עבור לתוכן

מתלבט בין מעבד + לוח אם בסביבות ה-1,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שימוש המחשב הוא תכנות, עריכת תמונות והדברים המשרדיים הרגילים.

אני מתלבט בין מפרט שיהיה מבוסס אינטל לבין AMD. מלבד לוח אם ומעבד, כל הרכיבים יהיו זהים (אני עדיין מתלבט לגבי מארז ולכן לא ביקשתי מפרט מלא).

AMD:

AMD Athlon II X4 635 BOX 534 ש"ח

Gigabyte GA-880GM-UD2H 469 ש"ח

סה"כ 1003 ש"ח

Intel:

Intel Pentium Dual-Core G6950 504 ש"ח

Gigabyte GA-H55M-UD2H 509 ש"ח

סה"כ 1013 ש"ח

תודה מראש

פורסם

יש לי התלבטות דומה, רק שאני משווה מול 2 ליבות של AMD. בנוסף - אצלי השימוש הוא עבור HTPC - בעיקר ניגון סרטי HD.

מה אתם אומרים?

פורסם
  • מחבר

אף אחד?

פורסם

הבנתי שהחבילה של AMD מגיעה עם יכולות גרפיות יותר טובות האם זה נכון? (זה רלווטני לניגון סרטי HD).

בגדול מה שיותר חשוב לי זה צריכת חשמל ושקט בשביל מחשב בסלון.

פורסם

בואו נתחיל בבסיס. לשימושים משרדיים רגילים אין שום הבדל.

לעריכת תמונות זה די תלוי בתוכנה.

עקרונית הAMD יהיה בחירה יותר חכמה במחשב קדימה, מאחר ומדובר במעבד מרובע ליבה כאשר המגמה היא תוכנות שמנצלות יותר ליבות לטובת יותר ביצועים.

פורסם

+1^

ואלא אם כן יש דרישה מסוימת בגללה נבחר דווקא הלוח GA-880GM-UD2H אז ניתן לבחור בלוח כמו GA-MA78LMT-US2H שיהיה משתלם הרבה יותר.

אם משווים בין פלטפורמת Intel מבוססת מעבדי Clarkdale (סדרות ה-Core i3, Core i5-6xx ו-G6950) בשילוב לוח אם המבוסס על ערכת השבבים H55 ובין מערכת AMD מבוססת Athlon IIx2/3/4 בשילוב לוח אם מבוסס ערכת שבבים 760 או 785G המכילות שבב גראפי מובנה, מערכת AMD זולה יותר לרוב עבור מערכת תכונות מסוימת, או מציעה מערכת תכונות עשירה יותר במחיר זהה.

הבנתי שהחבילה של AMD מגיעה עם יכולות גרפיות יותר טובות האם זה נכון? (זה רלווטני לניגון סרטי HD).

אם משווים בין שבבי ה-HD3000 ו-HD4200 בלוחות האם של AMD ובין הליבה הגראפית המובנית של מעבדי Clarkdale אז התשובה היא שאין הבדל משמעותי, הפלטפורמות מיועדות לעבודה משרדית וניגון מדיה (כולל האצת חומרה). למשחקים אף אחת מהן לא מתאימה במיוחד.

יחד עם זאת, מכיוון שניגון תכני HD תלוי גם במעבד (תלוי בסוג הקידוד בו קודד התוכן ובעוד משתנים) פלטפורמת AMD שוב משתלמת יותר לדעתי מכיוון שמציעה מעבד משולש או מרובע ליבה במחיר של מעבד כפול ליבה של Intel ובעתיד, כמו שכבר נאמר, ייתכן מאוד שבחלק מהשימושים יהיה יתרון למעבד מרובה ליבות אמיתי.

פורסם
  • מחבר

+1^

ואלא אם כן יש דרישה מסוימת בגללה נבחר דווקא הלוח GA-880GM-UD2H אז ניתן לבחור בלוח כמו GA-MA78LMT-US2H שיהיה משתלם הרבה יותר.

תודה על התגובות.

האמת שחשבתי דווקא להוסיף כ-70 ש"ח כדי לקנות את ה-GA-880GMA-UD2H, שיתן USB3 ו-SATA3. האם זה יהיה משתלם?

פורסם

USB 3.0 יכול להיות שימושי בטווח הזמן הקרוב, אבל זה בעיקר נכון אם אתה נוהג או מתכנן להתחיל להעביר כמויות מידע גדולות להתקני אחסון חיצוניים (שגם הם כמובן יצטרכו להיות בעלי ממשק USB 3.0) וזאת גם פונקציונאליות שניתן להוסיף באמצעות כרטיס הרחבה בעתיד.

SATA 6Gb/s ממש מיותר נכון להיום, קשה לי לחזות מתי יהפוך לשימושי, אך זה בטח לא יקרה עד שטכנולוגית ה-SSD תבשיל ותתפתח, מה שסביר להניח (אך שוב, קשה לקבוע) שייקח עוד כשנתיים לפחות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים