פורסם 2010 באוגוסט 2615 שנים שלום וברכהאני רוצה לקנות שנאי של 9V ובמקביל לחבר סוללה מרובעת של 9Vכאשר השנאי יהיה מחובר לחשמל הוא ישתמש בסוללה של ה9Vוכאשר השנאי לא מחובר לחשמל אז הוא ישתמש בסוללה המרובעת של ה9Vאיך אפשר לעשות זאת??נ.באם אני קונה את זהhttp://www.amperel.co.il/products/75171אז מה התפקיד של היציאה לחיבור סוללה מרובעת??..האם זה יטעין לי את הסוללה אם השנאי לא מחובר? ואם השנאי מחובר אז הוא לא ישתמש בסוללה?תודה רבה
פורסם 2010 באוגוסט 2615 שנים בקשר לשאלה השניה, היציאה של הספק היא כדי להפעיל מכשירים שיש להם חיבור לסוללה של 9V.
פורסם 2010 באוגוסט 2715 שנים תחבר את הסוללה והשנאי דרך דיודות. תמדד את המתח ששתיהם נותנים בעומס מלא (אחריי הדיודה כשרק אחד מחובר בכל בדיקה) ותוודא שהשנאי תמיד נותן קצת יותר מהסוללה. אם יש מצב שלא אז תוסיף דיודות בטור לסוללה. כך תקבל את מה שאתה רוצה והסוללה לא תיטען מהשנאי (לסוללה לא נטענת)למערכת יותר מסובכת אבל שלא תלויה אל מתחים מדוייקים ניתן לשים ממסר שהסליל שלו מחובר מהשנאי (לפניי הדיודה של השנאי) ומנתק את הסוללה מהמעגל כשיש שנאיאל תחבר את הסוללה לחיבור שיש בשנאי. הוא יכול לנסות לטעון אותה (או לפרוק אותה בזרם של קצר - תלוי בקוטביות שמוגדרת בשנאי) ולחמם / להוציא חומרים כימיים החוצה / לפוצץ את הסוללה[attachment deleted by admin]
פורסם 2010 באוגוסט 2715 שנים אני רואה שענו על השאלות שלך בצורה טובהאבל מעניין אותי בשביל מה הרעיון הזה? היעילות של לחבר סוללה כמו ש 1686 אמר היא לא גבוהה מידי אומנם היא מגנה מפני תופעות שיכולות לקרוא לסוללה אבל הסוללה תמיד תתרוקן בין אם המכשיר שלך מחובר לשנאי או לא ותתפרק גם כשהשנאי מנותק מהקיר ...מה הצורך? אולי יש דרכים יותר מעניינות... ;D
פורסם 2010 באוגוסט 2715 שנים בדרך שציירתי הסוללה לא תתרוקן אם השנאי מחובר בתנאי שהשנאי תמיד מוציא מתח גבוה יותר מהסוללה גם תחת עומס מקסימלי - כי המתח אל הדיודה של הסוללה הפוך והדיודה לא מעבירה זרם
פורסם 2010 באוגוסט 2915 שנים מחבר יוו סליחה טעיתי בניסוח השאלה!!אני רוצה לקנות שנאי של 9V ובמקביל לחבר סוללה מרובעת של 9Vכאשר השנאי יהיה מחובר לחשמל הוא לאאא ישתמש בסוללה של ה9V וכאשר השנאי לא מחובר לחשמל אז הוא ישתמש בסוללה המרובעת של ה9Vאיך אפשר לעשות זאת??כלומר שיהיה עדיפות לשנאי אם הוא מחובר..ואם הוא לא אז הסוללה תגבה ותתחיל לפעול.
פורסם 2010 בספטמבר 215 שנים מחבר אבל הסוללה תמיד מחוברת, היא תמיד תבזבז זרם לא?....בין אם השנאי מחובר ובין אם לא..כי היא תמיד תהיה מחוברת למעגל.הקטע פה שאני רוצה לחסוך בסוללה כששנאי מחובר לחשמל.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.