עבור לתוכן

כמה שאלות לפני רכישת מחשב חדש - שימוש כללי/מגוון, 3K ש"ח, ללא ציוד היקפי, ללא OC

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש לשימוש ביתי/כללי/מגוון: בעיקר גלישה, אופיס, פוטושופ, מעט מאוד משחקים.

יש לי כמה שאלות מקדימות לפני שאני פותח פוסט ומבקש עזרה בהרכבת המפרט.

1. דיסק קשיח:

נראה שיש המלצה גורפת לגבי דיסק קשיח Samsung SpinPoint F3. אבל הנפח המקסימלי שמצאתי הוא 1 טרה.

יש דגם שנקרא Samsung EcoGreen שמגיע גם בנפח של 1.5 טרה (בתוספת קטנה במחיר לעומת ה-1 טרה). איך הדגם הזה לעומת ה-F3? האם כדאי לקחת אותו או שעדיף להשאר עם ה-F3 שעליו כולם ממליצים?

2. USB3:

ראיתי שיש לוחות שתומכים ב-USB3.

האם זה כבר הפך להיות סטנדרט? מה התוספת במחיר לעומת לוח פשוט שלא תומך? האם כדאי להשקיע את התוספת? או שאפשרי וזול להוסיף את התמיכה אח"כ במידת הצורך? (אני מניח שיקח כמה שנים עד שמוצרים תומכים יהיו נפוצים)

3. זכרונות:

בעבר דיברו על חשיבות ה-dual channel והיו קונים זכרונות רק בזוגות. האם גם היום יש שיקול כזה וקונים זכרונות בזוגות? או שאין בעיה לקנות 3 סטיקים?

הבנתי שיש גם triple channel - מתי זה רלוונטי?

האם יש הצדקה ל-6GB זיכרון כבר היום (אני מניח שפוטושופ זה הדבר הכי תובעני וכבד שירוץ על המחשב שלי)? או שאפשר להסתפק ב-4GB הסטנדרטים, ולהוסיף בהמשך אם יהיה צורך?

4. כרטיס מסך:

אני אשמח להשתמש בכרטיס הנוכחי שלי GeForce 9600GT של Twintech (דגם שנקרא XT שמגיע עם OC מהמפעל - כתוב עליו OC edition, Heatpipe fan edition), ולשדרג אותו בהמשך אם יהיה צורך.

לאיזה כרטיס מודרני הוא בערך מקביל / כמה הוא בערך שווה?

5. מעבד:

האם הטמפ' של המעבד צריכה להיות חלק מהשיקול לבחירתו? (או שמסתכלים רק על ביצועים?)

אני מניח שזה ישפיע על כמה הקירור יצטרך להיות רועש... האם קירור למעבד חם יותר נוטה להתקלקל יותר מאשר קירור למעבד קריר יותר?

(קראתי פה בפורום, ונראה לי שמעבד Athlon II מרובע ליבות יכול להתאים לדרישות שלי, אבל משום מה אני נמשך ל-i5 ואולי קצת מחפש תירוצים לקנות דווקא אותו...)

6. הרכבת המחשב / שימוש ברכיבים קיימים:

מעולם לא ניסיתי להרכיב מחשב בעצמי, ואין לי מושג איך עושים את זה / אם זה מסובך.

הנחתי שזה משהו שייעשה בחנות בה ארכוש את המחשב, והשאלה היא איך שימוש ברכיבים קיימים משתלב בזה?

אני מניח שאם אני ארצה להשתמש בכרטיס מסך שכבר יש לי, זו לא אמורה להיות בעיה.

האם אפשר לשלם עבור הרכבה שתכלול מספר רכיבים קיימים?

בהמשך לפוסט הזה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=471296.0 , אני חושב שאפשר להשתמש במארז, כרטיס מסך וצורב שכבר קיימים אצלי, ולהוסיף את הדיסק הקשיח ככונן שני.

השאלה אם זה כדאי תוך שיקלול עניין ההרכבה של המחשב?

אגב, רק כדי לוודא, האם זו בעיה שהחיבור של הצורב הוא IDE ולא SATA?

תודה מראש לעונים.

עריכה: על מנת לעמוד בדרישות / חוקי הפורום, אני אענה פה על השאלות שרלוונטיות למפרט חדש (במקור תכננתי לפתוח בהמשך פוסט חדש, אבל אני אבקש את העזרה בהרכבת מפרט כבר פה):

1. מה התקציב המקסימלי? 3,000 ש"ח

האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך כל עוד זה לא בא על חשבון איכות.

במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג כמה שצריך בשביל להגיע למערכת איכותית שתענה על הדרישות.

2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר גלישה, יישומי אופיס, שיתוף קבצים, צפיה בסרטים, עבודה בפוטושופ, מעט מאוד משחקים.

א) לרוב שימוש מזדמן, לעיתים קצת יותר אינטנסיבי (לא לפרנסה).

ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: המחשב מיועד למעט מאוד משחקים. כרגע אעדיף להשאר עם כרטיס המשך הנוכחי 9600GT.

רזולוצית הצג היא 1920*1200. בעבר שיחקתי קצת ב-GTA ו-Call OfDuty, אז אני מניח שזה הסגנון של המשחקים. אין בעיה לשחק על הגדרות בינוניות (ואף פחות מזה במשחקים חדשים).

3. אין צורך בציוד היקפי.

4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? פירטתי למעלה (אעדיף להשתמש בכרטיס המשך הקיים, ואולי גם במארז ובצורב המידת האפשר).

6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 או 8 - המחשב לא נמצא בחדר השינה, אבל כשאני עובד עליו / רואה סרט אני לא רוצה לשמוע אותו.

7. לא מתוכנן אוברקלוק.

8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה . יש צורך בהרכבת המחשב.

9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא. איזור מגורים: גר ברחובות, נמצא הרבה בהרצליה. מעדיף חנות שעובדת בימי שישי.

11 + 12. כרטיס מסך ישודרג בהמשך במידת הצורך (גם אז יירכש דגם ביניים ולא משהו חזק במיוחד).

המעבד לא ישודרג. כן חשוב לשמור על אפשרות להוספת זכרון, וכן להוספת דיסק קשיח נוסף.

פורסם

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

פורסם
  • מחבר

עדכן תקציב בכותרת + שימושים/העדפות בפוסט הראשון לפי חוקי הפורום - אחרת הדיון ינעל!

פרט בעיקר נתוני גיימינג כמופיע בלינק למטה, OC ודרישות שקט.

להסברים ודוגמאות גש לקרוא כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=294718.0

הכוונה שלי היתה לשאול שאלות כלליות, ורק בהמשך להגיע לבקשת מפרט, ולכן לא פירטתי את כל הנתונים הסטנדרטיים.

על מנת לעמוד בחוקי הפורום, ערכתי את הפוסט והוספתי שם תשובות לשאלות הסטנדרטיות.

פורסם

יפה...

1. ה-ECOGREEN קריר וחסכוני במיוחד אבל "רץ" על 5400RPM ולכן איטי משמעותית. מיועד לאיחסון ולא למערכת הפעלה. יש את סדרת ה-GREEN של WD וקשיחים של SEAGATE מקבילים אך ה-F3 נותן תמורה מקסימלית מבחינת ביצועים/מחיר/שקט/חום (בפערים לא מאוד גדולים יש לציין)

2. ההפרשים יכולים להיות של כמה מאות שקלים - USB3 נכנס לאיטו לשוק אבל אני מניח שמתאמים יעלו גרושים (ואולי יחולקו חינם עם דיסקים חיצוניים כמו ה-IOMEGA שבחדשות פה באתר). מצד שני, יש לך תקציב לזה...

3. כבר מזמן ידוע שדל עניין ה-dual\single\triple זה יותר לבאנצ'ים סינטטיים מאשר לביצועים בעולם האמיתי.

triple רלוונטי רק ללוחות X58 שלא רלוונטיים עבורך ומיותרים לגמרי.

אני מניח שאפילו 2G יספיק לך אבל אם יש עבודת פוטושופ בינונית-פלוס, קח 4G לכל היותר. קל מאוד להוסיף במידת הצורך.

4. כרטיס מצויין ועדיין רלוונטי בהחלט, אלא אם תרצה לשחק במשחקים האחרונים וברזולוציות גבוהות יותר.

5. ה-TDP של המעבד חשוב למי שמחפש מערכת חסכונית במיוחד ו/או חשוב לו מפרט קריר ושקט במיוחד.

האמת היא שמלבד מקרים קיצוניים, עם קירור ראוי (120-200 ש"ח) ההבדלים די זניחים.

ה-I5 יהיה משמעותי אולי רק לפוטושופ מהשימושים שלך אבל עולה פי 3 כמעט ו-3X445 שיתן ביצועים זהים בשאר השימושים.

מצד שני, יש לך תקציב לזה, במיוחד עם תשתמש ברכיבים מהמפרט המקורי (מארז/ספק/כרטיס מסך/צורב).

6. אין בעיה להביא לחנות רכיבים להרכבה.

אפשר בהחלט להשתמש ברכיבים הקודמים כפי שציינתי לעיל אם כי מבחינת רמת השקט שאתה דורש המארז/ספק שלך בעייתיים מאוד לדעתי. מצד שני, אם זה סיפק אותך עד עכשיו אז כנראה שאין בעיה ופשוט ההגדרות שלנו לרמת שקט שונות מאוד. ;)[br]פורסם בתאריך: 2.09.2010 בשעה 18:35:16

בהנחה שתשתמש בחלקים מהמחשב הישן נכנס I5 בקלות:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-US3L ₪495

זיכרון:

[..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - זמין במלאי ₪474

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KAMA CROSS ₪149

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪309

הרכבת מחשב:

[..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99

מחיר סופי: ₪2515

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

אפשר בשקט ללכת על I3-530 פה ולחסוך המון - מלבד פוטושופ לא תרגיש כל הבדל וגם אז ה"נזק" רחוק מלהיות תהומי:

http://www.anandtech.com/bench/CPU/25

אפשר היה לחסוך עוד הרבה וללכת על מפרט AMD מבוסס 3X445 עם לוח 760G זול ועדיין לקבל ביצועים הרבה יותר מסבירים בפוטושופ, בוודאי לשימוש מזדמן. עם זאת, החסכון מול מערכת I3 לא תהומי וה-I3 קריר וחסכוני משמעותית מה-AMD ובעיקר חזק ממנו:

http://www.anandtech.com/bench/Product/119?vs=143

לכן I3 יתן גם ביצועים עדיפים וגם מערכת קרירה ושקטה יותר בפוטנציה ובהפרש מחירים לא גדול.

כדאי ללכת על ה-AMD רק אם תחליט לא להשתמש ברכיבים הישנים ואז אתה חייב לפנות לכך תקציב...

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המפורטת !

האמת היא שמלבד מקרים קיצוניים, עם קירור ראוי (120-200 ש"ח) ההבדלים די זניחים.

אני מניח שהקירור ששמת פה הוא קירור כזה (פשוט מעולם לא שמעתי על החברה הזו. אני יודע שאני כבר מזמן לא בעניינים, אבל לא ידעתי שעד כדי כך...)

אפשר בהחלט להשתמש ברכיבים הקודמים כפי שציינתי לעיל אם כי מבחינת רמת השקט שאתה דורש המארז/ספק שלך בעייתיים מאוד לדעתי. מצד שני, אם זה סיפק אותך עד עכשיו אז כנראה שאין בעיה ופשוט ההגדרות שלנו לרמת שקט שונות מאוד. ;)[br]

אין ספק שנושא הגדרת השקט הוא מאוד סובייקטיבי.

מצד שני, המחשב הנוכחי שלי אכן רועש מידי לטעמי.

זה לא מאוד מפריע לי, כך שאם צריך להוסיף המון כסף כדי להשקיט אותו אני אוותר על זה, אבל אם מדובר בתוספת לא גדולה אז אני מעדיף מפרט שקט יותר.

האם יש אפשרות לדעת מה גורם לעיקר הרעש? (המארז / הספק / מאווררי המארז / כרטיס מסך / קירור למעבד)

באותו נושא, אני אשמח אם תוכל להמליץ לי גם על מאווררים למארז (נראה לי שכדאי להחליף את הנוכחיים כי הם עובדים כבר כמה שנים טובות). כרגע יש לי שניים - אחד קדמי ואחד אחורי. אני מניח שזו התצורה הטובה גם למפרט חדש. נכון?

בנוסף, אשמח להמלצה על ספק כוח (שלי בכל זאת בן חמש וחצי, והבנתי שכדאי להחליף) - הספק צריך להחזיק את המערכת הנוכחית, ולהיות מסוגל לתמוך גם בהוספת דיסק קשיח נוסף, זכרונות נוספים, והחלפה של כרטיס המסך בעתיד (לאיזה-שהוא דגם ביניים, לא משהו מפלצתי).

אפשר בשקט ללכת על I3-530 פה ולחסוך המון - מלבד פוטושופ לא תרגיש כל הבדל וגם אז ה"נזק" רחוק מלהיות תהומי:

http://www.anandtech.com/bench/CPU/25

אם אני מבין נכון, ההבדל יהיה רק במעבד, וההפרש הוא 350 ש"ח.

זה לא מעט, אבל נראה לי שאעדיף לקנות מרובע ליבות ולא כפול ליבה (יכול להיות שזה סתם דיסוננס ושצריך להסתכל אך ורק על מבחני ביצועים, אבל נראה לי שכדאי להשקיע את ההפרש כדי לקבל מערכת שתחזיק קצת יותר זמן).

אפשר היה לחסוך עוד הרבה וללכת על מפרט AMD מבוסס 3X445 עם לוח 760G זול ועדיין לקבל ביצועים הרבה יותר מסבירים בפוטושופ, בוודאי לשימוש מזדמן. עם זאת, החסכון מול מערכת I3 לא תהומי וה-I3 קריר וחסכוני משמעותית מה-AMD ובעיקר חזק ממנו:

http://www.anandtech.com/bench/Product/119?vs=143

לכן I3 יתן גם ביצועים עדיפים וגם מערכת קרירה ושקטה יותר בפוטנציה ובהפרש מחירים לא גדול.

כדאי ללכת על ה-AMD רק אם תחליט לא להשתמש ברכיבים הישנים ואז אתה חייב לפנות לכך תקציב...

התקציב שלא ילך למחשב ילך לדברים אחרים (שצורכים תקציב נכבד בעצמם), כך שיש מה לעשות עם ההפרש... [אך מצד שני אני לא רוצה לקנות משהו שיאכזב בעוד שנה-שנתיים]

שוב, אם אני מבין נכון, ההבדל בין שלוש לארבע ליבות הוא רק במעבד, וההפרש לא גדול (כ-120 ש"ח), כך שאולי כדאי ללכת על מרובע ליבות כדי שהמחשב יחזיק יותר זמן.

ממבחני הביצועים דווקא נראה שההבדלים בין AMD עם שלוש/ארבע ליבות / i3 לא גדולים.

מה סדר הגודל של חסכון אם הולכים על AMD נניח מרובע ליבות לעומת מערכת מבוססת i5 ?

פורסם

ה-I3 פשוט חזק יותר ממשולשי /מרובעי הליבה הזולים של AMD מלבד באפליקציות מרובות נימים מובהקות (לא המקרה שלך).

מצד שני לא מדובר בהבדל תהומי ול-AMD יש לוחות טובים וזולים משמעותית. משולשי הליבה גם כן זולים לא במעט ונותנים ביצועים קרובים מאוד (ולפעמים עדיפים) על מרובעי הליבה וככלל נותנים ביצועים לא רעים בכלל לשימושים שלך ולמחירם בוודאי. הם בחירה מצויינת אם אתה רוצה לחסוך ולעיתים אפילו ניתן לפתוח את הליבה הרביעית בביוס (אבל לא בלוחות הזולים למיטב ידיעתי - תבדוק).

מפרט כמעט מלא (מלבד צורב וכרטיס מסך) - יחס עלות/תועלת גבוהה, איכותי מאוד ושקט מאוד:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX - זמין במלאי ₪402

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348

זיכרון:

מארז:

[..] ANTEC SONATA III w/o PSU ₪345

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪257

קרור למעבד:

[..] SCYTHE SHURIKEN REV.B ₪151

קרור למארז:

[..] SCYTHE ULTRA KAZE 120mm 1000rpm ₪46

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪2431

* עם 4G זיכרון. אתה יכול לקחת 2 עכשיו ולהרחיב אח"כ.

* ללוח כרטיס מובנה מצויין ולדעתי מאפשר פתיחה של הליבה הרביעית במידת האפשר (תלוי ב-SB אם אני זוכר נכון).

תושבת AM3 עם DDR3 תאפשר שדרוג של המעבד בלבד ככל הנראה בעתיד.

* מארז איכותי מאוד ומהשקטים שיש בתקציב - כולל מאוורר 120 מ"מ שקט מאוד על LOW והוספתי אחד שקט ומשתלם מלפנים.

יש שקטים יותר אבל הם עולים פי 2 בערך וגם הנ"ל מהשקטים ששמעתי.

* ספק משתלם מאוד, חזק דיו כמעט לכל שדרוג, איכותי ושקט בהחלט.

אם תמצא את ה-SEASONIC S12II 380W במחיר קרוב הוא איכותי ושקט עוד יותר.

אפשר למצוא במחיר הזה אפילו ENERMAX LIBERTY 400W מודולרי אבל אני לא סגור לגבי רמת השקט שלו,

אם כי זו סדרה עם מוניטין ארוך ומצויין: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=470478.0

* קירור מהחרישיים שיש בכל מהירות מאוורר ובעל יכול קירור מצויינת ומעל הנדרש.

אפשר לקחת TX3 ב~100 ש"ח שאף חרישי עוד יותר בעומס נמוך-בינוני אך נהייה רועש מאוד בעומס גבוה.

* מעבד תלת ליבתי בתדר גבוה מאוד - לדעתי בהחלט מספק ומעבר לכך לשימושים שלך.

ומפרט חסכוני בהרבה עם 2G, דיסק 500G פחות משתלם וללא מארז חדש אבל עם 2 מאווררים חרישיים:

מעבד:

[..] AMD ATHLON II X3 445 AM3 (3.1GHz) - BOX - זמין במלאי ₪402

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348

זיכרון:

[..] TRANSCEND 2048MB DDR3 1333MHZ CL9 ₪252

ספק כוח:

[..] SEASONIC 350W : SS-350ET ₪200

קרור למעבד:

[..] COOLERMASTER HYPER TX3 - זמין במלאי ₪104

קרור למארז:

כמות:2

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪218

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪1715

* ספק איכותי שעדיין מסוגל להחזיק כמעט כל כרטיס ביניים (חזק יותר משלך ובוודאי שקט ממנו).

* פשרה בנפח זיכרון ונפח איחסון (אם כי 500G משתלם הרבה פחות מ-1T מבחינת מחיר/נפח) כי את זה קל להוסיף.

* קירור משתלם מאוד ומהחרישיים ביותר שיש בעומס נמוך-בינוני (90% מהזמן) ועם המעבד שלך ספק אם הוא יאלץ לעלות ל-RPM הרועש שלו.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההצעות החלופיות.

נראה שההפרש בין Athlon II משולש ליבות לבין i5 הוא סדר גודל של 750 ש"ח.

האמת היא שזה יותר ממה שחשבתי שזה יהיה, אבל נראה לי שלמרות זאת אני אלך דווקא על האפשרות החזקה והיקרה יותר... (אני מתרץ את זה לעצמי שעדיף להשקיע את הסכום הזה עכשיו ולא להתחרט בעוד שנה-שנתיים, כי האמת היא שהכאב שהמחשב שלי לא סוחב הוא הרבה יותר משמעותי מההפרש הכספי).

אני חושב שעל מנת לצמצם את ההפרש אני באמת אשאר עם הצורב והמארז שלי (בתקווה שהרכיבים השונים יהפכו אותו לקצת יותר שקט ממה שהוא עכשיו).

ניסיתי לשלב בין המפרטים שהצעת. אם יש הצעות לשיפור לא איכפת לי להוציא עוד קצת כסף (למשל ספק, האם 400W מספיק או שעדיף לקחת את ה-500W מאותה סדרה בתוספת של כמה עשרות שקלים? או לוח אם וכו').

אני אשמח לקבל אישור שהכל אכן מתאים אחד לשני ושלא עשיתי טעות בשילוב המפרטים:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-P55-US3L ₪495

זיכרון:

ספק כוח:

[..] SEASONIC 400W : SS-400ET ₪257

קרור למעבד:

[..] SCYTHE KAMA CROSS ₪149

קרור למארז:

כמות:2

דיסק קשיח:

הרכבת מחשב:

מחיר סופי: ₪2864

שאלה לגבי הקירור למעבד:

במפרט הראשון עם i5 שמת את SCYTHE KAMA CROSS ₪149, אבל במפרט מבוסס AMD שמת SCYTHE SHURIKEN REV.B ₪151.

האם ההבדל הוא התאימות לגודל/תושבת של המעבד עצמו? או שאחד מהם עדיף על פני השני?

שאלה נוספת לגבי מערכת הפעלה:

אני בודק את האפשרות של רכישת מערכת הפעלה עם המחשב (למשל OEM או גרסת שדרוג לסטודנטים, או אפשרות אחרת שהיא שפויה במחיר), ואני מניח שהכיוון הוא windows 7 64bit (נכון?).

השאלה היא לגבי הגרסה - האם home premium זו הגרסה המתאימה? או שיש צורך לקחת את ה-pro?[br]פורסם בתאריך: 3.09.2010 בשעה 12:16:40

מקפיץ
פורסם
  • מחבר

חג שמח.

אשמח לקבל תגובה לפוסט האחרון שלי כדי שאוכל להגיע למפרט סופי ולהזמין.

פורסם

שאלה לגבי הקירור למעבד:

במפרט הראשון עם i5 שמת את SCYTHE KAMA CROSS ₪149, אבל במפרט מבוסס AMD שמת SCYTHE SHURIKEN REV.B ₪151.

האם ההבדל הוא התאימות לגודל/תושבת של המעבד עצמו? או שאחד מהם עדיף על פני השני?

במחיר הנ"ל יש לא מעט קירורים שקטים ואיכותיים, ההבדלים ביניהם לא מהותיים ואין פה ממש עדיפות. לדוגמא, במחיר נמוך יותר, אתה גם יכול למצוא את AC Freezer 7 pro שנחשב לקירור מעולה ושקט, וגם את TX3 של קולרמסטר שגם כן נחשב למאוד משתלם. אתה יכול לבחור מה שבה לך, כולם יספקו את הסחורה.

שאלה נוספת לגבי מערכת הפעלה:

אני בודק את האפשרות של רכישת מערכת הפעלה עם המחשב (למשל OEM או גרסת שדרוג לסטודנטים, או אפשרות אחרת שהיא שפויה במחיר), ואני מניח שהכיוון הוא windows 7 64bit (נכון?).

השאלה היא לגבי הגרסה - האם home premium זו הגרסה המתאימה? או שיש צורך לקחת את ה-pro?

לקחת מערכת 64 ביט לדעתי היא חובה, בעיקר אם אתה מתכנן לשדרג את המחשב בעתיד מבחינת זיכרון RAM.

בנוגע לגירסא זה תלוי איזו אתה צריך מבחינת האפשרויות שהיא מספקת לך. הנה לדוגמא טבלת השוואה בין הגרסאות http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/compare ממליץ לך לבדוק אצל חברים/קרובי משפחה אם יש להם אולי אחת חוקית להשאיל לך ובכך תחסוך כסף.

ניסיתי לשלב בין המפרטים שהצעת. אם יש הצעות לשיפור לא איכפת לי להוציא עוד קצת כסף (למשל ספק, האם 400W מספיק או שעדיף לקחת את ה-500W מאותה סדרה בתוספת של כמה עשרות שקלים? או לוח אם וכו').

במידה ואתה מתכנן שדרוג מאסיבי בהמשך (כלומר כרטיס מסך חזק יותר, עוד הארד-דיסקים, זיכרון וכדומה) בהחלט ניתן לשקול ללכת על גרסת ה500W של ספק הכח הזה. ניתן לקחת את הלוח הבא- http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu2.asp?id=5672 אשר כולל יותר יציאות והוא קטן יותר (לדעתי יותר נוח להרכבה, הוא בתצורת מיקרו-ATX- בדוק אם המארז שלך תומך בתקן הזה, לרוב המארזים כן תומכים).

כמו כן, המאווררים ששמת למארז לא ממש נחוצים וניתן להוריד אותם (אלא אם כן יש בעיות רעש/קירור שנובעות ממאווררי המארז).

פורסם
  • מחבר

^^ תודה על התגובה.

קירור למעבד - ע"פ מה ש-tmpusr כתב ה-TX3 נהיה רועש בעומס כבד, אז אני אשאר עם המקורי שהוא המליץ לי עליו.

לוח אם - אני לא ממש מבין מה בפועל עדיף בלוח הזה, אז אני אשאר עם המקורי שהוצע לי (אין לי בעיה להוסיף כסף, אבל רק אם אני מבין מה היתרון... למשל USB3 וכו')

הספק ש-tmpusr המליץ עליו כבר לא זמין בחנות הזו, וגם לא ספק אחר שהוא הציע לחפש.

מבין השניים הבאים - מי עדיף (איכותי / שקט יותר)? האם הם חזקים מספיק גם עבור שדרוג עתידי? (אני גם מוכן לשקול ספק אחר, אבל אלו הקרובים ביותר למה שכבר הוצע לי)

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 430W BRONZE - RETAIL ₪292

ספק כוח:

[..] SEASONIC 500W : SS-500ET - זמין במלאי ₪306

(אם יש צורך, יש להם גם דגם נוסף בתוספת של כמה עשרות שקלים: SEASONIC S12II 520W BRONZE)

פורסם

ה-S12II-430W יספיק הרבה מעל ומעבר והוא מהאיכותיים והשקטים שיש.

פורסם
  • מחבר

תודה.

ראיתי שיש בחנות IQPC איזה-שהוא מבצע:

"מבצע מטורף - כל הרוכש מערכת מחשב מתושבת 1156 זכאי לקירור של זלמן מדגם CNPS7000C-AL - במתנה"

אם אני מבין נכון, ה-i5 הוא בתושבת הזו, נכון?

השאלה היא איך הקירור הזה? הוא שווה משהו? או שעדיף לקחת משהו אחר? (למשל ה-SCYTHE KAMA CROSS שהוצע לי).

פורסם
  • מחבר

מקפיץ את עניין הקירור למעבד.

בנוסף, המליצו לי על ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2, ואני רוצה לוודא שהוא לא פחות טוב מהדגמים השונים של SCYTHE שהוצעו לי (מבחינת קירור ושקט).

שאלה נוספת:

אני קצת מוטרד מזה, אז אני רוצה לוודא שאם אקח את הספק Seasonic S12II-430W הוא יוכל להחזיק את המערכת עם כרטיס מסך בסדר גודל של GeForce GTX460.[br]פורסם בתאריך: 14.09.2010 בשעה 14:49:47

מקפיץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים