עבור לתוכן

מעבד מגיע ל 70 מעלות, ושגיאה בביוס

Featured Replies

פורסם

מערכת "ישנה" שלי- לוח asus p5wd2 premium . הזמנתי מעבד יש שנייה מאיביי, D945 , שהוא במהירות 3.4 (עלה 250 כולל משלוח).

הרכבתי אותו,עם הקירור המקורי+משחה. 2 בעיות:

1. בזמן העלאה- כותב שגיאה-

inter cpu ucode loading error

press F1 to resume.

אחרי לחיצה על F1- עולה ועובד רגיל. יש בעיה במעבד?

אני חייב לדעת בוודאות אם הוא תקין, כי אם לא אני יכול להחזיר למוכר בזמן הקורב בלבד.

2. במנוחה- 53-58 מעולות. עבודה - 60-65 מעלות. במאמץ סביר- 70 מעלות (קידוד ל MPEG2), נבדק עם everest.

האם תקין?

פורסם

א' - תנסה לעדכן ביוס

ב' - תבדוק שהקירור יושב כמו שצריך ואת המאוורר תחבר לא למקום של ה cpu fan אלא לאיזה case fan כדי שיעבוד במהירות מלאה

פורסם
  • מחבר

בהגדרות בביוס המהירות מתואמת לפי החום- כך שבמעבד הקודם שהיה (D820) כשהוא היה עובר את ה 56 מעלות המאורר היה שורק במהירות ועושה רעש...

הקירור יושב טוב, ובמגע יד הוא גם חם.

שמתי לב עכשיו שהמחשב לא עולה בכלל- אחרי טעינת לוגו "חלונות" רואים עכבר שזז על מסך שחור, וזהו....

פורסם

תנסה לפתוח את המארז ולבצע בדיקת יציבות למעבד

פורסם
  • מחבר

המארז נשאר פתוח. מה זה בדיקות יציבות?

כרגע ווינדוס לא עולה בכלל...

לפני כן עלה, ובתוכנת עריכה שלי נתתי לו קידוד ל MPEG2, שזה דיי מאמץ בשבילו (לכן הגיע ל 70).

פורסם

תבדוק יציבות בעזרת התוכנה OCCT

באמת נשמע כמו מעבד תקול.

אני חושב שהכי כדאי שפשוט תחזיר אותו

פורסם
  • מחבר

התקנתי את התוכנה, לקחה את המעבד ל 72 מעלות. (גם קידוד ל MPEG אימץ אותו באותה מידה).

עבדתי על המחשב, שהחליט להידלק פתאום. נכון לעכשיו אלה הבעיות שיש-

1. שגיאה בביוס-כמו שכתבתי לוחצים על F1

2. כשמדליקים את המחשב- 2 המסכים לא נשלקים מייד (ממצב סטנד ביי), לוקח כ 7-8 שניות עד שהם נדלקים ואז רואים את הלוגו של אסוס (ומשתנה גם הרעש במחשב)

3. לאחר הכיבוי ה"ראשוני" שעשיתי היום- הלוגו של ה XP עולה, ואז מסך שחור- ורואים רק את העכבר (יכול לזוז לא תקוע), ולא קורה כלום גם אחרי 10 דקות.

כיבוי, המתנה של כ 5 דקות- לא פותרת את זה.

יש בעיה עם המעבד?

אני חייב להחליט בשעה הקרובה, כדי לפנות למוכר להחזיר לו את זה...

תודה

פורסם

לפי דעתי יש שתי אופציות למקור התקלה

1. ביוס - תעדכן להכי חדש ואם הכי חדש מותקן תנסה לעדכן לאחד לפני הכי חדש

2. מעבד - יכול להיות שהמעבד תקול : מניסיוני רכיבי ליבה שעוברים התעללות עם מתח גבוה יכולים לפלוט יותר חום בסטוק ממה שפלטו מקודם.

עצות : עדכן ואפס ביוס (אם אין אופציה לעדכון לפחות תעשה LOAD DEFAULTS )

תנסה לבטל EIST וC1E וביחד עם זה להוריד את המתח של המעבד קצת מתחת לסטוק.

אם זה לא עובד כדאי שתחזיר את המעבד.

נ.ב

לפי האתר של אסוס

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=RGSwH7V139hRZ34V&templete=2

התמיכה במעבד 945 גרסאת DO (בדוק עם CPUZ) היא רק בביוס בטא 0801

יכול להיות שזה גורם התקלה

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה

הביוס אצלי גרסה 02.52 (כתוב בשורה למטה במסך ביוס). (אן בהעלאה של המחשב כתוב 0606).

איפסתי- לא עוזר.

הורדתי את 0801, אבל אין לי EZFLASH, כמו שכתוב כאן:

http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=503&SLanguage=en-us

כמובן שאין לי floppy. איך מעדכנים ביוס... ?

פורסם
  • מחבר

תודה.

עידכנתי דרך הביוס בסוף, פשוט ללחוץ alt+F2 ולהכניס דיסק CD.

פתר 2 בעיות- הביוס מזהה את המעבד ואין שגיאה, המסכים נדלקים מייד ללא המתנה.

מה שכן- יש בעיה מרגיזה עם המחשב- הוא יותר מידי "מסטיק"... פתחתי תוכנת עריכה, עבדתי, קודדתי (אימץ את המעבד נורא, הגיע ל71 מעלות), עשיתי פעולות בסיסיות כמו פתיחת תקיות, מחיקת קבצים וסגירת הEVEREST - והמחשב "נתקע" וחושב יותר מידי עם חלונות לבנים עד שמבצע את הפעולה, ואז שוב כיבוי.

חזרתי על התהליכים כמה פעמים- ותמיד הוא "מסטיק" כזה.

(עם המעבד הקודם- D820 זה לא היה).

בעיה עם המעבד?

פורסם

תנסה לשים על המעבד את הקירור של ה820

אם עדיין יש תקלות כנראה המעבד תקול

פורסם
  • מחבר

עם המעבד יש את הקירור של המעבד הקודם שנרף לי - D920 (לכן שמתי זמנית את ה 820, עד שאקנה אחד מהיר יותר).

כל קירורי הסטוק נראים זהים...

פורסם

אז המעבד כנראה תקול.

אני לא מבין למה אתה משתמש במעבדי PD כשאתה יכול לקנות לוח פשוט + מעבד הרבה יותר מהיר ממש בזול - לא נראה לי ששווה להשקיע 250 ש''ח בPD 945

פורסם
  • מחבר

כי זה מערכת עריכת וידאו שקיימת,לא ראשית, ובזמנו הספק נשרף ושרף את המעבד איתו יחד. לא עליתי על הבעיה אז, וקניתי מיידית מחשב חדיש. אחרי כמה זמן עליתי על זה ושמתי מעבד 820 ממערכת ישנה יותר שיש לי.

הלוח שיש לי שם טוב ויקר, וחבל "לזרוק" אותו, ולוח חדיש יגרור הוצאות על רכיבים אחרים וחבל.

את המעבד הזמנתי מאיביי בסכום של כ 250 שקל, זה המקסימון שניתן לשים על הלוח שלי. יש גם את ה 920/930 שראיתי ,סביב 230 שקל...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים