עבור לתוכן

משרד הפנים בראשות אלי ישי ממשיך במאמציו להשניא עצמו על העם: יסגור האתר שלו בשבת

Featured Replies

פורסם

אז אתה טוען שהחרדים עובדים?

זה עוד יותר גרוע...

כי לפי הנתונים שיש כרגע למדינה רק כ26% מהם עובדים.

מה שיש מעבר לזה...זה כאלה שגם מקבלים קיצבאות וגם עובדים בשחור בלי לשלם מס.

תביא קישור לנתונים של המדינה במקום לזרוק מספרים באוויר.

• תגובות 57
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמישהו יוריד כבר את ערס מהרות הזה מהשלטון. הופך אותנו לסעודיה

פורסם
  • מחבר

תביא קישור לנתונים של המדינה במקום לזרוק מספרים באוויר.

26% זו אכן הגזמה (אאל"ט המספר הזה תיאר את מצב הגברים החרדים ולא כלל החרדים, וגם זה לפני כמה שנים טובות), אבל הנה נתוני דו"ח ממשלתי עדכני:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3901355,00.html

תקציר למי שאין כוח לקרוא:

- כ40% מהגברים החרדים (עלייה רצינית לעומת 32% לפני 8 שנים) וכ54% מהנשים החרדיות עובדים, אבל...

- 60% (!) מהחרדים עובדים במגזר הציבורי החרדי - החינוך החרדי, רבנות, משגיחי כשרות וכו'.

- 70% מהנשים החרדיות העובדות, אינן מועסקות במשרה מלאה.

ומתוך כתבה אחרת:

- כשני שלישים מהמובטלים החרדים הכריזו כי אינם מעוניינים לעבוד בעסקים שאין בהם הפרדה בין המינים או שמרבית עובדיהם אינם חרדים.

פורסם

ומתוך כתבה אחרת:

- כשני שלישים מהמובטלים החרדים הכריזו כי אינם מעוניינים לעבוד בעסקים שאין בהם הפרדה בין המינים או שמרבית עובדיהם אינם חרדים.

מה אתה רוצה להגיד בזה?

פורסם

שאם יש להם את הפריבילגיה לדחות הזדמנויות עבודה הם אחד מ2 דברים:

1. לא גוועים ללחם ממה שיש להם עכשיו (קצבאות ועבודות בשחור)

2. מוכנים לגווע ללחם ולא להשתתף בחברה הכללית והעובדת

אף אחת מהאפשרויות לא מוציאה אותם טוב ואותנו החילונים עוד פחות טוב בגלל שאנחנו שותקים על זה.

פורסם

אתה טועה. זו סיבה דתית בלבד. והיא מספיק חזקה, מבחינתם, כדי לא לקחת עבודה.

פורסם
  • מחבר

הוא ממש לא טועה, ומה שאתה אומר מתייחס ל"סיבה" ולא לנסיבות: דין אדם המסרב לעבודה עקב תנאים גרועים בעוד שהוא עובד ומקבל הכנסה סבירה אינו כדין אדם אחר המסרב לאותה העבודה ומאותה הסיבה בזמן שהוא מקבל הבטחת הכנסה.

מה זה אומר? הם לא רוצים מסיבה דתית, כן, אבל על דת לבדה אי אפשר לחיות... בשביל לחיות צריך הכנסה, אם מעבודה ואם ממקומות אחרים. ולכן, תשובת החרדים מלמדת בדיוק מה AgentZ אומר: או שהם מסוגלים לחיות באופן מתקבל על הדעת ללא משכורת (קרי, על קצבאות למיניהן), או שהם מוכנים בשם הדת (ובשם הניתוק המוחלט מהחילונים) לחיות מהכנסה שלא מאפשרת קיום בכבוד.

פורסם

זה נשמע ממך, שאתה לא כל כך מבין, את הכח של אמונה.

אבל בכל אופן, ודאי שההבדל ברמת החיים של החילונים והחרדים הוא גדול, ומה שאצלהם מותרות, אצל החילונים הוא בסיס.

פורסם

אני דווקא מברך על ההחלטה. אנחנו במדינה יהודית.

פורסם
  • מחבר

זה נשמע ממך, שאתה לא כל כך מבין, את הכח של אמונה.

אבל בכל אופן, ודאי שההבדל ברמת החיים של החילונים והחרדים הוא גדול, ומה שאצלהם מותרות, אצל החילונים הוא בסיס.

יופי טופי. זה לא סותר בשיט את מה שאני וAgentZ אומרים. אמונה לא מביאה לחם לפה - קצבאות כן. אם אדם מוכן לוותר על עבודה מתוקף אמונתו ולחיות על קצבאות, סימן שהאמונה פנאטית מדי, הקצבאות גבוהות מדי (או ניתנות ביתר קלות), או שני הדברים גם יחד.

אני דווקא מברך על ההחלטה. אנחנו במדינה יהודית.

מדינה יהודית או מדינה של כפייה, zam? הרי האתר אינו אדם שיש לתת לו לנוח מדי פעם. יתרה מזו, האתר עצמו מאוכסן על שרת שאינו מיוחד לו (אני מאמין שזה המצב, לפחות) ושאותו ממילא משאירים פעיל כל הזמן... בקיצור, אין שום עבירה על חוקי הדת מצד משרד המפנים אם האתר ימשיך לעבוד בשבת - הוא לא שונה בכלום מכל התקן העובד על שעון שבת. ה"עבירה" היא רק מצד הגולשים הנכנסים לאתר בשבת, ואני מוחה בתוקף כנגד עמדתך הקוראת לכפות עליהם שמירת שבת ולו בתחום זה.

פורסם

מדינה יהודית או מדינה של כפייה, zam? הרי האתר אינו אדם שיש לתת לו לנוח מדי פעם. יתרה מזו, האתר עצמו מאוכסן על שרת שאינו מיוחד לו (אני מאמין שזה המצב, לפחות) ושאותו ממילא משאירים פעיל כל הזמן... בקיצור, אין שום עבירה על חוקי הדת מצד משרד המפנים אם האתר ימשיך לעבוד בשבת - הוא לא שונה בכלום מכל התקן העובד על שעון שבת. ה"עבירה" היא רק מצד הגולשים הנכנסים לאתר בשבת, ואני מוחה בתוקף כנגד עמדתך הקוראת לכפות עליהם שמירת שבת ולו בתחום זה.

פעולות התשלום באתר הן בגדר מסחר. ומסחר הרי אסור בשבת.

שר הפנים ביודעו על העבירה אותה מבצעים הגולשים, עובר על איסור מחטיא ברבים, ואני מוחה בתוקף כנגד עמדתך הקוראת לכפות עליו חילול שם השם ולו בתחום זה.

פורסם
  • מחבר

ארבע דברים יש לי להגיד לך על זה:

1. השירותים שנחסמו בשבת אינם רק שירותי תשלום, אלא אף שירותים כמו טפסים מקוונים לחידוש רשיון נשק או איתור ובירור מען. שירותים אלה אינם מסחר.

2. אם כל "פתח" לחילול שבר הוא עבירה, הייתי מצפה גם שינותק החשמל לבתי הדתיים בשבתות - הרי שקע חשמל פועל שבכל רגע ניתן לחבר אליו מכשיר חשמלי ולהפעילו הוא ממש בגדר "פרצה קוראת לגנב"! אני קורא גם לכל דתי לשבור את הפעמון על דלת ביתו בכל שישי בערב כדי שחלילה חילוני שבטעות ינסה לצלצל לא יחטא... ואם כבר, אני קורא לאלי ישי שלא להראות את פניו ברבים בשבת, שכן לאור מעשיו ודבריו פניו ממש דורשים שיפוץ יסודי, והרי גם זה אסור בשבת - ובכך הוא מחטיא את הרבים!

3. אלי ישי אינו מתפעל את האתר ואף אינו עורך את תכניו - ואני מאוד בספק שאלה שכן הם חרדים.

4. דבר אחרון, גם אם אינך מסכים עם שאר הדברים - אלי ישי הוא שר חרדי בראש משרד שאינו עוסק בדת (לפחות לא כעיסוק עיקרי) בממשלה חילונית ברובה במדינה שרוב תושביה אינם דתיים. אם אמונתו הדתית מונעת ממנו למלא את תפקידו כמנהל המשרד הזה באופן מיטבי כלפי כלל "לקוחותיו", יתכבד נא לפנות את מקומו למישהו שאינו מוגבל באופן שכזה. גם אם "מניעת חילול השם" דורשת ממנו שלא לאפשר חילול שבת במסגרת תפקידו, הרי שהיא ממש לא דורשת ממנו להחזיק בתפקיד זה מלכתחילה. לפיכך, אינני קורא לו לחלל שבת (להבנתך), כי אם להתפטר כדי להמנע מצורך זה.

פורסם

פעולות התשלום באתר הן בגדר מסחר. ומסחר הרי אסור בשבת.

שר הפנים ביודעו על העבירה אותה מבצעים הגולשים, עובר על איסור מחטיא ברבים, ואני מוחה בתוקף כנגד עמדתך הקוראת לכפות עליו חילול שם השם ולו בתחום זה.

חילול השם ? חילול השם??

תגיד לי על מי אתה עובד על אלוהים או עלי ?

אתם הדתיים בדומה לחילונים מחללים את השם יותר מכול אחד ואולי אפילו יותר כי אתם מתיימרים להיות נציגיו והפה של אלוהים. אל תשחק אותה תמים אף אחד ממכם לא נקי מפשע,החוצפה שלכם כאילו אכפת לכם מכלל מדבר האל זה פשוט צביעות לשמה.

חוץ מזה תפתח תנ"ך ותראה בעצמך שהיחסים בין אדם לחברו יותר חשובים לאלוהים מאשר יחסיו של אדם לאלוהיו. את עיוותם את היהדות ברמות שלא יתואר!

אין קשר בינכם לבין שלמה המלך או היהודים המקוריים של הארץ הזאת,אתם סילפתם את האמונה היהודית והפכתם אותה לדת לאמונה בכפייה.

פורסם

חילול השם ? חילול השם??

תגיד לי על מי אתה עובד על אלוהים או עלי ?

אתם הדתיים בדומה לחילונים מחללים את השם יותר מכול אחד ואולי אפילו יותר כי אתם מתיימרים להיות נציגיו והפה של אלוהים. אל תשחק אותה תמים אף אחד ממכם לא נקי מפשע,החוצפה שלכם כאילו אכפת לכם מכלל מדבר האל זה פשוט צביעות לשמה.

חוץ מזה תפתח תנ"ך ותראה בעצמך שהיחסים בין אדם לחברו יותר חשובים לאלוהים מאשר יחסיו של אדם לאלוהיו. את עיוותם את היהדות ברמות שלא יתואר!

אין קשר בינכם לבין שלמה המלך או היהודים המקוריים של הארץ הזאת,אתם סילפתם את האמונה היהודית והפכתם אותה לדת לאמונה בכפייה.

אוי תשתוק כבר קוף מטומטם. קח בננה ותשב בשקט.

vic07 אתה צודק. אתה הכי צודק. אתה הכי הכי צודק.

אבל מבחינתי, אין לי בעיה שהאתר יהיה סגור.

פורסם

אוי תשתוק כבר קוף מטומטם. קח בננה ותשב בשקט.

vic07 אתה צודק. אתה הכי צודק. אתה הכי הכי צודק.

אבל מבחינתי, אין לי בעיה שהאתר יהיה סגור.

והנה דברו של אלוהים מפי "אדם" :yelclap:

מה שמוכיח שהדתיים כמו כולם חוטאים לכן אין לכם זכות בכלל לייצג את אלוהים.

זה שאתה מקלל מראה שאין לך תשובה אמיתית.

הקוף היחיד פה זה אותם אנשים שלכאורה חושבים שהם מייצגים את דבר ה"שם" ויכולים בגלל ברוב חוצפתם לקבוע לנו מה זה חילול השם ומה זה לא.

אתה לא תקבע במדינה הזו מה זה חילול השם ,לא אתה ולא חבריך ה"דתיים" לכאורה.אם לאלוהים היה אכפת ממה שקורה במדינה הזו,אז היינו רואים את זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים