עבור לתוכן

שאלה על מאווררים (קצת טיפשית)

Featured Replies

פורסם

אני הולך להוסיף עוד 2 מאווררים למארז שלי השאלה היא העם כולם צריכים להוציא אוויר מתוך המארז או חלק צריכים להכניס אוויר (פעם ראשונה שאני מתעסק עם הדברים האלו)

פורסם

סירקולציה מורכבת מזרימת האוויר מחלק אחד של המארז לחלק אחר במטרה לפנות את החום שנוצר במארז (נפלט מהרכיבים השונים).

אוויר קץ נכנס מחוץ למארז האוויר מחוץ למארז תמיד יותר קר מהאוויר שכבר בתוך המארז) > זורם מנקודת הכניסה לנקודת המוצא תוך שהוא מתחמם וכך "סופח" את החום של רכיבי המארז > יוצא מנקודת היציאה.

זה המבנה הבסיסי ביותר של סירקולציה תקינה ומכאן שלעולם אין להתקין את כל המאווררים כשהם רק מכניסים או רק מוציאים אוויר. תמיד צריך לדאוג לזרימה תקינה.

מבנה סירקולוציה סטנדרטי הוא מאוורר (או שניים) שמכניסים אוויר בקדמת המארז ומאוור או שניים שמוציאים אוויר בגב המארז (ו/או בגג המארז). עדיף שבדפנות המארז לא יהיו מאוררים/שרוול לניתוב אוויר/חריצים אשר רק פוגמים בסירקולציה התקינה. לפעמים (כתלות בגודל המארז/עוצמת המאווררים/משתנים נוספים) עוזר להתקין עוד מאוור "ביניים" בתוך המארז שעוזר לדחוף את האוויר מכיוון חלקו הקדמי של המארז לחלקו החיצוני.

שני כללים בסיסיים:

1. למרות הדעה הרווחת יותר מדי מאוררים זה לא טוב במיוחד ולא משיגים כך קירור טוב יותר.

2. כדי לשמור על טמפ' תקינות חשוב מאוד לדאוג לסידור כבלים במארז ולשמור עליו נקי מאבק. בייחוד את גופי הקירור.

אם תפרט איזה מארז יש לך והיכן את הרוצה להוסיף את המאווררים אולי נוכל לעזור לך בתכנון סירקולציה מיטבית לתנאי המערכת שלך.

פורסם
  • מחבר

קודם כול תודה על התשובה , המאווררים הם לפרוייקט שאני התחלתי והוא להכניס את המחשב שלי לתוך ארגז מתכת בגודל

27.5X38.5X19 כך שהכול היה די צפוף שם אני חשבתי לשים 2 מאווררים בצדדים שיכניסו אוויר ו 2 מאחורה שיוציאו אותו השמח לשמוע את דעתך

פורסם

עדיפה תמיד סירקולציה בה אוויר נכנס מצד אחד ויוצא מהצד הנגדי.

מאווררים בצד ומאווררים מאחורה זאת תצורה שיכולה לשבור את הסירקולציה, ליצור מערבולות ובאופן כללי לדעתי לא הכי יעילה.

אם זה אפשרי הייתי בוחן אפשרות להתקין את המאווררים בצדדים. אחד או שניים בצד אחד שמכניסים, ואחד או שניים בצד שני שמוציאים. פה צריך לקחת גם בחשבון שאת סוג גוף הקירור של המעבד ואת מיקום ומבנה מערכת האוורור של ספק הכוח.

כמובן שכל זה תלוי גם במבנה המארז שאתה בונה שלפרטיו אני לא מודע, אבל זה העקרון. אם יש אילוצים כאלה ואחרים שלא מאפשרים זאת אז צריך למצוא את הפתרון הטוב ביותר במסגרתם.

פורסם

אתה אמור למנוע עד כמה שניתן זרמי אוויר שיוצאים מהמחשב לתוך הקופסה החיצונית ונכנסים ממנה בחזרה למחשב

אתה יכול לשים למחשב מאוררי מארז חזקים בקיר האחורי (+ מאוורר חזק בספק) שכולם יוציאו אוויר מהמחשב ואת האוויר הזה להוציא ישר החוצה מתוך הקופסה אם צינורות של מייבש כביסה או תעלת אוויר שתהיה בדיוק מול המאווררים (ותגיע עד למחשב כשהוא עומד בפנים) ולתוך רשת בקיר החיצוני

ניתן להוסיף מאווררים בקופסה החיצונית עצמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים