עבור לתוכן

שאלה לגבי מודמים ונתבים

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע מחשב אחד נייח בבית כשהוא מחובר עם מודם של בזק.

בקרוב יהיו לי שתי מחשבים נייחים ואני רוצה לחבר את שניהם לאינטרנט.

אני יודע שאני יכול להפוך את המודם של בזק לנתב אלה שאז אמרו לי שאם אני הופך את המודם לנתב אני עדיין אצטרך מודם נוסף ושיהיה עלי לחברו לנתב.

או לחילופין לקנות מודם נתב ואז אני לא צריך שני מודמים.

האם זה נכון או שמספיק לי רק להפוך את המודם של בזק לנתב בשביל לחבר את שתי המחשבים לרשת?

סוג המודם שיש ברשותי הוא TNN-AZTECH 600E

פורסם

ל Aztech 600E (חברת TNN הם רק היבואן) יש רק מבואת LAN אחת לכן אם רוצים לחבר אליו יותר ממחשב (או כל דבר אחר) אחד צריך multiplexer כמו סווטצ'.

מודם שמשולב נתב (עד כמה שזה בעיית להסביר מבחינה מדוייקת) בעצם כבר כולל סוויטצ' של 4 מבואות LAN מעבר לממשק WAN שלו.

פורסם
  • מחבר

בקיצור אני צריך לבקש מבזק מודם שמשלב בתוכו גם נתב ויש בוא 4 יציאות LAN?

פורסם

איך בכלל אתה מתכוון לחבר את המחשבים? קווית (הם באותו חדר או שהבית מרושת) או אלחוטית?

אם קווית אז תבקש מבזק מודם משולב בנתב ואם זה לא אפשרי מכל סיבה שהיא (אני מתכוון להתחייבות שאר תנאים שאינם "טכניים") תשאר עם המודם שלך ופשוט תקנה מתג (Switch) או נתב.

אם אלחוטית אז אתה צריך נתב שיכול לשדר אלחוטית (שוב, בקש מבזק להחליף את המודם שברשותך או קנה נתב מתאים בנפרד) וגם מתאם רשת אלחוטי למחשב שיחובר כך.

פורסם
  • מחבר

הבית לא מרושת. עד עכשיו עבדתי עם מחשב אחד וקיבלתי לפני כ 10 דקות את המחשב החדש שהזמנתי.

עכשיו אני רוצה לשים מחשב בכול חדר. לפי מה שאני מבין מימך עלי לבקש מבזק מודם המשלב בתוכו נתב או לרכוש אחד כזה באופן פרטי?

פורסם

אתה צריך לחבר את שני המחשבים לנתב. אפשר לעשות זאת קווית או אלחוטית. אם יש לך דרך להעביר כבל רשת מהחדר בו יימצא המחשב החדש למקום בו יימצא הנתב אז אתה פשוט יכול לקנות מתג או נתב (תלוי בעיקר בהפרשי המחיר בין הרכיבים) ולחבר את המחשבים כך.

אם אין לך אפשרות כזאת, אתה צריך לחבר את אחד המחשבים אלחוטית. בשביל זה אתה צריך לקנות נתב אלחוטי (אני ממליץ לקנות נתב בנפרד ולא להיכנס להתחייבות ולמגבלות היצע הציוד של בזק) מכיוון שהמודם שברשותך היום אינו בעל יכולת כזאת, ובנוסף גם מתאם רשת (מוכר גם בשם כרטיס רשת) אלחוטי אותו יש להתקין במחשב שיחובר אלחוטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים