עבור לתוכן

למה נותנים לזקנים מטורללים במה ציבורית? עוד "פנינת חכמה" מפי עובדיה יוסף.

Featured Replies

פורסם

הרב עובדיה (לגבי עניין השואה) לא ציטט את התורה אלא רב אחר (שכתב את הדברים ד"א לפני שהתבררו לחלוטין גודל הזוועות ועדיין - גם הוא כתב בעיני דברי בלע) - ועדיין ציטט שטויות. אני אוהב איך מגלגלים ומגלגלים מהתורה דרך אלף פרשנויות עד לדברי הרב ואומרים שדבריו הם דברי תורה. נו בסדר, אבל זאת לא הנקודה.

הנקודה היא שהרב לא חושב על השלכות דבריו לפני שהוא מדבר, במיוחד שהוא יודע שהוא מדבר לקהל רחב. יש דברים שגם אם אתה חושב (כן, חושב, כי עד שאלוהים לא לחש לו ישירות באוזן, מה שהוא אומר זאת עדיין פרשנות אישית שלו) שהם נכונים, אתה לא חייב לומר אותם ברבים, האמירה שלו אז על השואה פגעה קשות בהרבה אנשים, אחד מהם סבא שלי, הרב מעולם לא חזר בו ונציגיו עוד השתלחו במבקריו (שהרי דברי הרב, דברי תורה).

אני לא רוצה לשמוע קשקושים שמתייחסים לנאצים מהתלמוד וכו', אני מת על זה שטוענים שהתלמוד מלמד על הכל, גם על דברים שהתרחשו אחרי חתימתו. אני מסופק אם חז"ל היו יכולים לדמיין שבריר מהזוועות שהנאצים חוללו. אפילו כל יסורי הגהינום האיומים ביותר המתוארים בכל דת שהיא לא מתקרבים למה קרה שם. יש נושאים שאפילו רב גדול לא אמור להתעסק איתם, פשוט לתת כבוד למתים ולשתוק. יש כמה רבנים חרדים שלא מנסים לתת הסברים לשואה אלא פשוט לקבל אותה ולכבד את נשמות המתים ורבנים אלו אני מכבד.

זה לא הדבר המגעיל היחיד שהרב אמר במהלך הקריירה שלו, אבל מאז השטות ההיא אני לא מעריך אותו באופן מיוחד.

ושוב פעם רוני - אל תכנס לנקודה הזאת, אל תנסה אפילו להכניס שום טיעון או ציטוט בעניין. לא אתה, לא הרב עובדיה ולא שום רב מספיק גדולים להכנס לאדמה הקדושה ההיא. תקבל את זה שאני מאוד כועס על עובדיה יוסף בגלל הנקודה ההיא ואין לי שום כבוד אליו בגלל זה (ולא רק זה) ולא יעזרו פלפולים, ציטוטים והתפתלויות. לא סתם ביקשתי ממך לא להגיב לעניין זה, זהו אחד המקרים הנדירים שאני אגיב ב-flaming קיצוני.

*אני לא מבין מדוע הנך "סוגר" את האזניים, אם היית אתה ניצול שואה לא הייתי בכלל משיב -כי איאפשר להאשים אדם שעבר זוועות כאלה - אפילו טומי לפיד ז"ל [כל מה שעשה נגד הדת ] איאפשר לשפוט אדם כזה -שוב שעבר שואה.

אך מה לך אפילו לא לשמוע, אתה לא בקיא ביהדות .

*שוב מה שצוטט בשם הרב עובדיה יוסף לא היתה דעה אישית, אלא טענה קבלית מפורסמת. אלוקים בהחלט עושה צדק עם בריותיו, וגם ילדים [ שהרי עד גיל מצוות אין להם שום חטא ] שמתים הם גלגולים של נשמות בוגרות שהגיעו לתיקון אחרון בעולם הזה.

*הרב עובדיה יוסף אמר את דבריו בשיעור תורה לספרדים חרדים, ולא לחילונים. מה לעשות שעיתונאים מצטטים את דבריו [ והרבה פעמיים מסלפים את משמעות דבריו - חיטוט באף זה דוגמה קלאסית ]

אז הרב לא עמד בראש הכנסת ואמר את הדברים, אלא בשיעור תורה לחרדים שמבינים תמושגים הללו.

*לגבי יחס הגמרא לנאצים [כפי שכתבת ], קרא כאן "מגלגלים חובה":

חז"ל בהחלט ידעו לתאר את זוועות הנאצים, כי הם היו בתקופה קשה לא פחות של חורבן בית המקדש השני, והגזירות האיומות של הרומאים [ הרציחות של הרומאים היו פי אלף יותר אכזריות מהרציחות של הנאצים. גזים ומוות מאקדח נחשב קל לעומת המיתות המשונות שהמציאו הנוצרים דאז והרומאים. להזכירך שאת רבי עקיבא רצחו על ידי סריקת בשרו במסרקות של ברזל, והנוצרים היו שורפים אנשים חיים - [ טוב נזכרתי זה גם הנצאים עשו ].

.............

דבר שיצא לי לקראו מבחור -שאני מאוד מסכים

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2823042&forum_id=771

אהבתי גם את דברי אברי גלעד "למה זה נקרא הסתה הרי הרב אמר שאלוקים ימחה

אותם [ אויבנו] ולא בשר ודם וכן הוא לא קרא לאף אחד להרוג מישהו" .

• תגובות 40
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אהבתי גם את דברי אברי גלעד "למה זה נקרא הסתה הרי הרב אמר שאלוקים ימחה

אותם [ אויבנו] ולא בשר ודם וכן הוא לא קרא לאף אחד להרוג מישהו" .

אני מקווה שאלוהים ימחה אותך מעל פני האדמה.

מה? לא איימתי עליך או הסתתי נגדך, סתם...משאלת לב כזאת נחמדה שיש לי.

בנוסף, אברי גלעד, עם כל הכבוד לו(ואין כבוד) לא מבין דבר מאוד פשוט.

ההיסטוריה מלמדת אותנו שאנשים שאומרים להם "הלוואי ואלוהים ייעשה",

הרבה פעמים לוקחים את "משאלותיו" של אלוהים לידיהם ועושים בהן כרצונם.

רק תסתכל על הצורה בה חלק מהמגזר החרדי מנסה להכתיב את סדר היום במדינה ואת האג'נדה הציבורית.

כאשר אנשים בסה"כ מנסים לחיות את חייהם בלי מפריע לאף אחד, מפשפשים אותם ביורוקרטים משיחיים

בציציות, בתחתונים, במיטה ובצלחת של כל אדם ואדם בישראל.

פורסם

בתקופת בית שני לא היו נוצרים.

בכל אופן רוני הדוגמא עם האף לא מסולפת - כי הרי כן יש פסיקות והתעניינות בנושא קינוח אף בשבת, ועצם כך מהווה דוגמא נפלאה לכמה שהרבנים יכולים להיות מטופשים. הרי למה לעזאזל להתחיל לדון האם מותר או אסור לקנח את האף בשבת?

פורסם

רוני, קודם כל תשב קצת ותלמד מה עבר על העם שלך בין השנים 1939 (בגרמניה מ-1933) ועד 1945. אני יודע שזה דורש פתיחה של ספרים "חילוניים", אולי גם ביקור ביד ושם ושיחות עם מעט הניצולים שעוד נותרו ביננו.

עם כל הכבוד, הרומאים היו רחמנים בני רחמנים לעומת הנאצים. לציין גם שהרומאים (מבלי להקל במה שעשו) גם היו במצב לחימה עם היהודים (לאחר המרד הגדול ומרד בר-כוכבא וכן מרידות מקומיות בצפון אפריקה) ושמבחינתם רבי-עקיבא היה המנהיג הדתי של מרד בר-כוכבא. לעומת זאת היהודים באירופה בשנות ה-30 היו אזרחים נאמנים למדינותיהם. בכוונתי שחז"ל לא היו יכולים לתאר את זוועות הנאצים אני מתכוון לכך שהיה זה המקרה הראשון (ועד כה היחיד) בהיסטוריה של הרג שיטתי, תעשייתי ומסודר - הרג בסרט נע שהגיעה בשיאו (טבח יהדות הונגריה) ליותר מעשרת אלפים קורבנות ביממה.

האכזריות של הנאצים הייתה מעבר לאכזריות ברמה האישית (למרות שגם זאת הייתה איומה בצורה שאתה לא תוכל לתאר), אלא אכזריות מתועשת בעלת ממדים מפלצתיים שכמו שנכתב על אשוויץ כאילו הייתה מפלנטה אחרת - אבל נגרמה על ידי בני-אדם.

תפסיק לחיות בימי חז"ל ותתחיל להסתכל גם מחוץ לעולם התורה.

שוב מה שצוטט בשם הרב עובדיה יוסף לא היתה דעה אישית, אלא טענה קבלית מפורסמת. אלוקים בהחלט עושה צדק עם בריותיו, וגם ילדים [ שהרי עד גיל מצוות אין להם שום חטא ] שמתים הם גלגולים של נשמות בוגרות שהגיעו לתיקון אחרון בעולם הזה.

אני לא מקבל את השטויות האלו, תודה רבה. אם אתה רוצה להאמין בזה שיהיה לך לבריאות, אבל תשמור את זה לעצמך.

פורסם

אתה מדהים אבל איני חרדי ,קראתי הרבה בכל הנגוע לשואה וישנה ספרות גם חרדית על זה.

למרות שמכיר גם חרדים הקרואים ספרות "חילונית".

http://www.hydepark.co.il/forum.asp?forum_id=20893

לקחת מכל מה שנכתב רק את הדברים השוליים ולא את העיקר .

ולא דיברתי איך זה התחיל ומה ומי, אלא איך התבצע הרצח - מסרקות של ברזל זה בהרבה יותר קשה וחמור מתאי גזים ויריה לראש ,בכל אופן באמת זה לא העיקר כאן מה יותר קשה אלא שחז"ל הכירו על בשרם זוועות וידועים בדיוק לתאר אותן -ולהפיק לקחים .

אני לא מקבל את השטויות האלו, תודה רבה. אם אתה רוצה להאמין בזה שיהיה לך לבריאות, אבל תשמור את זה לעצמך.

מוזר לי שאדם בוגר בגילך לא מבדיל בדברים פשוטים כאלה.

זה בדיוק מה שהרב עשה - דיבר בשיעור תורה לקהל חרדי שמכיר בגלגול נשמות בכלל הרב דיבר עוד דברים על ערבוב בין יהודים לגויים ולחקות אותם, מי אתה שתדון אדם רק מכמה ציטוטים האם אי פעם פתחת ספר שלו?אתה לא מכיר את כתבי הרב עובדיה , ובלי לקרוא בספריו כיצד תכיר אותו? אילו היית קורא בספרי ההלכה של הרב , היית לפתע מגלה שמדובר בגאון עצום, באדם שיש לו ידיעות בכל חוכמות העולם והתורה. אם היית קורא בספרי ההלכה של הרב עובדיה יוסף, גם היית מגלה פתאום שיש לו יחס מוסרי ואוהב לכל בני האדם, לחילונים, לנשים, לגויים. היית מוצא בספריו עמקות וחוכמה ומוסר שלא היית מתאר לעצמך. אז באמת אינך מכיר את הרב עובדיה יוסף.,אז מדוע אתה מכניס את האף שלך ונופל כשביר זכוכית לתקשורת .

טוב הבנתי אתה לא אדם שרוצה לשמוע ולהתייחס באמת לטענות .

הדגשת את זה בהתחלה ,היה עלי כבר להבין -הבנתי לא אגיב יותר.

..................

סתם ככה רואים מי פועל בשטח .

"דבר שיצא לי לקראו מבחור -שאני מאוד מסכים

http://bhol-forums.co.il/topic.asp?topic_id=2823042&forum_id=771"

לדעתי גם שמציגים את כל הפלסטינים זה לא הכללה-מהסיבה שרובם תומכים בטרור ובלפגוע בנו היהודים , אז מי מוכן לעבור בכפר פליסטיני תומך טרור ולנופף לשלום לתושבי הכפר רק בשביל מילון שח. אבל סיכוי של 90 אחוז מתחת לאדמה או יותר נכון חלקי גופה .

...........

http://www.mako.co.il/ambatia-main/Video-6fc6bac9e7ef221004.htm

פורסם

ההלכה של הרב , היית לפתע מגלה שמדובר בגאון עצום, באדם שיש לו ידיעות בכל חוכמות העולם והתורה.

אתה חוזר על זה שוב ושוב בתגובותיך. איזה נאורות וחוכמה יש בכתבים האלו?

כלומר, הרב חכם ונאור בעיניך רק בגלל הסיבה הפשוטה שהוא בקיא ומלומד בכל "עולם התורה"?

כל אדם, בעל ידע דומה בתורה יהיה חכם בעיניך, באותה מידה?

פורסם

דוגמאות רבות תמצא בספריו, אם תקרא בהם.

ההצעה מספרי ההלכה המפורסמים [חפש גוגל ] "יביע אומר", "ילקוט יוסף". קרא שם הלכות הנוגעות לגויים, היחס לערבים, מעמד האשה, היחס לנזקקים, היחס לחילונים, ועוד.

"חוכמת העולם" כוונה שהרב בקיא גם במה שקורה בעולם, ויודע לפסוק הלכות בהתאם לדור וצרכיו.

הרב עובדיה הוא לא רק בעל ידיעות בתורה, אלא בעל התמצאות ויכולת עיונית בתורה. וזה מה שהופך אותו לתלמיד חכם עצום.

http://www.daat.ac.il/daat/mishpach/hagigat/6.htm

פורסם

אני מתחיל לחשוב שרוני הוא בעצם טרול שבא לכאן כדי להתעלם בכוונה מקונספט הדברים שנכתבים לו.

תבין, רוני'לה - ידיעת התורה לא מצביעה על טיב האדם. זה שאתה בקיא בתורה לא הופך אותך לחכם וגם רב דגול שיודע הכל על כתבי הקודש יכול להיות אידיוט (קרי עובדיה יוסף).

אם האדם הפשוט צריך לקרוא ולהתעמק באלפי עמודיו של איש מסויים, האיש לא חכם. אם אפשר לשמוע גאונות היוצאת מפיו ברגע ראנדומלי - הרי זו חוכמה. אם הבנאדם כותב נהדר אבל אומר שטויות על בסיס קבוע (מתעסק בדיני קינוח האף בשבת, קורא להשמדת עם, מביע זלזול בשואה) אז או שיש לו אלצהיימר או שהוא באמת ובתמים אידיוט גמור.

ואפרופו זלזול בשואה, אני לא חושב שאפשר להשוות עינוי במסרקות ברזל, נורא ככל שיהיה, לעינוי של לראות את בני משפחתך ויקירי ליבך נגזרים למוות. לרבי שעונה במסרקות לפחות הייתה יכולת בחירה - לספר לרומאים את מה שרצו לשמוע, וכך להימנע מהעינוי. עומדת ללא תחרות ההשפעה הפסיכולוגית של לשרוד בור-מוות, כאשר אתה נאלץ להשתמש בגופותיהם של חבריך הטובים ביותר כמגן אנושי, ולאחר ימים ואף שבועות לאכול את דרכך החוצה מהבור. לעבוד עד שגופך קורס ואתה מת, או לראות את ילדך הקטן נכנס לתאי הגזים בעוד הוא בטוח שהוא נכנס למקלחת כדי להיות נקי לקראת החופשה שהנאצים הבטיחו לו... איך אתה יכול להשוות מפעלי-מוות אכזריים, שפל האנושות לעולמים, למקרה חד-פעמי של עינוי במסרקה?! איך אתה מעז בכלל להגיד שעינויו, נוראי עד כמה שיהיה, של אדם אחד, יהיה מי שיהיה, שווה ערך ואף גובר על זוועות מחנות ההשמדה? צא מכאן, לפני שתמצא את עצמך באותה עמדה שבה הייתה הבחורה שהעזה ללכת במכנס קצר בירושליים במוצאי-שבת.

פורסם

עצוב לי שבמאה ה21 אנשים עדיין הולכים כמו עיוורים אחרי איזה זקן שחי כל חייו לפי איזה ספר.. :nixweiss:

פורסם

fungiman

לי זכור שאתה אדם מאמין, אז אתה מאמין לפי מה שבא לך בלי להכיר את מכלול היהדות .

רק אם תרצה לצפות.

על כל הנושא הזה של גלגולים, הרב אהרון לוי בהרצאתו "סוד הצדק העליון", האריך להסביר את הדברים בטוב טעם ודעת:

חלק א'

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9987

חלק ב'

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9991

חלק ג'

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=9997

פורסם

מה שקורה הוא שפשוט מחפשים סיבה להתנגח ברב עובדיה שליט"א כאילו הוא מזלזל בשואה או קורבונותיו שטות גמורה שאין כדוגמתה .

האמת היא מאוד פשוטה , רבי נחמן מברסלב זצ"ל כתב בליקוטי מוהר"ן "אין מקבלים גרים לימות המשיח ולא בזמן מלכות שלמה המלך ע"ה " חז"ל

כלומר כאשר רואים את הצדיק האמת יושב לו בתפארת רבה ועצומה אז מי שהתקרב לא התקרב בתמימות

לכן אומר רבי נחמן מברסלב שהקב"ה בכבודו ובעצמו דואג שיהיה מחלוקת על הצדיק האמת ככה היה לגדולי מובחרי הצדיקים אם זה משה רבינו"ישפוט השם אשר הבאשת ריחנו בעיני פרעה " פנחס בן אלעזר "ראו בן פוטי זה שאביו פיטם עגלים לעבודה זרה "

יהושע בן נון שהעם קרא לו שוטה אליהו הנביא עוכר ישראל על הבעל שם טוב היתה מחלוקת עצומה וגם על רבי נחמן בעצמו היתה מחלוקת גדולה וקראו לברסלב כישוף והיריעה תקצר מלהאריך בזה .זה דרכם של גדולי מובחרי הצדיקים .

אבל דברי לקיר , המחלוקת תמשך . מי יגלה עפר מעיניך הרב עובדיה שליט"א ;)

נשמות של חוטאים ? ניסוח מכעיס של תקשורת ארורה . 'כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עוול צדיק וישר הוא' . "תרשיעני למען תצדק ? " אמר השם לאיוב .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים