עבור לתוכן

האם המעבד שלי נמצא בסיכון? (חוות דעת לגבי טמ&#

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד AMD phenom X4,

הטמפרטורה הכי נמוכה שאי פעם הייתה לו (נדירה במיוחד) היא 38 מעלות.

במצב מנוחה הטמפרטורה נעה בין 39-46 מעלות.

אחרי בערך שעה משחק כבד כמו Dirt 2 על הגדרות מקסימליות השיא של הטמפרטורה שראיתי שהיה זה 68 מעלות , (שזה שיא חדש, לפני זה היה 64 מעלות בדר"כ P:)

עכשיו, לפני שנדבר בכלל על פתרונות קירור, עד כמה זה יכול להיות מסוכן למעבד להגיע לרמות חום כאלה?

כי לפי המפרט הטמפרטורה המקסימאלית היא 62.

תודה מראש :)

פורסם

68 מעלות לחום בארץ זה סביר בהחלט.

תוריד את התוכנס OCCT. ותריץ את הבדיקה intelburn linpack. כל עוד המעבד שלך לא מגיע ל80 מעלות בתוכנה הנ"ל הכל בסדר גמור.

ואל תדאג אם תגיע לאזור ה75 מעלות בתוכנה, היא מאמצת את המעבד הרבה מעבר למה שמשחקים יאמצו אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה, זה היה מהיר אני יוריד את התוכנה הזאת , חשוב לי גם לציין שלא נעשה OC על המעבד או בכלל ברכיבים במחשב שלי

פורסם

אתה משתמש בקירור הסטוק?

איך הסירקולציה במארז שלך?

זרימת האוויר במארז חופשית (כבלים מסודים, נקי מאבק)?

עכשיו שמאוד חם, ובייחוד אם המחשב בחדר לא ממוזג, טמפ' של 38-45 מעלות במנוחה (כשטמפ' החדר יכולה להגיע ל-30+ מעלות) היא לא גבוהה בכלל.

במאמץ, ובייחוד אם אתה משתמש בקירור הסטוק, המעבד מתחמם יותר וזה טבעי. הטמפ' שלך במאמץ קצת גבולית. המעבד לא בסכנה אמנם, אך רצוי בהחלט לשמור אותו על טמפ' נמוכה מ-70, בייחוד אם אתה משחק הרבה במחשב, כלומר הוא נמצא בטמפ' הזאת יחסית זמן רב.

פורסם

68 מעלות לחום בארץ זה סביר בהחלט.

תוריד את התוכנס OCCT. ותריץ את הבדיקה intelburn linpack. כל עוד המעבד שלך לא מגיע ל80 מעלות בתוכנה הנ"ל הכל בסדר גמור.

ואל תדאג אם תגיע לאזור ה75 מעלות בתוכנה, היא מאמצת את המעבד הרבה מעבר למה שמשחקים יאמצו אותו.

אני חושב שאתה טועה, אלו אולי טמפ' למעבדי Intel מהדורות האחרונים, אך למעבדי AMD הטמפ' צריכה להיות נמוכה יותר. יש לי מחשב עם מעבד 955 ב- OC קל שלא עולה על 55 מעלות במאמץ (טמפ' סביבה 30 מעלות, קירור OCZ VII).

הוא מדורג ל- MAX TEMP של 62c -

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=532&f1=AMD+Phenom%E2%84%A2+II+X4&f2=&f3=&f4=512&f5=&f6=C2&f7=45nm+SOI&f8=&f9=&f10=False&f11=

פורסם
  • מחבר

אז אני לא ממש מבין בזה, (עמכם הסליחה) קירור הסטוק אני מניח, זה הקירור שהגיע עם המעבד? (אם כן אז כן)

המארז שלי פשוט ביותר, חבל שלא קניתי מארז טוב יותר אז,

זה המארז שיש לי : http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=karmiel&cat=330

בקישור שנתתי- זה המארז HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans

יש לו פתחי אורור מאחורה ומצד שמאל (שלא רואים בתמונה שבלינק) מצד שמאל הוספתי רק לאחרונה מאוורר גדול של 120mm אבל לא שינה הרבה בטמפרטורות.

אז ננסה לסיים עם השרשור הזה, איזה קירור למעבד הייתם ממליצים לי? ואולי מארז אחר אם חייבים (כי הבנתי שהמארז בעייתי) , התקציב שלי הוא 570 שקל....

פורסם

פותח התרד לפני שאתה קופץ לרכוש קירור..בדוק את הסירקולציה במארז..כמה מאווררים יש לך ולאן הם דוחפים אוויר..

כמו כן הטמפ' שלך לא חורגת ועדיין בגדר הסביר..

כמו כן בדוק את הטמפ' במאמץ עם OCCT..יש לך מדריך בסטיקי..

פורסם
  • מחבר

סליחה על התגובה המאוחרת,

עשיתי בדיקה למשך 20 דקות, שמתי באפשרויות לפני זה שיעצור אם זה מגיע ל- 70, וזה אכן הגיע.

בקיצור באתר של AMD כתוב שזה לא אמור לעבור את ה-62, וזה מספיק בשבילי איזה קירור הייתם ממליצים למעבד הנ"ל בתקציב של עד 500 שקל (אבל משהו ממש טוב), ואולי מארז שאתם הייתם ממליצים?

בנוסף איזה קירור טוב הייתם ממליצים ל- HD5770?

פורסם

אתה לא צריך תקציב של 500, מספיק הרבה פחות.

אבל עוד הרבה לפני זה. גוף קירור, איכותי ככל שיהיה לא בטוח יעזור ל"קרר" את המעבד אם הסירקולציה ותנאי המארז לא תקינים.

מה זה בעצם קירור? קירור הוא למעשה הגדרה לא בדיוק נכונה כי מערכת קירור אוויר לא מקררת את הרכיבים, אלא היא רק דואגת שהם לא יתחממו יתר על המידה באמצעות פינוי חום יעיל. התהליך מורכב משני שלבים עיקריים. הראשון בו גוף הקירור של המעבד (או כל רכיב אחר לצורך העניין) אחראי לפנות את החום שפולט המעבד לסביבת המארז. השלב השני מורכב מפינוי החום מהמארז עצמו החוצה על ידי מאווררי המארז.

כל גוף קירור, כולל גוף הקירור הכי "מפלצתי" שיש לא יתפקד בצורה מטבית אם הסירקולציה במארז לא תקינה. כדי שנדע קצת על מבנה המארז והמערכת בכלל שלך פרט בבקשה:

1. כמה מאווררים יש במארז. איפה כל אחד ממוקם והאם מכניס או מוציא אוויר (אם יש מאוורר מקדימה, כמה כוננים קשיחים יש לפניו והאם אוויר יכול בכלל לזרום?)?

2. האם ניקית (או שנקי) אבק מהמארז ומגוף הקירור?

3. האם הכבלים במארז מסודרים ולא חוסמים את זרימת האוויר?

4. מתי חידשת (או מתי נמרחה בפעם הראשונה) לאחרונה את המשחה התרמית?

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה, כמו שכבר אמרתי אני משתמש בקירור הסטוק, אז כך או כך בכל מצב אני חושב כדאי להחליף למשהו טוב יותר.

בינתיים אני יכול לענות על 4, מעולם לא מרחתי משחה תרמית ברכיבים במחשב, המחשב נקנה והורכב ב-KSP השנה במאי (מאי 2010), אולי אז מרחו משחה תרמית?

(לא נראה לי)

לגבי שאר הסעיפים אני יעדכן בהמשך

פורסם

תעלה את הטמפ' בתוכנה ל80 ותראה לכמה המעבד מגיע, 70-75 זה עדיין בגדר הסביר.

כמוכן בדוק את עניין הסירקולציה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים