עבור לתוכן

שתי שאלות בנוגע לשיתוף קבצים והרשאות ברשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה.

קודם כל אפרט על הציוד שברשותיו:

ראוטר: TP-Link WR-1043ND (גירסת קושחה אחרונה).

כרטיס רשת אלחוטי: TP-Link WN-851N (דרייברים הותקנו אוטומטית ע"י הווינדוס).

בשני המחשבים Windows 7 Ultimate - בחדש 64bit ובישן 32bit

המחשב החדש (ראו מפרט בצד) - מחובר ישירות לראוטר בכבל רשת.

המחשב הישן - הותקן בו הכרטיס האלחוטי.

1. כרגע יש לי מחשב שמחובר ישירות לראוטר+מחשב נוסף עם כרטיס רשת אלחוטי ושיתפתי בשניהם מספר כוננים, כך שיהיו נגישים בשני המחשבים.

אני רוצה להוסיף לרשת מחשב שלישי, כך שיקבל גישה לאינטרנט מהראוטר אך לא תהיה לו גישה לקבצים המשותפים בין השניים

מהי הדרך הפשוטה ביותר לעשות זאת?

הגדרתי קבוצה ביתית עם סיסמה והפעלתי שיתוף מוגן באמצעות סיסמה

בפועל, הווינדוס ביקש ממני פעם אחת את סיסמת הקבוצה כשהצטרפתי אליה ומאז כל השיתופים פתוחים למחשב שלי.

האם דבר זה מבטיח כי הם אינם נגישים למחשב הנוסף?

(אציין גם כי בשני המחשבים אני עובד עם חשבונות Administrator שאינם מוגנים ע"י סיסמה).

2. אני מוריד קבצים דרך הביטורנט לעיתים ישירות למחשב השני (דרך מיפוי כונן רשת) הדבר עובד בצורה טובה ושקופה (כאילו אני מוריד למחיצה מקומית), אך בזמן האחרון, באמצע הלילה ההורדה מפסיקה מכיוון שמשהו פתאום מונע את הגישה למחשב השני.

האם מדובר בתוקף הקצאת הכתובת מה-DHCP של הראוטר.

הארכתי את ה-Address Lease Time ל-2880 דקות (48 שעות) האם זה אמור להוריד את תדירות התופעה?

כמו כן, האם יש דרך להקצאות כתובת קבועה שתישמר עבור מחשב מסויים (MAC Address)?

פורסם

1. ניתן לעשות זאת אבל רק אם אתה מגדיר במחשבים משתמשים וקובע להם סיסמת כניסה למחשב. כאשר אתה עושה את כך בנתוני השיתוך תוכל לקבוע לכל משתמש מה אפשרויות הגישה שלו לכל מחיצה וקובץ. בשרשור הזה יש קצת מידע על הנושא http://www.sevenforums.com/network-sharing/49619-legacy-networking-simple-file-sharing.html

2. ניתן לקבוע כתובת IP לפי MAC בנתב שלך. לך לתפריט ה-DHCP ובתוכו תת-תפריט Address Reservation.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה צ'יף :xyxthumbs:

אכן הקצאת כתובת קבועה ל-MAC Address של הכרטיס האלחוטי פתרה את בעיית הניתוקים.

ולגבי השיתוף - ניסיתי להיכנס עם מחשב חיצוני לרשת ולבדוק אם ניתן באמצעותו להיכנס לאחד משני המחשבים.

בכניסה נתקלתי בסיסמה וכאשר ניסיתי להכניס שם משתמש שיש לי באחד המחשבים (עליו אין סיסמה) הווינדוס חסם אותי בטענה שלא ניתן להיכנס עם סיסמה ריקה.

בנוסף, הגדרתי קבוצה ביתית עם סיסמה בין שני המחשבים ודבר זה מונע ממני את הצורך להכניס ידנית סיסמה בכל הפעלה מחדש, על מנת לגשת לקבצים במחשב השני.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

האם מותקנת אצלך גירסא

3.12.2 Build 100820 Rel.41891n

?

שאלה לCheif, רכשתי את הנתב הנ"ל, כרגע יש ברשותי מחשב asus eee 1005ha שמקבל חיבור של רק 150 MB במקום 300, זה בגלל המחשב או הנתב?

האם כדאי להשאיר את הSPI FIREWALL פועל או שכדאי לכבות אותו?

לא מצאתי NAT בנתב הזה, האם ה-ALG זה במקום הNAT שאני מכיר?

ואיפה הכי כדאי לפתוח פורטים למטרת משחק? בנתב הנ"ל אין רשימה מוכנה של משחקים ואפשר לסמן איזה משחק לאפשר,

תודה!.

פורסם
  • מחבר

אכן, זו הגירסה הכי עדכנית נכון להיום.

בהנחה ובראוטר אכן אתה מוגדר על תקן N או B/G/N Mixed ועל 300Mbps - חד משמעית הבעיה במחשב שלך.

לגבי NAT, אם אתה מתכוון להקצאה של כתובות IP פנימית לכל מחשב - זה בהחלט קיים ותוכל לשלוט בזה בצורה מלאה דרך תפריט DHCP.

SPI Firewall אני משאיר דלוק, כולל כל ההגנות ב-Advanced Security (יש שבאופן מוזר הנתב החליט יום אחד שאני מתקיף אותו ב-DDoS ושם את הכתובת הפנימית שלי ב-Blacklist, אז הגדלתי את הערכים המספריים).

לגבי האם וכמה זה יעיל - נשאיר את ההסברים לצ'יף.

פורטים תוכל לפתוח דרך Forwarding-Virtual Server.

שים לב שאפליקציות UPnP יפתחו אוטומטית את הפורטים הדרושים להן ותוכל לעקוב אחריהן דרך האופציה UPnP באותו תפריט (ניתן גם לבטל את התמיכה בו).

רשימת פורטים נפוצים בהם משתמש כל משחק תוכל למצוא בשני האתרים הבאים:

http://www.gameconfig.co.uk/

http://portforward.com/cports.htm

פורסם

תודה, אשמח לדעת איך הNAT עובד בנתב הזה, והאם הSPI Firewall נחוץ לפעול או שכמו בנתבי edimax ה-firewall לא עושה כלום ובד"כ מכבים אותו ומשאירים רק את הNAT פועל.

פורסם

1. הסבר עקרוני על מנגנון ה-NAT יש כאן -- http://www.netcheif.com/Articles/NAT/NAT.htm

2. לגבי ה-FW -- נתון לשיקולך. אני הייתי משאיר דולק כיוון שהוא מכסה אותך ממתקפות DOS וכיוב'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים