עבור לתוכן

בסוף שרפו קוראן ב 11\9 לעיני העולם כולו

Featured Replies

פורסם

אני לא רוצה לחשוב איך העולם היה מתנהג בלי הדת (ע"ע the book of eli)

בלי דתות ימי הבינייים ושאר תקופת החושך לא היו מתרחשות----->העולם היה מתקדם טכנולוגית במשך אותן 400 שנים בערך במקום לעמוד במקום---->הטכנולוגיה היום הייתה מתקדמת ב 400 שנה---->הייתה לי מכונית מעופפת.

לעזאזל הדת, אני רוצה את המכונית המעופפת שלי. (ועל הדרך גם hoverboard)

• תגובות 34
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בלי דתות ימי הבינייים ושאר תקופת החושך לא היו מתרחשות----->העולם היה מתקדם טכנולוגית במשך אותן 400 שנים בערך במקום לעמוד במקום---->הטכנולוגיה היום הייתה מתקדמת ב 400 שנה---->הייתה לי מכונית מעופפת.

אתה מודע לזה שהכנסיה במשך ימי הבייניים היא היחידיה ששמרה על הספרים, ועל קרוא וכתוב נכון? האמת שאחת הסיבות לרנסס היא כמות המידע שהכנסיה אגרה בזמנו.

פורסם

מודע לזה, אבל מצד שני, הכנסייה באותה תקופה הייתה בערך הגורם היחיד שהיה בעמדת כוח ויכולת.

בהיעדר דת/כנסיה, סביר להניח שמספר גורמים עצמאיים היו ממלאים תפקיד דומה גם בלי עמדת כוח כזו או אחרת.

פורסם

אתה מודע לזה שהכנסיה במשך ימי הבייניים היא היחידיה ששמרה על הספרים, ועל קרוא וכתוב נכון? האמת שאחת הסיבות לרנסס היא כמות המידע שהכנסיה אגרה בזמנו.

אתה מדבר על אותו כנסיה שרדפה אחרי כופרים כמו גלילאו וסירבה לתרגם ספרים מלטינית כדי לא לתת כוח למקומיים? כע ממש הסיבה לכל הטכנולוגיה המודרנית...

פורסם

היום, ולצורך העיניין ב2000 שנה האחרונות הדת הוא אחד הגורמים המגבילים ביותר של החברה האנושית, אבל ללא דת אנחנו לא היינו מגיעים עד הלום.

בתקופה שבה לא היו שילטונות מסודרים, לא הייתה דרך לשלוט באנשים ולמנוע מהם לבצע זוועות, ולואקום הזה נכנסה הדת, שהצליחה להשליט במידה מסוימת סדר שאיפשר היתפתחות של שילטונות ותרביות מסודרות יותר (בקנה מידה של התקופות האלו).

כמובן שברגע שיש מערכת חוק ואכיפה, אפילו אם היא גרועה ולא מסודרת, תפקידה של הדת מיסתיים וניתן להחליף אותה בהיגיון פשוט של אדם מתורבת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים