עבור לתוכן

טרנזיסטורים בI7 וב8086

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי כמה שאלות אליכם -

מזה טרנזיסטור במעבד ?

כמה טרנזיסטורים יש בI7 ,כמה ב8086 וכמה ביניהם ?

ואני צריך שתפרשו לי כמה קיצורים -

SSIC,MSIC,LSIC,VLSIC.

תודה רבה :)

פורסם
  • מחבר

עזרה ? מישהו ?

פורסם
  • מחבר

אחלה,תודה.

ובקשר לקיצורים - יש חלק שמצאתי וחלק שלא. מישהו יכול אולי להסביר קצת על כל קיצור (ממש בקצרה).

פורסם

אפילו לא עשיתי חיפוש אחד עליהם ואין לי מושג מה זה.

אבל ממבט על האותיות אני מנחש שזה SMALL, MEDIUM, LARGE, VERY LARGE משהו.

אחרי חיפוש של כל המונחים האלה בבת אחת:

http://www.google.com/webhp?hl=en#sclient=psy&hl=en&site=webhp&q=SSIC+MSIC+LSIC+VLSIC&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=ab5cdb1806fef4aa

פורסם
  • מחבר

וואלה נכון חחח

יש לך מושג מזה SIC ? לא מצאתי

פורסם

וואלה נכון חחח

יש לך מושג מזה SIC ? לא מצאתי

משהו INTEGRATED CIRCUITS אולי.

תוריד ותקרא את הPDF's שעלו בתוצאות:

http://www.google.com/webhp?hl=en#sclient=psy&hl=en&site=webhp&q=SSIC+MSIC+LSIC+VLSIC&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&pbx=1&fp=ab5cdb1806fef4aa

AND LEARN TO FKN GOOGLE

:lol:

גוגל זה כמו כל העולם מתחת לידיים שלך.

קצת יצירתיות והגיון בבחירת המילים לחיפוש יביאו לך תוצאות מעולות.

ואם אתה רוצה עוד כוח אז תלמד יש הוראות למתקדמים היכן שהוא דרך לינק בדף של גוגל.

פורסם
  • מחבר

חחחח טוב אני אנסה לחפש ...

תודה :)

פורסם

ברמת מאקרו מטורפת - טרנזיסטור זה רכיב חשמלי עם שלושה הדקים (תאכלס ארבע, יש הדק שנקרא מצע או bulk אבל הוא בדרך כלל מחובר למתח הגבוה ביותר במעגל או למתח הנמוך ביותר במעגל תלוי איזה מה סוג התעלה של הטרנזיסטור). תעלה זה איזור שבו עוברים אלקטרונים או חורים מצד אחד לשני הצד.

שלושת ההדקים שהזכרתי קודם: מקור (source), שפך (drain) ושער (gate). על ידי מתחים מתאימים בין השער למקור אתה יכול לשלוט על הזרם שזורם דרך הטרנזיסטור, בעצם זה רכיב שמזרים זרם כתלות במתחים שאתה מספק לו. יש לו שלושה מצבי פעולה: קיטעון, מצב ליניארי ומצב רוויה. המצב המומלץ ביותר הוא מצב רוויה, במצב זה הזרם שזורם בטרנזיסטור תלוי רק במתח בין השער למקור (לעומת מצב ליניארי בו הזרם תלוי גם במתח בין השפך למקור), מה שכמובן פחות טוב כי אתה רוצה להוריד כמה שיותר משתנים מהבעיה. בנוסף הזרם תלוי גם בפרמטרים אחרים הקבועים לכל טרנזיסטור כמו למשל אורך ורוחב התעלה.

על פי מה שאני יודע, רוב הטרנזיסטורים שמשתמשים בהם נקראים טרנזיסטורי MOSFET (Metal Oxide Silicon Field Effect Transistor), משתמשים גם בטרנזיסטורים שנקראים טרנזיסטורים בי-פולאריים אבל ברמה הרבה יותר נמוכה מאשר באלה שהצגתי מקודם. בעבר היו משתמשים בהם הרבה יותר, אבל עם התקדמות הטכנולוגיה של MOSFET ירדו מהביפולאריים (שאני לא אתחיל להסביר לך אפילו איך הם פועלים).

יש עוד המון מה לומר, אבל אני אנסה לתת דוגמא מאוד פשוטה - אתה מכיר רכיבים מיתוג כמו שערי AND, NOR, NOT, OR וכדומה. אז הם למעשה מורכבים מטרנזיסטורים. ניקח למשל לדוגמא את הNOT שהוא הכי פשוט. הוא מורכב משני טרנזיסטורים, אחד הוא n-channel שתפקידו להזרים אלקטרונים מהמקור לשפך (או חורים מהשפך למקור) והשני הוא p-channel שאמור להזרים חורים מהמקור לשפך. במוצא המעגל מחובר קבל. כאשר אתה מכניס מתח של 5 וולט שאנלוגי ל'1' לוגי (במחשבים משתמשים רק ב0 ו1), אז רק אחד מהם יעבוד ויפרוק את הקבל שבמוצא כך שבמוצא המעגל יהיה מתח נמוך שאנלוגי ל'0' לוגי. כאשר תכניס מתח של 0 וולט שאנלוגי ל'0' לוגי, אחד הטרנזיסטורים יטען את הקבל ואז במוצא יהיה מתח גבוה שאנלוגי ל'1' לוגי. ובעצם ככה קיבלת היפוך של הכניסה, אם הכנסת '0' קיבלת '1' ולהפך.

אז זאת דוגמא עם 2 טרנזיסטורים, המעבדים שאתה מכיר עובדים עם משהו כמו 0.7 מיליארד טרנזיסטורים, אבל העיקרון זהה (טוב יש עוד מעט יותר מזה אבל קצרה היריעה מלהרחיב על הנושא כעת). אם זה מאוד מעניין אותך, תוכל לחפש בגוגל, לקרוא בויקיפדיה, או לעשות תואר בהנדסת חשמל.

לגבי כל הקיצורים שאמרת, הכי מעניין שם זה VLSI. שזה Very Large Scale Integration, כמו שאתה יכול להבין... מעגלים עם מספר עצום של טרנזיסטורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים