עבור לתוכן

מחפש פתרון למארז וקירור בתקציב זעום

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מתכוון לקנות מחשב חדש אבל נתקעתי בקיר תקציבי קטן - 200~ שקל למארז + קירור למערכת של:

I5 750\760 (בלי OC)

5770

4GB G.SKILL RIPJAWS

GigaByte h55 - s2H

ראיתי את הסירטון הבא:

ושמתי לב שהחלפת קירור המעבד הורידה את טמפ' הממעבד ב-28+- מעלות בעוד שהחלפת המארז לאנטק 300 (ממארז ג'נרי) הורידה אותו ב-2.5 מעלות.

האם מארז ג'נרי + מאוורר 120 מ"מ 2000 RPM יחד עם קירור טוב למעבד יהוו פתרון יותר טוב מאשר מארז כמו אנטק 200\V3 של טרמלטייק בלבד? אני נוטה לחשוב שברמת המחיר הזאת מארז ג'נרי של 100 שקל מורכב מאותם חומרים של מארז עם שם ב-200.

ועוד שאלה: האם ניתן להרכיב מאוורר יעיל של מארז במקום המאוורר שנמצא על הקירור סטוק של אינטל?

תודה לעוזרים.

פורסם

החשיבה שלך לא הכי נכונה, זהנכון שקירור למעבד יוריד את הטמפ' יותר ממארז..אבל העקרון כאן שונה..

שכן מארז ג'נרי יגביל מאוד את הקירור למעבד וישליך ישירות על קירור שאר הרכיבים המערכת..וגם ההפך..

אי אפשר לוותר על אף אחד מהם..שילוב של שינהם יחד יהיה כי טוב..צריך מצוא את העמק השווה ביניהם..

כמו כן מארז נורמלי עדיף מכל בחינה שהיא על מארז ג'נרי..הם ממש לא בנוים אותו הדבר..והסירקולציה בהם טובה פי כמה וכמה ממארזים ג'נרים..

לדעתי תשקיע את מירב התקציב במארז..ותישאר כרגע עם קירור סטוק..אחרי שתחסוך תרכוש קירור יעודי למעבד (אם תזדקק לאחד)..

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

אז אתה טוען בעצם שלקירור המעבד תהיה תקרה מסויימת בגלל המארז הג'נרי? יש בזה הגיון :smile1:

הקטע הוא שאני מודע להבדלים בין מארז ג'נרי למארזים ב-500 ש"ח, אבל כשאני מסתכל על מארזי ה"מותגים" באיזור ה-180 אני לא רואה הבדל גדול בארכיקטורה או בחומר ממנו עשוי המארז...מארזים ג'נרים הם גם גדולים יותר.

שמתי לב עכשיו שהמעבדים באים בגרסת TRAY - אין קירור סטוק. :kopfpatsch:

מה אתה אומר על המארז הזה:

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=5426

לא יהיה חם שם מידי בגלל שהוא MINI?

פורסם

המארז הנ"ל בהחלט פיצפון.. תפנה לפורום ספקים ומארזים.. תמצא שם כל מה שאתה צריך

פורסם

בדוק את THREE HUNDRED של ANTEC כמו כן אם יש לך את סדרת הALPINE של AC, שעולה כמו הקירור סטוק אבל מציגה ביצועים ורמת רעש עדיפה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים