עבור לתוכן

Bad דוס'לך, BAD!

Featured Replies

פורסם

^

אז אם אתה עוקב - היית מבין שהוא עושה את זה בכוונה באופן תמידי + סילופים -כנראה רוצה יחס ממני.

שוב זה מדהים אותי אדם לא רואה בעיניים את העם שלו [ לא מכיר דברים פשוטים ] ואת האיסלם פשש יודע בדיוק מי קיצוני ומי שפוי,מותק הקוראן לא קדוש תקרא שם קצת על מוחמד - בדיוק כמו טרוריסט ממוצע - [מי שלא יקבל את הדת - רצח ]

נכון הדבר שישנם שפויים גם אנשי דת [ אני מכיר ] - אבל הטרור שם והתמיכה בו כל כך גדול - שזה אסון.

• תגובות 90
  • צפיות 9.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סתם עוד מועדון מעריצים שעושה פרובוקציה

ולא חסרים מועדוני מעריצים כאלו ואחרים בארץ שמתנהגים בצורה ברוטלית...

לא מרגש במיוחד אבל שיכניסו להם בסופו של דבר עמוק בת** רק ככה הם ילמדו , אולי ...

פורסם
  • מחבר

דווקא ספציפית רוני הוא לא חרדי

כל מה שהזכרת כאן זה חוקים שנחקקו במדינה באופן דמוקרטי

להזכירך העניין הזה של דמוקרטיה עובד על זה שכל אחד מצביע למי שהוא רוצה, והנבחר הזה מחוקק חוקים שנראים לו ויש עליהם הצבעה בכנסת ואם יש רוב אז החוק עובר

וזהו

אולי זה רק האף שלי, אבל יש כאן ריח חריף של גזענות

אני מתאר לעצמי את התגובה שלך אם הייתי מחליף את המילה "חרדים" במילה "מוסלמים"

בכלל, זה מאוד נמוך להשליך ממקרה מסוים על חברה שלמה

רוני אינו דתי על פי הגדרה משום שאינו לומד קבע בישיבה ומסתובב עם שטריימל וכו' וכו', אבל הדעות שלו הן דעות של חרדי. הוא משתייך לחרדים מבחינתי מבחינת אידיאולוגיה.

אף אחד לא זכה לבחור את השר אלי ישי. בחרנו ראש ממשלה, הוא הרכיב ממשלה והוא בחר את אלי ישי. דמוקרטיה עקיפה לא תמיד משקפת את רצון העם. זה לא דמוקרטי והחוקים שהחברה החרדית כופה עלינו אינם דמוקרטיים משום שאין לנו האזרחים את הכוח להשפיע עליהם.

חרדים זה לא גזע. ואם הערבים היו מנסים לשנות את המדינה הזאת כמו החרדים, ולכפות עלינו חוקים שכאלו (ואולי הם מנסים, אבל אף אחד לא שם לב לזה) אז גם עליהם הייתי יוצא. אני נגד כפייה EITHER WAY ובמחינתי אם לחרדי לא טוב בחברה החילונית שילך לחיות בקהילה סגורה (גטו?) בדיוק כמו שערבי שלא אוהב לחיות בין יהודים מוזמן ללכת לגור בקהילה הסגורה שלו. ומבחינתי אנשים כאלו, שלא מסוגלים או לא רוצים להשתלב בחברת הרוב, לא רצויים במדינה ולא צריך להיות להם הכוח הפוליטי לקבוע חוקים מבלי שיעברו הליך בחירה וסינון דמוקרטי. המיעוט צריך להסתגל לתנאי הרוב, ולא ההפך - אחרת זו דיקטטורה. הרוב אכן צריך להתחשב במיעוט, ולכן הרוב יכול להציע למיעוט - לכו לחיות בקהילות סגורות. החוצפה החרדית אבל, עברה כל גבול ומחסום ויוצא שאנחנו משלמים להם על לקרוא ספרי "שר הטבעות" ולהשריץ ילדים כמו שפנים, מבלי שהם צריכים לשרת בצבא או לשלם מיסים.

אני מכליל? חלילה. הרי כל הרבנים החרדים המשפיעים נמצאים בדעה שיש לאכוף את חוקי היהדות על המדינה, והרי חלק נרחב מאוד, שלא נגיד כל החרדים עוקבים אחרי מילות הרבנים הללו.

פורסם

אני מכליל? חלילה.

הרי כל הרבנים החרדים המשפיעים נמצאים בדעה שיש לאכוף את חוקי היהדות על המדינה, והרי חלק נרחב מאוד, שלא נגיד כל החרדים עוקבים אחרי מילות הרבנים הללו.

חלילה.

רוני אינו דתי על פי הגדרה משום שאינו לומד קבע בישיבה ומסתובב עם שטריימל וכו' וכו', אבל הדעות שלו הן דעות של חרדי. הוא משתייך לחרדים מבחינתי מבחינת אידיאולוגיה.

התכוונתי להגיד שרוני לא שייך לזרם או לחברה ביהדות שנקרא "חרדים" אלא לזרם שנקרא "דתיים" או "כיפות סרוגות" שהוא שונה במהותו מהזרם החרדי

לגבי כל שאר הדברים שכתבת: זה מאוד ארוך ואין לי כח להתייחס להכל (זה גם נטחן) - באופן עקרוני הכי טוב בשבילך יהיה לנסות להכיר את האנשים שאתה מדבר עליהם, ולא דרך ynet

פורסם

^

אני מכיר את החברה החרדית באופן אישי ועל כך ניכתב.

אני מרבה לציין שזה דעת החרדים, זה דעת היהדות [מקורות ] וכדו'.

תאמת,אדם החרדי לא נמדד בשל סוג ליבושו [גם בסרטים ישנם מחפושים לחרדים ]- אלא רק לפי פנימיות האדם - "אַל תִּסְתַּכֵּל בַּקַּנְקַן, אֶלָּא בְּמַה שֶּׁיֵּשׁ בּוֹ." :hat:

ישנם חברה בעלי כיפה סרוגה והם חרדים ה' לכל דבר.

מזכיר לי שיצא לי להיות בעיר אריאל יש שם הרבה כיפות סרוגות [מהרצינים ] יצא לי לראות את הגישה שלהם לתפילה- ממש מדהים .

אין לי כיפה סרוגה אני פשוט לא משייך אותי לציבור החרדי , יש לי את הדרך שלי. [ לא מתאים לכל אחד :silly: ] .

...........

מה זה רוב? רוב תושבי ישראל מאמינים ובעלי מסורת - אין להם שום בעיה לדברים בסיסים כמו נישואין, שבת [כמובן לא אוסרים לנסוע ,יש רק כמה דברים כמו חנויות ,תחבורה ציבורית ] כשרות [המטבחים במשרדי הממשלה, צה"ל ושאר הארגונים הממלכתיים יהיו כשרים ] מסעדות שלא רוצות בהכשר יש בשפע בקיצר דברים בודדים - המדינה היא די חופשית [לא מדבר על דעה של קיצוניים - שגם רוב מבוקשם זה רק בהקשר להם ] .

פורסם

היה נדמה לי שכתבת באחד הדיונים שאתה לא חרדי

לא משנה

פורסם
  • מחבר

חלילה

אתה מוזמן למצוא לי רב מפורסם ומשפיע (סטייל הרב עובדיה) שתומך בהפרדת דת ומדינה.

רמז: אין. זה כמו להגיד שמובטל יתמוך בהורדת קצבאת הרווחה - זה פשוט ניגוד אינטרסים.

פורסם

לא חם לך ללכת בלבוש הזה?

אולי תסביר לי ,למה צריכים ללבוש כיפה?

ממה שזכור לי,אבות אבותי לא לבשו כיפה ואני כבר לא בגלות.

פורסם

זה תמונה של חתונה , אני לא לובש ככה.

עורך דין וכל אדם מכובד גם הולך עם חליפה, מדוע אתה לא פונה אליהם ואומר לא חם לך?

היה נדמה לי שכתבת באחד הדיונים שאתה לא חרדי

לא משנה

תראה אנשים מסתכלים על חיצוניות, אז אני אומר במקרה כזה הפנימיות קובעת.

אני לא משייך את עצמי למגזר החרדי -זה הכל.

פורסם

וואי רוני שתוק כבר

פורסם

מצחיק שאתם חושבים שהדוסים הם בני אדם אחרים הם לא - למרות הרושם שכמה בתרד רוצים לעשות , יש בהם אנשים חכמים ואנשים טיפשים , פושעים וצדיקים , אנשים טובים ואנשים רעים , חנונים וערסים , אלו במקרה ערסים .

הדת היא איננה מתכון להפוך בן אדם חרא לבן אדם טוב , הדת היא שיטה אחת מני רבות ולא הכי מוצלחת שבינהן , בדיוק כמו כל שיטה אחרת ואין לה סיכויי הצלחה טובים יותר משיטות אחרות .

ורוני כבר מספיק עם התמונה הזו - כבר לא אקטואלית מלפי חמש שנים :P

מזכיר לי את הכוסיות בנות חמישים ששולחות לך תמונה מגיל 17 :kopfpatsch:

פורסם

מעבר לדת ואמונה אין לי בעיה להגיב, גם לך.

רק בגללך לא אשים עדכני- אתה יודע יותר מידי פרטים וזה מפחיד.

בכל אופן זה רק בשביל להראות את הסגנון.

אגב תודה על המחמאה.

:lol:

פורסם

מתבונן ללב ולכליות

אם אתה ישר בפנים - אין לך מה לפחד :lol:

אני אנצל את ההיזדמנות ככה לפני יום כיפור ואני אתן לך את ההיזדמנות לבקש מימני ומשאר חברי התרד בתת האמונה , סליחה ;)

ככה תוכל לחזור בשנה הבאה ותמשיך בדרכייך הנלזות נקי וקל .

פורסם

כמו שכתבו כאן - אין שום קשר בין ההתנהגות שלהם לבין היותם ברסלבים/דתיים/חרדים/קיפודים ירוקים.

הם סתם ערסים וולגרים כמו אחוז נכבד מאוכלוסיית מדינת ישראל. זה הכל.

פורסם

אכן כן

אבל צריך להדגיש שלהיות דוס זה לא פותר מתחלואי העולם

המצחיק שהם משווקים את הכת שלהם כפיתרון אולטימטיבי ( לשוטים )

הם בדיוק כמו כולם , עם אותם יתרונות ( קצת פחות מהמוצע החברתי מבחינה מערבית ) ועם אותם חסרונות ( קצת פחות מהמוצע כי יש להם יותר תמיכה )

יש להם ערסים וכו' - בדיוק כמו כולם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים