עבור לתוכן

לוח אם, מעבד(אינטל), וזיכרונות - עכשיו או לחכות?

Featured Replies

פורסם

בנוגע לאחד שמתכנן קניית מחשב חדש בזמן הקרוב ומוכן לחכות חודש+ , שווה לחכות?

(הישמושים של המפרט יהיו בעיקר למשחקים וסרטים)

פורסם

לדעתי ממש לא. כל הזמן רצים חידושים כאלה. לך תדע אולי זה מעל התקציב ואולי יהיו דחיות..

פורסם

אבל השאלה היותר נכונה לשאול, האם המחירים ירדו באופן משמועתי? (ואז בעצם אני יכול לקנות את אותו המפרט בסכום נמוך יותר.)

וגם לא תיהיה לי אפשרות שידרוג בעתיד כפי שהבנתי.

פורסם

אבל השאלה היותר נכונה לשאול, האם המחירים ירדו באופן משמועתי? (ואז בעצם אני יכול לקנות את אותו המפרט בסכום נמוך יותר.)

גם אני חשבתי על זה לקראת קניית מחשב חדש.

בדקתי את הסטוריית המחירים של ה-Q8300, גם הוא עלה בדיוק כמו ש-I5 760 עולה היום (995 ש"ח) ואז תוך חודש אחד (נובמבר 2009) ירד המחיר שלו באופן חד ל-695 ש"ח ומאז נשאר פחות או יותר אותו הדבר.

כלומר, בספטמבר 2009 הגיעו מעבדי ה-I5 לארץ ובנובמבר נפל המחיר של ה-Q8300, אבל צריך לזכור שאז היה מדובר בדור חדש של מעבדים שיצא (טיק) ולא בחלק שני של אותה טכנולוגיה (טוק).

אם להסתמך על נסיון העבר אז רק במרץ 2011 יירד מחירו של ה-I5 ב-250-300 ש"ח וזה עוד במקרה הטוב. :kopfpatsch:

פורסם

DaTHE אי אפשר לדעת. תלוי בגחמות של אינטל.

עובדה שסדרת הDUAL CORE הותיקה (חודשה אמנם מCORE 2 DUO) נמכרת במחירים יקרים וממש לא משתלמים ביחס לדורות החדשים.

פורסם

אני מאוד בספק שתראו ירידת מחירים כי Sandy Bridge לא עומדת להתחרות במעבדים ששולטים בשוק של אינטל כיום (הi5 760 לדוגמה) אלא למנף יותר היצע של מעבדים בסדרות הללו (חלקם עם שבב גרפי מובנה כפי שידוע) והיתרון הכי משמעותי שיהיה זה מעטפת טרמית נמוכה יותר עקב מעבר ל32nm.

אינטל שומרת את החידוש האמיתי לIvy Bridge.

פורסם

תשמע זה גם עניין של להדביק את שאר העולם במחירים, ראיתי במיקרו סנטר ובעוד כמה אתרים בחו"ל את I5 760 בסביבות 170$ (625~ ש"ח).

אני מאמין שהאתרים האלה גם מרוויחים לא רע, אין סיבה שיגבו על המעבד הזה עוד 400 שקלים סתם.

פורסם

אז כפי שאני מבין מכם, אין טעם לחכות..

תודה על העזרה.

פורסם

DaTHE, יש טעם לחכות! תראה את הכתבה בעמוד הראשי :yelclap: :yelclap:

פורסם
  • מחבר

כן הכתבה על ירידת מחירים בהחלט אומרת שבקרוב תהיה ירידה לא קטנה

פורסם

לא הייתי מסתמך על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים