עבור לתוכן

חזרתי מהכפור, לאחר כמעט שבוע ללא אינטרנט

Featured Replies

פורסם

ראשית, כן היה לי אינטרנט. אבל 56K שזחל כמו צב גוסס, השתמשתי בו מיום רביעי שעבר.

הסיפור לא מתחיל מלפני יומיים, גם לא משבוע שעבר, הסיפור מתחיל ב30 במאי.

את ההזמנה לאינטרנט המהיר בכבלים ביצעתי דרך ספקית האינטרנט שלי, אקטקום, ההזמנה עברה ללא שום בעיות משום צד ונקבעה לי התקנה ליום שישי בין 9 ל11 בבוקר, שמח וטוב לב אני מתעורר בבוקר ומצפה לטכנאי הכחול.

שעה 11 עוברת, הטכנאי לא מגיע. מתקשר לתבל והם אומרים שהודיעו לנו שהוא יאחר, נו...שויין, חזרתי לשחק סוליטייר.

הטכנאי הכחול מגיע אל ביתי הקט ומחליט שצריך להחליף את כל התשתית ועלי לשלם לו 75 ש"ח מזומן. נו שווין, גם זה לא הודיעו. שולם.

אץ רץ הטכנאי בכל הבית ומחליף את התשתית, מגיע לחדרי ומחבר את המודם.

אבל אבוי, הטכנאי לא יודע להסתדר עם חלונות XP ומרוב משחקיו פגע לי בקבצים של פרוטקול הTCP IP, לאחר מכן כמובן נאלצתי לתקן את הכל...

הטכנאי ה(לא) נחמד, קבע שקורה לפעמים שהאינטרנט לא עובד בהתחלה השאיר לנו קבלה קטנה (ללא חתימה שלנו) וחזר לו לעבודתו.

שיחת טלפון ראשונה עם תבל, תנתק את המודם ותחבר מחדש, ככה למעשה יומיים. ביום השלישי (יום ראשון) כבר הגעתי לדרגים הגבוהים שבחברה והתקלה תוקנה לאחר שהגעתי עד לסמנכ"ל. עד שהגעתי לסמנכ"ל החברה יצאה לי הנשמה.

בין ה30 במאי ועד יום רביעי שעבר, לפחות התנתקות אחת בשבוע. בשבלב מסויים כבר נמאס לי להתקשר ולשמוע שכל מה שהם מציעים זה לנתק את המודם מהחשמל ולהחזיר אחרי 30 שניות. מילא, גם ככה אני לא תמיד בבית.

יום רביעי שעבר, המודם חודל מלפעול. מוציא מהחשמל כמה פעמים ואכן הוא עובד בגמגום מסויים. יום חמישי, המודם חדל מלעבוד.

התקשרתי שוב לתבל, הזמינו טכנאי בין 9 ל11 בבוקר, כמו בפעם הקודמת.

עשרה ל11, טלפון, הטכנאי לא מגיע. ממתי מודיעים ללקוח 10 דקות לפני המועד שהטכנאי לא מגיע? בשעתיים שחכיתי יכלתי ללכת לבנק ולקניות. תבל מתעקשים שהטכנאי יבוא ביום ראשון, לא מקובל עלי ולא מקובל על אף אחד מחברי הבית, אחרי לחץ קשה קובעים שוב טכנאי בין 1 ל3. טכנאי מגיע, ללא זיהוי, ללא מדים של תבל, ללא אוטו של תבל, ישר רץ לבדוק את הקופסה הראשית בבית וקובע שהתשתית (אותה אחת שהתקינו לפני שנה) פגומה. ושוב סוחבים אותנו עד יום ראשון. כמובן שהתקנת תשתית חדשה תעלה עוד כסף...

נסעתי להנאתי לחיפה אל ביתו של חברי הטוב אשר מחובר גם לתבל וקיבל מודם מוטורולה 5100 חדש (שלי היה 4200), לקחתי את המודם וחיברתי, הפלא ופלא, אין שום בעיית תשתית והכל עובד מצויין עם המוטורולה 5100, ה4200 מסרב לבצע את הפעולות הנדרשות ממנו.

יום ראשון, שוב טלפון לתבל, הם המשיכו לטעון שהבעיה בתשתית בבית וצריך להחליף את כולה. למרות שטענתי שעם מודם אחר הכל עבד מצויין, הם בשלהם ומנסים לעשות עוד קצת כסף מלקוח. אמרתי בסדר, תבואו תחליפו את התשתית. הם החליטו שרק ביום שלישי (היום) יכול לבוא טכנאי, שוב סירוב מכל חברי הבית ובסוף הוחלט גם על ניתוק.

שעה 10 בבוקר, הודענו בחגיגיות על ניתוק משירותי כל החברה (גם טלוויזיה וגם אינטרנט), בנוסף גם דרישה לזיכוי. הם כמובן יחזרו (עד עכשיו לא חזרו), שעה 12 בבוקר, טכנאי תבל מתקשר ואומר שלפני 5 דקות הזמינו אותו אלינו, כמובן שלא התעניינתי בדבר והחזרתי אותו למקומו.

בנתיים, יום שבת בערב מורידים את הטפסים של בזק לADSL, ממלאים ומכניסים לתיק המסמכים של אבא. יום ראשון, אבא שולח פקס לבזק בזמן שאני מנתק את תבל ואני גם מרים טלפון לYES ועוד באותו יום נקבעה לי התקנה (למחר בבוקר, בין 8 ל11)

אתמול, שוב מדבר עם תבל על זיכוי, הם כמובן רוצים שאני אחליף את התשתית בכל הבית לפני שהם נותנים זיכוי. אז אמרו שיחזרו תוך חצי שעה (זה היה בשעה 12), שעה 2 בצהריים, לא חוזרים, שוב מרים טלפון וכמובן שפתאום האיש קשר הלך כבר ומשאירים לו הודעה.

למעשה עד עכשיו לא חזרו אלי בנושא, את הניתוק הם קבעו ליום שלישי הבא , כאשר הם מודעים לתוצאה של הגעה שלא בלוח זמנים שנקבע שבוע מראש.

אתמול בערב, לאחר שלמעשה בזק לא קיבלו את הפקס (גם לא היה אישור לעניין, לפחות לא שאני יודע) החלטנו לעשות את ההזמנה טלפונית. לא מפריע לאף אחד, מבזק הייתי מצפה לפחות שבוע של המתנה...בחגיגיות מודיעים לי שמתי שאני רוצה אני יכול לקחת את המודם. אז פספסתי בחצי שעה את הבזק סטור בכרמיאל, לא משנה. הלכתי היום, מחבר את הכל, מתקשר לבזק כי לא עובד לי. בזק אומרים שבזמן שאני מדבר איתם כבר מחברים אותי למרכזיה. הפתעה, אני לא רגיל לשירות מהיר מצד בזק. למעשה עכשיו יש לי את האינטרנט המהיר שהייתי בלעדיו כמעט שבוע.

אז מחר גם יס יבואו, שלושה ממירים, מבצע לא רע, רק כמה תוכניות שלא נוכל לראות. בנתיים כמובן תבל נעלמו להם עם הכסף שלי ואני גם ללא ממש מאמין שהם יבואו לנתק, עכשיו הציוד שלהם הוא בן ערובה עד שהם יבואו, גם אם הם יבואו החיים שלהם לא יהיו קלים כלל וכלל.

אני עוד נחמד, אבל אם אבא שלי מאבד אפשרות לעבוד שבוע מהבית (יש לו אפשרות להתחבר למחשב במשרד ולעבוד און ליין על החומר שלו), הוא עצבני.

אבא שלי היושב ראש דירקטוריון וסמנכ"ל כספים בחברת הגז השניה בגודלה בארץ, יוצא לו לטפל בהרבה בעיות בתחום שרות הלקוחות והוא הכניס מערך שירות לקוחות אדיר לחברה, הוא גם מכיר עיתונאים שעוסקים בנושא (למשל הכתבת הזאת מידיעות אחרונות, שיש לה טור תלונות ב24 שעות בפעם בשבוע נדמה לי) והוא מעביר את העניין הזה הלאה.

אנחנו דורשים זיכוי מחברת תבל, הם טוענים שהתשתית שהם התקינו לפני חצי שנה פגומה? אז אני לא רואה סיבה מוצדקת ששילמתי עליה 75 ש"ח, גם לא על ימים ארוכים שהאינטרנט לא עבד. הם כמובן נעלמים ומנסים לסחוב, אבל זה לא ילך להם, לפחות לא איתנו.

לחברת תבל אנחנו לא מתקרבים שוב בחיים שלנו, חברה במצב כלכלי כמו שלה (שלמעשה החברה הזאת חסרת עתיד בלי האיחוד של חברות הכבלים) לא יכולה להתנהג ככה ללקוחות שמשלמים כ500 ש"ח בחודש.

מכל הסיפור הזה היה לי לא נעים רק מספקית האינטרנט שלי, רק בשבוע שעבר (יום שלישי) התחייבתי לעוד שנה אצלהם, למזלי הם מכירים את הבעיות מתבל מלקוחות אחרים והם לא עשו לי שום בעיות למרות שטכנית אני מפר את החוזה שחתמתי איתם.

אז זה הסיפור שלי,

והוא גם לא נגמר בזה, המאבק מול תבל ימשך מבחינתנו עד פסיקת בית משפט. מכל ההתחמקויות שלהם נראה לי שהם פשוט מנסים לעשות כסף על לקוחות ולהמציא בעיות שלמעשה לא קיימות.

יום טוב לכולם, אני לא מאחל לכם כאלה בעיות. לפחות בזק הראו שינוי בשרות לקוחות שלהם, בפעם הראשונה שרציתי ADSL זה היה עולם שונה לחלוטין.

פורסם

עזוב כלבים זה חרא

אין כלום מה לראות

YES

עדיף

ומבחינת האינטרנט אתה יודע זה ישראלים...

פורסם

קבל ח"ח . אכן סיפור עצוב , שמלמד על בעיות השירות הקשות בארץ...לי בינתיים לא היה ואני גם לא מאחל לעצמי שיהיה...

פורסם

ממש חוצפה! , אל תוותרו להם! אני כבר שנתיים בבזק בינלאומי ובזק בADSL ומחליף חבילות ומשנה אבל נשאר עם אותם חברות והשירות מצויין רק יש זמן המתנה ארוך אבל כל מה שהם אומרים הם עושים! רק בהתחלה לפני שנה וחצי שתשתית הADSL הייתה עדיין חדשה כל הזמן היו נפילות שרתים בבזק בינלאומי אבל עכשיו טפו טפו כבר שנה וחצי אני גולש ללא הפסקה וללא שום בעיה... פה ושם בעיות פינגים אבל זה מסתדר.

פורסם

סיפור קטנטן שהיה לי עם תבל השבוע, לא קרוב למה שעשו לך אבל גם דבר שיכול לשגע אנשים לחוצים:

עוד יומיים, יום חמישי, אני עובר דירה לשכונה חדשה בקריית ביאליק. כבר לפני חודשיים לערך בא אלינו נציג של יס כדי לשכנע אותנו על דיל מיוחד שלהם לעוברים לשכונה החדשה. לא עברו ימים רבים ונציג תבל הגיע (הם תמיד מגיעים בזוגות). הוא הציע לנו דילים מצויינים מבחינת מחירים באינטרנט ובטלוויזיה והחלטנו להשאר. אז לפני שבוע בערך אבא שלי מודיע לנציג שביום חמישי אנחנו עוברים וישבואו לחבר אותנו ביום ההוא. יום ראשון, אני גולש באינטרנט ואח שלי רואה טלוויזיה ואז אבא שלי מודיע שאנחנו הולכים לבית החדש לראות את הריהוט שהגיע לחדר שלי. אנחנו רואים איש של תבל מסתובב שם ואומרים לעצמו "איזה יופי, עכשיו נוכל לוודע ולברר איתו בקשר לניתוק חשבונות וסידורים", מסתבר שהאיש לא סתם היה שם אלא בא כדי להתקין לנו שם כבלים כשהבית עדיין ריק. אמרנו לו שאנחנו לא עברנו עוד ושביום חמישי יבואו. מאוחר יותר כשאני חוזר הביתה אני רץ למחשב ולא מבין למה הוא לא מחובר לאינטרנט, אז אני הולך לראות טלוויזיה ומבין שגם אין טלוויזיה. הם ניתקו אותנו לחלוטין! עד 8 בערב לא היה לנו כלום עד שהנציג הגיע עם איזה טכנאי והחזיר לנו את הטלוויזיה האנלוגית. התקשרתי לתמיכה של תבל ושם אישה שלא הבינה בכלל מה שסיפרתי לה אמרה לי שמוזמנת לנו התקנה ביום למחרת. מעצבים ניתקתי את הטלפון באותו רגע והתקשרתי לאבא שלי שיברר עם אותו נציג. מסתבר שבדרך שאף אחד לא יודע איך החליטו שם לסגור לנו באותו יום לגמרי את החשבון, פשוט מחקו אותנו ממחלקת הנהלת החשבונות שכבר היתה סגורה. רק יום אחרי זה הכל חזר לפעול כרגיל.

פורסם

אני בערך שנה וחצי כבר עם אינטרנט כבלים של ערוצי זהב ובטלויזיה YES. בית פרטי אגב.

חוץ מהתנתקויות רבות שמגיעות מפעם לפעם (אבל זה בגלל 012), אין לי תלונות מיוחדות.

פורסם

דארק, בהצלחה במעבר בית.

אני לא מאחל לך עוד בעיות איתם.

אגב, היום קיבלתי סוף סוף התנצלות והודאה בטעות שהם עשו עם הטכנאי ביום שישי. בזמן חיפושי היום אחרי הבחור בשם "אבירם" שהבטיח לחזור אלי תוך חצי שעה, נפלתי על בחורה נחמדה ורצינית שבדקה את כל ההסטוריה ואכן ראתה שמשהו היה פגום עוד מהטכנאי שהגיע להתקין.

יותר חשוב מהכסף, זה התנצלות.

מישה, אני מכיר את הערוצי זהב, זה באמת נהדר. השרות שם שונה לגמרי מהשירות והאיכות של תבל. רק חבל שבכרמיאל אין ערוצי זהב >:(

אני גם מכיר מישהי שעובדת שם, הכל שונה מתבל.

פורסם

והקשר לפורום אקטואליה הוא...????

פורסם

זה גם פורום תרבות והם הראו עד כמה תרבות השירות של כמה מהחברות שישראל היא איכותית.

פורסם

מישה, אני מכיר את הערוצי זהב, זה באמת נהדר. השרות שם שונה לגמרי מהשירות והאיכות של תבל. רק חבל שבכרמיאל אין ערוצי זהב >:(

אני גם מכיר מישהי שעובדת שם, הכל שונה מתבל.

ערוצי זהב בהחלט נחמדים יותר מתבל לפי מה שאתה מספר. למרות שעדיין היו איתם כמה פאשלות בהתחלה קצת, אבל זה עם כל חברה קורה.

פורסם

תגידו יש איזה קשר בין ערוצי זהב לאינטרנט זהב?

פורסם

שניהם חרא?

לא חושב שיש קשר....

פורסם

תגידו יש איזה קשר בין ערוצי זהב לאינטרנט זהב?

אינטרנט זהב וערוצי זהב היה בזמנו (לני כמה שנים) פרוייקט של איש אחד שעומד היום כמנכ"ל אינטרנט זהב ( אלי הולצמן),

היה לו סיכסוך אם השותף והם נפרדו (לשניהם זה היה צריך להיות ערוצי זהב , השם המקורי)

לאחר שניפרדו , אחד לקח ארוצי זהב והשני אינטרנט זהב.

כהיום אין כול קשר בין השתיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים