1GB.

מה המשמעות של 2 המהירויות שרשומות לי בזכרון שיש לי כרגע? 333MHZ ואז DDR2 667 בסוגריים?

אשמח לקבל המלצה על איזה זכרון אני יכולה להוסיף, של kingston.

אם יש גם המלצה על חנות באזור השרון, זה יהיה מעולה.

תודה וסופ"ש נעים

פורסם

שלום ליהי,

שתי המהירויות שאת רואה הן המהירות ה"אמיתית" והמהירות ה"אפקטיבית". האפקטיבית כפולה מהאמיתית עקב שיטת הפעולה של הזכרונות - DDR משמעותו Dual Data Rate, כלומר בכל "מחזור" פעולה עוברות שתי "יחידות" מידע. בחנויות מצויינת תמיד המהירות האפקטיבית (המספר הגבוה יותר), בעוד שרוב תוכנות זיהוי הרכיבים מציינות דווקא את המהירות האמיתית. בקיצור, לצורך הקנייה המהירות היא 667MHZ.

השלב הבא הוא לבדוק במאפייני הלוח האם כמות הזכרון שאת רוצה נתמכת בכלל. במקרה שלך כן, אבל תמיד חשוב לבדוק. יש לא מעט לוחות ישנים שמוגבלים ל2GB זכרון בלבד.

ישנו עוד עניין קטן: עקרונית זול יותר בד"כ לקנות בלוק אחד של 2GB מאשר שניים של 1GB - אבל הלוח שלך לא תומך בבלוקים של 2GB עם זכרונות 800. לא ברור האם זה נכון תמיד, או רק כאשר הזכרונות אכן עובדים על מהירות 800.

עניין שלישי נוגע לסוג הזכרונות הזמין כרגע בשוק. כמעט ולא תמצאי כיום זכרונות מהסוג המתאים במהירות 667, אלא רק 800 (לא משנה מי היצרן). לזכרונות אלו לא תהיה שום בעיה לעבוד במחשב שלך, אבל:

- יחד עם הזכרונות הקיימים, הם יעבדו במהירות 667 ולא 800

- היות ואת מערבבת כאן כמה מהירויות זכרון שונות, ייתכן שתצטרכי להגדיר בביוס באופן ידני את המהירות הנכונה (667).

אחת החנויות היחידות שאני מכיר שעדיין מוכרת זכרונות 667 היא אייבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4780&CatCode=618

אבל זכרונות 800 נמכרים בכל חנות, לרבות חנויות יותר "ידידותיות למשתמש" כמו RSM בכפר סבא, ואפילו עולים פחות.

פורסם
  • מחבר

בדקתי כמה עולה ה-800 ב-RSM והוא אפילו זול יותר מה-667 באייבורי. http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=294

מה גם שאני קצת חוששת מלקנות באייבורי, אבל את RSM אני לא מכירה.

הערבוב של המהירויות לא עלול לגרום שום נזק? אני פשוט מעדיפה להיות בראש שקט מבלי לדאוג שאני עלולה לגרום נזק גם לזכרונות הקיימים או בכלל למחשב.

תודה על הייעוץ!

פורסם

לא ייגרם שום נזק, אבל כאמור ייתכן ותצטרכי להגדיר את המהירות המשותפת (המהירות בה יפעלו כל הזכרונות, שהיא המהירות הנמוכה ביותר מבין כל הסטיקים המותקנים) באופן ידני דרך הביוס.

פורסם

+1

ואת לא חייבת לקנות דווקא זיכרונות של Kingston, אבל מאחר והם זמינים ברוב החנויות ובמחירים זולים אז אין סיבה להימנע מהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים