עבור לתוכן

יש מערכת טובה יותר מ-logitech-z5500?

Featured Replies

פורסם

בתור רמקולים למחשב, בהחלט מדובר במפלצת ראויה לשבחים. בכנות, אני לא חושב שיש בארץ סט אחר שנותן פייט לזה.

למרות זאת, אם תשווה אותה לרסיבר ורמקולים רציניים (לא סטליטים עם דרייבר 3" כמו של הלוג'יטק) סביר להניח שהתוצאות יהיו חד משמעיות.

לפני כשנתיים רכשתי מיד שנייה רסיבר Denon מדגם AVR-2105 וסט 5 רמקולים של Tannoy (זוג רצפתיים, סנטר וזוג מדפיים) מסדרת Mercury MX.

כל העסק, כולל כל החיווט לרמקולים+כבל אופטי וכבל קואקסיאלי עלה 3600 ש"ח.

מבחינת התמורה - אחרי שנתיים של שימוש אינטנסיבי (שמיעה של המון מוזיקה בעוצמות משתנות+צפייה במאות סרטים) ניתן לומר שההשקעה בהחלט משתלמת.

איכות הסאונד (כיוון שרבים נוטים לחשוב שעוצמה גבוהה באה בהכרח מעידה על איכות גבוהה, כשפועל אין שום קשר בין שני המושגים) של רסיבר ייעודי עם סט רמקולים (רגילים, לא סאטליטים) מיצרן רציני תהיה טובה באופן ניכר מכל מע' סטליטים למחשב, אפילו אחת ברמה כזאת.

לגבי העוצמה - 505W RMS זה נתון בומבסטי, אבל אין לו יותר מדי משמעות, אלא אם אתה מתכוון לקלף טיח מהקירות באמצעות הסאב.

ד"א, גם מבחינת העוצמה - עם רסיבר טוב ניתן להגיע לעוצמה גבוהה מאוד, ממש כמו במועדוני לילה ומסיבות, וכל זאת מבלי שתרגיש בעיוות כלשהו בסאונד.

פורסם

היתרון בסט הזה שהוא משלב בתוכו כבר מפענח אות והגברה.

פורסם
  • מחבר

בתור רמקולים למחשב, בהחלט מדובר במפלצת ראויה לשבחים. בכנות, אני לא חושב שיש בארץ סט אחר שנותן פייט לזה.

למרות זאת, אם תשווה אותה לרסיבר ורמקולים רציניים (לא סטליטים עם דרייבר 3" כמו של הלוג'יטק) סביר להניח שהתוצאות יהיו חד משמעיות.

לפני כשנתיים רכשתי מיד שנייה רסיבר Denon מדגם AVR-2105 וסט 5 רמקולים של Tannoy (זוג רצפתיים, סנטר וזוג מדפיים) מסדרת Mercury MX.

כל העסק, כולל כל החיווט לרמקולים+כבל אופטי וכבל קואקסיאלי עלה 3600 ש"ח.

מבחינת התמורה - אחרי שנתיים של שימוש אינטנסיבי (שמיעה של המון מוזיקה בעוצמות משתנות+צפייה במאות סרטים) ניתן לומר שההשקעה בהחלט משתלמת.

איכות הסאונד (כיוון שרבים נוטים לחשוב שעוצמה גבוהה באה בהכרח מעידה על איכות גבוהה, כשפועל אין שום קשר בין שני המושגים) של רסיבר ייעודי עם סט רמקולים (רגילים, לא סאטליטים) מיצרן רציני תהיה טובה באופן ניכר מכל מע' סטליטים למחשב, אפילו אחת ברמה כזאת.

לגבי העוצמה - 505W RMS זה נתון בומבסטי, אבל אין לו יותר מדי משמעות, אלא אם אתה מתכוון לקלף טיח מהקירות באמצעות הסאב.

ד"א, גם מבחינת העוצמה - עם רסיבר טוב ניתן להגיע לעוצמה גבוהה מאוד, ממש כמו במועדוני לילה ומסיבות, וכל זאת מבלי שתרגיש בעיוות כלשהו בסאונד.

אני מודע לאין קשר בין עוצמה לאיכות..

מה שאתה אומר לי זה עוד 1600 שקל..

לא לשכוח שמערכת כזאת באה מכווננת מאוד מאוד הכי שאפשר שלא יהיו אפרשי עוצמות בין הרמקולים..

תקן THX אין יותר גבוהה מזה לא?..

ועוצמה כמובן שאין צורך יותר מ-505RMS לא?..

פורסם

1. יש חשיבות רבה לכיוון עוצמות הרמקולים א. מפני שהרמקולים נמצאים ממך במרחקים שאינם שווים. ב. ישנם הבדלי עוצמות בין רצפתי למדפי וכו'.

בלוג'יטק כמעט בוודאות יש אפשרות כזו (ולא, הרמקולים לא באים מכוונים ישר מהקופסה, כיוון שהם צריכים להתאים לסביבות שונות).

2. תקן THX הוא לא מדד לשום דבר, פרט לזה שהחברה העבירה מזומנים לאולפנים של ג'ורג לוקאס כדי שתהיה זכאית להשתמש בו.

3. מבחינת העוצמה, בעקרון גם זוג מדפיים נצילים יחסית בהספק 80W יכולים להרוס לך את השמיעה.

ד"א, ה-505W של ה-Z5500 מתחלקים באופן הבא:

188W לסאב

62W לכל אחד משני מהרמקולים הקדמיים/אחוריים

69W לסנטר

קח רק בחשבון שהסטליטים של הלוגי'טק הם בעלי אלמנט אחד בלבד של 3" והוא אחראי גם על הגבוהים וגם על המיד.

בנוסף, העיוות הממוצע (THD) של המע' הוא 10%, בעוד שאצלי למשל הרסיבר מניע רמקולים בהתנגדות 8OHM עם 0.08% עיוות.

מנתון זה ניתן ללמוד כי איכות ההגברה של רסיבר באותו סדר גודל טובה עשרות מונים לעומת המגבר/ים הקיימ/ים במערכת.

הדרך הטובה ביותר להחליט אם מערכת כזו מתאימה לך היא פשוט לחפש אדם שמחזיק כזו בבית ולנסות לשמוע מוזיקה/לראות סרטים/לשחק משחקי מחשב. בסופו של דבר שום נתון טכני לא משנה - העיקר שתלך עם מה שהאוזניים שלך אוהבות :P

פורסם
  • מחבר

יש לחבר את המערכת הזו בבית וכלכך אהבתי מה ששמעתי שאני שואל אם בכלל קיימת מערכת עדיפה על זו..

יש להתחשב בעלות תמורה....

פורסם

היכן אתה מתכוון למקם את המערכת? (מה גודל החדר) ולאיזה שימושים אתה מייעד אותה?

פורסם
  • מחבר

היכן אתה מתכוון למקם את המערכת? (מה גודל החדר) ולאיזה שימושים אתה מייעד אותה?

שימוש כולל(סרטים הרבה מאוד, והרבה מוזיקה, משחקים קצת פחות).

גודל החדר הוא 4X4 תקרה גבוהה בערך 3.20.

הסנטר מתחת למסך 37', פרונט בצדדים (חצי מטר מהמסך לכל צד), ריר במרחק של 4 מטרים מהפרונט ומטר גבוהה יותר ועוד חצי נוסף לצדדים...

ממבט על זה צריך להראות ככה...

- _ -

- -

עשיתי יפה לא???

פורסם

בסך הכל נראה שהמערכת תתאים לחדר ולא תהיה קטנה עליו מדי (מקסימום תגביר קצת יותר בסרטים).

ד"א, מסך 37" מ-4 מטר זה לא קצת קטן מדי? אני עם 46" מאותו מרחק וזה לא מרגיש לי שהטלויזיה גדולה כל כך :P

פורסם
  • מחבר

בסך הכל נראה שהמערכת תתאים לחדר ולא תהיה קטנה עליו מדי (מקסימום תגביר קצת יותר בסרטים).

ד"א, מסך 37" מ-4 מטר זה לא קצת קטן מדי? אני עם 46" מאותו מרחק וזה לא מרגיש לי שהטלויזיה גדולה כל כך :P

זה החדר הפרטי שלי ולא הסלון... כשיהיה לי כסף אני יקנה 55 3D חחחחחחחח.

יש החלטה על ה5500??

פורסם

גם למרחק 4 מטר לא מתאים 46

אינץ אני עם 42 ממרחק 2.2 וזה קטן

למרחק שלך מתאים אולי 52-55

וזה היה מושלם

פורסם

אני משתמש במערכת הנ"ל כבר כמעט שנתיים, ובקיצור אני מרוצה מאוד.

אני אוהב לשמוע מוזיקה בעוצמה גבוה, וגם שאני ממש מגזים אני לא עובר את החצי.

כשהיה צריך לעשות מסיבה בבית או בבית אחר לקחתי את המערכת והיא עשתה את העבודה טוב מאוד גם במקומות גדולים, וגם בחצר גדולה.

האיכות טובה ומספקת (אם אתה לא אודיופיל).

גם בסרטים וגם במשחקים המערכת עושה את שלה ולא מאכזבת, היא (ובעזרת טלוויזיה 32) המשחקים הפכו לחוויה אחרת לגמרי, לרמה כזאת שאתה משחק ביושוק, שם על ווליום גבוה ומכבה את האור אתה מתחיל לפחד.

וגם בסרטי HD, איכות מעולה עם פס קול DTS עוד יותר טוב, סאב מדויק מאוד.

ובקיצור: אל תשכח את המחיר ביחס לתמורה, אני לא חושב שתוכל להוציא מערכת חדשה 5.1 יותר טובה מזאת.

כיום ניתן להשיג את המערכת ב1900 ש"ח (ראה פנדה, TMS וכד' יש להם גם במלאי לפנדה).

תהנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים