עבור לתוכן

סוללה 9V ושנאי

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה

אני רוצה לקנות שנאי של 9V ובמקביל לחבר סוללה מרובעת של 9V

כאשר השנאי יהיה מחובר לחשמל הוא ישתמש בסוללה של ה9V

וכאשר השנאי לא מחובר לחשמל אז הוא ישתמש בסוללה המרובעת של ה9V

איך אפשר לעשות זאת??

נ.ב

אם אני קונה את זה

http://www.amperel.co.il/products/75171

אז מה התפקיד של היציאה לחיבור סוללה מרובעת??..האם זה יטעין לי את הסוללה אם השנאי לא מחובר? ואם השנאי מחובר אז הוא לא ישתמש בסוללה?

תודה רבה

פורסם

בקשר לשאלה השניה, היציאה של הספק היא כדי להפעיל מכשירים שיש להם חיבור לסוללה של 9V.

פורסם

תחבר את הסוללה והשנאי דרך דיודות. תמדד את המתח ששתיהם נותנים בעומס מלא (אחריי הדיודה כשרק אחד מחובר בכל בדיקה) ותוודא שהשנאי תמיד נותן קצת יותר מהסוללה. אם יש מצב שלא אז תוסיף דיודות בטור לסוללה. כך תקבל את מה שאתה רוצה והסוללה לא תיטען מהשנאי (לסוללה לא נטענת)

למערכת יותר מסובכת אבל שלא תלויה אל מתחים מדוייקים ניתן לשים ממסר שהסליל שלו מחובר מהשנאי (לפניי הדיודה של השנאי) ומנתק את הסוללה מהמעגל כשיש שנאי

אל תחבר את הסוללה לחיבור שיש בשנאי. הוא יכול לנסות לטעון אותה (או לפרוק אותה בזרם של קצר - תלוי בקוטביות שמוגדרת בשנאי) ולחמם / להוציא חומרים כימיים החוצה / לפוצץ את הסוללה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני רואה שענו על השאלות שלך בצורה טובה

אבל מעניין אותי בשביל מה הרעיון הזה? היעילות של לחבר סוללה כמו ש 1686 אמר היא לא גבוהה מידי אומנם היא מגנה מפני תופעות שיכולות לקרוא לסוללה אבל הסוללה תמיד תתרוקן בין אם המכשיר שלך מחובר לשנאי או לא ותתפרק גם כשהשנאי מנותק מהקיר ...

מה הצורך? אולי יש דרכים יותר מעניינות... ;D

פורסם

בדרך שציירתי הסוללה לא תתרוקן אם השנאי מחובר בתנאי שהשנאי תמיד מוציא מתח גבוה יותר מהסוללה גם תחת עומס מקסימלי - כי המתח אל הדיודה של הסוללה הפוך והדיודה לא מעבירה זרם

פורסם

זה למה ציינתי את המקרה הזה :silly:

פורסם
  • מחבר

יוו סליחה טעיתי בניסוח השאלה!!

אני רוצה לקנות שנאי של 9V ובמקביל לחבר סוללה מרובעת של 9V

כאשר השנאי יהיה מחובר לחשמל הוא לאאא ישתמש בסוללה של ה9V

וכאשר השנאי לא מחובר לחשמל אז הוא ישתמש בסוללה המרובעת של ה9V

איך אפשר לעשות זאת??

כלומר שיהיה עדיפות לשנאי אם הוא מחובר..ואם הוא לא אז הסוללה תגבה ותתחיל לפעול.

פורסם

מה שכתבתי מתאים לזה ככה הבנתי את השאלה מהתחלה

פורסם
  • מחבר

אבל הסוללה תמיד מחוברת, היא תמיד תבזבז זרם לא?....בין אם השנאי מחובר ובין אם לא..כי היא תמיד תהיה מחוברת למעגל.

הקטע פה שאני רוצה לחסוך בסוללה כששנאי מחובר לחשמל.

פורסם

היא מחוברת דרך דיודה, לא נצרך ממנה הספק כשמתח המקור גדול יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים