עבור לתוכן

כ. מסך עד 300ש"ח תומך HD למפרט שבפנים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה קניתי מסך מחשב חדש של ViewSonic כדי לראות סרטי HD במחשב.

אבל לצערי המחשב שלי יחסית ישן והכ. מסך לא תומך HD כלל.

זהו המפרט:

לוח אם - GigaByte K8T800-8237

מעבד - AMD Athlon 64 3000+

זכרון - 1.5GB PC3200

כ. מסך נוכחי - NVIDIA Ge-Force FX5200

מעבד - ATX 520W

חקרתי קצת את הלוח כדי לראות איזה כ. מסך אני יכול להרכיב ולפי המפרט:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1709#sp (ניראה לי שזה זה)

מצאתי את 2 הכרטיסים הללו:

1. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273&products_id=28775

2. http://ivory.co.il/product.asp?productid=2862&CatCode=532

השאלה האם המחשב באמת ירוץ בסדר(או בכלל כי תכוב שם משהו שאני לא מבין supports 1.5v display card only. ) עם כרטיסי המסך הללו?

ואם יש אולי כ. מסך אפילו יותר זול שגם תומך HD?

תודה מראש,

אלכס.

פורסם

רדאונים גרסא 3XXX מגיעים עם UVD+ (המפענח HD של ATI) ולא עם UVD2\2.2 ולכן מאוד לא מומלצים לדעתי.

בנוסף לכך בגלל שהמערכת שלך מאוד חלשה כל סרט HD שכרטיס המסך לא יוכל לפענח לא יוכל להתנגן.

בשביל זה אתה צריך כרטיס NV שמציע מגוון יותר רחב של פורמטים בעזרת האצת CUDA של המקודד COREAVC.

הכרטיס שהייתי ממליץ לך עליו הוא זה

http://skypc.co.il/pl_product~PNY8400GSPCI~8~0.htm

כרטיס שתומך CUDA ומתאים לחריץ הPCI (לא PCIE אלא PCI רגיל שיש לך על הלוח)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

1. דבר ראשון. ממה שראיתי במפרט של הכרטיס אין שם אזכור לHD? מה זה אומר כשיש אזכור לHD?

2. ולא הבנתי את החלק של המפענח. הרי היום הכרטיס מסך לא חייב לפענח הכל אלא יש תוכנות שיודעות לפענח? ואז הכרטיס רק מציג את מה שהתוכנה קודדה?

3. לא מצאתי את הכרטיס הזה בשום חנות מוכרת בב"ש? האם יש כרטיס אחר שאתה ממליץ עליו והוא נמכר בחנויות בב"ש(אני לא אוהב להזין דרך האינטרנט)?

חנויות כמו pandas, ksp, ivory,mcs, infoservice או חנויות אחרות שאתה מכיר?

תודה.

פורסם

יש לי מחשב דומה (ראה מפרט בצד ימין).

אין שום בעיה להריץ 720p - רץ חלק לגמרי.

אם אתה מתכנן תוכן 1080p - זה כבר מעט יותר בעייתי ומקרטע.

נסה להשתמש בתוכנה Splash PRO להריץ את הסרטים או עם VLC - ותראה אם יש צורך בכלל לשדרג.

כרגע מותקן אצלי במחשב כ.מסך מדגם 6200 NVIDIA בסיסי כך שלא תמיד כ.מסך זו המגבלה.

שווה בדיקה בכל זאת בהתאם לצרכים שלך מבחינת איכות הסרטים שאתה מעוניין להריץ.

פורסם

תודה על התגובה.

1. דבר ראשון. ממה שראיתי במפרט של הכרטיס אין שם אזכור לHD? מה זה אומר כשיש אזכור לHD?

2. ולא הבנתי את החלק של המפענח. הרי היום הכרטיס מסך לא חייב לפענח הכל אלא יש תוכנות שיודעות לפענח? ואז הכרטיס רק מציג את מה שהתוכנה קודדה?

3. לא מצאתי את הכרטיס הזה בשום חנות מוכרת בב"ש? האם יש כרטיס אחר שאתה ממליץ עליו והוא נמכר בחנויות בב"ש(אני לא אוהב להזין דרך האינטרנט)?

חנויות כמו pandas, ksp, ivory,mcs, infoservice או חנויות אחרות שאתה מכיר?

תודה.

1.הכרטיס הוא דור VP2 של PUREVIDEO HD של NV - הוא תומך האצה רגילה של HD בעזרת DXVA

2.כדי שתוכנה תפענח או בכלל תפעל היא צריכה כוח עיבוד. כמעט כל התוכנות שרצות במחשב שלך משתמשות בכוח עיבוד מהמעבד - כח העיבוד של המעבד שלך חלש מאוד ולכן סרטי FULL HD לא ירוצו ללא קירטועים. כל כרטיס מסך שתומך ברזולוציה 1920*1080 יכול להציג תוכן של FULL HD גם FX5200

הייתרון בכרטיסים חדשים - הם מסוגלים להיות כוח העיבוד של תוכנות הפיענוח וכח העיבוד\החישוב של כרטיס מסך בדרך כלל חזק משל מעבד ולכן בעזרת

התוכנה המתאימה הכרטיס יריץ את הסרט ולא יהיו קרטועים.

יש בעיה אחת - כרטיסי מסך תומכים במספר מוגבל של פורמטים וכאן CUDA נכנס לשימוש - כאשר תיתקל בסרט שלא נתמך ע''י הכרטיס המקודד COREAVC

יצליח להריץ אותו על הכרטיס בעזרת CUDA (טכנולוגיה של NV ) וככה תוכל להנות מהסרט.

3. סקאי פיסי חנות אמינה - תרים אליהם טלפון ותעשה הזמנה + משלוח והכל דרך הטלפון.

פורסם
  • מחבר

תודה על 2 התגובות...

בעיקרון כרגע סרטי 720P רצים אצלי חלק ואילו סרטי 1080P לפעמים זה בסדר ולפעמים זה ממש מקרטע..

מהתגובות שלכם הבנתי שהכרטיס מסך בכלל לא בטוח יפתור לי את הבעיה? או שלא הבנתי נכון?

פורסם

הכרטיס מסך הנכון עם המקודדים והנגן הנכונים יעזרו.

פורסם

תודה על 2 התגובות...

בעיקרון כרגע סרטי 720P רצים אצלי חלק ואילו סרטי 1080P לפעמים זה בסדר ולפעמים זה ממש מקרטע..

מהתגובות שלכם הבנתי שהכרטיס מסך בכלל לא בטוח יפתור לי את הבעיה? או שלא הבנתי נכון?

.

כרטיס מסך כמו הכרטיס שהצעתי לך יריץ 1080 בלי בעיה

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה. שאלה אחרונה לפני שאני נסגר על לרכוש את הכרטיס... האם יש סיכוי שהכרטיס יגרום לבעיות אחרות במחשב? בגלל שהספק כוח לא יספיק או משהו אחר?

פורסם

הכרטיס מאוד חסכוני באנרגיה

לא אמורה להיות בעיה

פורסם
  • מחבר

האם יש דרך לוודא האם הכרטיס יעבוד כראוי על המפרט שלי? מבחינת הלוח אם והספק כוח?

פשוט אני מזמין מרחוק ולא רוצה להתעסק עם החלפות(אם בכלל אפשר).

פורסם

הספק אמור להחזיק - הכרטיס לא צורך הרבה

וללוח שלך יש חריץ PCI ככשה שאין מה לדאוג

פורסם
  • מחבר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים