עבור לתוכן

שאלה לגבי אחריות בינ"ל של LENOVO

Featured Replies

פורסם

אני עומד לרכוש נייד של LENOVO בארה"ב ויש לי 2 שאלות:

1. האם האחריות תופסת גם בארץ?

2. אם אני רוכש עם המחשב הרחבת אחריות ל 3 שנים (הכוללת תיקון בבית הלקוח) האם גם היא תתפוס בארץ או חבל על הכסף?

תודה

ערן

פורסם

האחריות של לנובו שונה בסדרות שלהם, ושונה בתוך הסדרות עצמן. ישנם מחשבים בתוך סדרה שיהיו עם אחריות בישראל וישנם דגמים שלא. האחריות שלך היא לבדוק את זה לפני הקניה. לנובו בישראל לא תתקן מחשב שאין לו אחריות בישראל.

המקום היחיד שבו אפשר לוודא את האחריות הוא כאן:

http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?lndocid=LOOK-IWS#sw

אל תסמוך על שום שיחה עם נציג או שיחה עם מוכר בחנות. רק מה שמופיע כאן הוא הקובע. שים לב שמדובר רק לדגמי THINKPAD אם אתה רוצה לקנות דגמי IDEADPAD אז יש לך שם לינק למטה.

רק לידיעתך, האחריות הבסיסית של לנובו מכסה מדינות רבות בנוסף לארה"ב. אני יכול להגיד לך באופן כללי שהמחשבים שנמכרים דרך האתר לא מכוסים באחריות בישראל, והדגמים שנמכרים בחנויות בדרך כלל כן כוללים את האחריות גם פה. בכל מקרה, חובה לבדוק לפני.

לגבי האחריות של שלוש שנים בבית הלקוח אין לי מושג. אני גם לא חושב שזה כזה כדאי בישראל. המרכז שירות שלהם נמצא בסך הכל בפתח תקווה. אם המחשב שלך יידפק אתה תצטרך ממילא שטכנאי יבוא ויקח אותו, רוב הסיכויים שהוא לא יתקן לך אותו בבית.

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק

המחשב שאני רוצה הוא מסדרת IdeaPad Y560 ובקישור באמת לא מופיעה אחריות בישראל, מישהו יודע למה?

יש סיכוי שכן יסכימו לכבד את האחריות פה?

ראיתי שהמחשב הזה נמכר גם בארץ (במחיר הרבה יותר גבוה)

השאלה אם כדאי לקחת צ'אנס - המחיר מאד מפתה, ויש לי מישהו שנמצא על קו ישראל-ארה"ב די הרבה (פעמיים בחודש לפחות) כככה שאולי אוכל להעזר בו במקרה של תקלה.

שוב תודה

ערן

פורסם

רק לידיעתך, האחריות הבסיסית של לנובו מכסה מדינות רבות בנוסף לארה"ב. אני יכול להגיד לך באופן כללי שהמחשבים שנמכרים דרך האתר לא מכוסים באחריות בישראל, והדגמים שנמכרים בחנויות בדרך כלל כן כוללים את האחריות גם פה. בכל מקרה, חובה לבדוק לפני.

זה היה המצב פעם. עכשיו כל הדגמים שלהם (הכוונה לThinkpad) מכוסים באחריות בינ"ל אמיתית, לפחות פעם אחרונה שבדקתי. אבל, כאמור, הכי קל להציב את מספר הדגם בקישור שנתת, כדי להימנע מהפתעות.

לגבי האחריות של שלוש שנים בבית הלקוח אין לי מושג. אני גם לא חושב שזה כזה כדאי בישראל. המרכז שירות שלהם נמצא בסך הכל בפתח תקווה. אם המחשב שלך יידפק אתה תצטרך ממילא שטכנאי יבוא ויקח אותו, רוב הסיכויים שהוא לא יתקן לך אותו בבית.

בעוד הרחבות אחריות תקפות בכל מקום, לא כל השירותים הנלווים (איסוף והחזרה או תיקון בבית הלקוח) תקפים בכל המדינות. הניסיון מראה שתיקון בבית הלקוח כנראה לא יהיה תקף בישראל.

אגב, מעבר למרכז השירות בגבעת-שמואל (הם עברו מפתח-תקווה), יש גם נקודות איסוף בחיפה, ירושלים ובאר-שבע.

המחשב שאני רוצה הוא מסדרת IdeaPad Y560 ובקישור באמת לא מופיעה אחריות בישראל, מישהו יודע למה?

יש סיכו שכן יסכימו לכבד את האחריות פה?

לגבי Ideapad, תשכח מאחריות בינ"ל. למעשה IBM אפילו לא נותנת אחריות לIdeapad. מי שנותן זה CPM. תוכל לפנות אליהם ולברר.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם לקחת צ'אנס, בוא נאמר שאני לא טיפוס שמחשבים מתקלקלים אצלי, לא desktops בבית וגם ניידים שהיו לי מהעבודה לא זוכר שהתקלקלו.

כמו שציינתי יש לי מישהו שגר בארה"ב ומגיע לפחות פעמיים בחודש ארצה, במקרה של תיקון אוכל לשלוח את המחשב איתו - לכן אולי כן כדאית האפשרות של "טכנאי עד הבית" - אני לא אטרטר את הבנאדם גם לסחוב לי את המחשב וגם לגשת למעבדה.

איזה חברות כן מכבדות אחריות בארץ? מה עם HP?

פורסם
זה היה המצב פעם. עכשיו כל הדגמים שלהם (הכוונה לThinkpad) מכוסים באחריות בינ"ל אמיתית, לפחות פעם אחרונה שבדקתי. אבל, כאמור, הכי קל להציב את מספר הדגם בקישור שנתת, כדי להימנע מהפתעות.

כמו שאמרתי ובדקתי את העניין עם בכיר בלנובו בארה"ב, המקום היחיד שקובע הוא הבדיקה לפני. רק שם אפשר לראות אם הדגם מכוסה או לא.

אגב, מעבר למרכז השירות בגבעת-שמואל (הם עברו מפתח-תקווה), יש גם נקודות איסוף בחיפה, ירושלים ובאר-שבע.

אני חי בעבר. IBM נמצאים בפתח תקווה. מרכז השירות הוא באמת בגבעת שמואל.

יש סיכוי שכן יסכימו לכבד את האחריות פה?

אין שום סיכוי שיכבדו את האחריות פה, מכיוון שאין לו פה אחריות. למה שיסכימו לעשות משהו אם מראש ידעת שהוא לא קיים? לא מכרו לך את המחשב הזה עם אחריות.

לגבי אם לקנות את המחשב ולתקן אותו בארה"ב זה כבר שיקול שלך. שים לב שבתקופת האחריות (אם מדובר באחריות רגילה) תיקון הוא באמצעות משלוח של המחשב בקופסא שלנובו שולחים אליך לכתובת בארה"ב. זה אומר שאתה צריך לתת את המחשב לחבר שלך, הוא צריך לשלוח אותו בקופסה. יש מספר ימים של תיקון, ואחרי זה עוד מספר ימים של משלוח בחזרה, ואחרי זה, חבר שלך צריך לקבל את זה ולחזור עם זה לישראל. אם אתה יכול להסתדר בלי המחבש כל כך הרבה זמן אז זה שיקול לגמרי שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים