עבור לתוכן

איחוד כוח עיבוד

Featured Replies

פורסם

אז ככה אני כבר כתבתי בהמון פורומים את השאלה הזו

ולא קיבלתי אף תשובה עדיין ואני מאד מקווה שכאן אני יקבל

והשאלה שלי היא איך אפשר לאחד כוח עיבוד של שני מחשבים לכוח עיבוד אחד???

אגב....אני הבנתי שיש תוכנה כלשהי שעושה את זה....

פורסם

איך זה מתקשר לאוברקלוקינג ?

יש רמות של חיבורים כאלו, הפשוטים ביותר על גבי רשת רגילה, ככל שיש יותר מחשבים צריך פתרונות מהירים יותר ולא סטנדרטיים.

באופן כללי זה נקרא clustering וברוב המקרים משתמש בלינוקס, יש דרגות פשוטות יותר של יישומים כאלו שאינם ממש קלאסטרים אלא התקנה של סרבר ייעודי ותוכנת קליינט על הרבה מחשבים, אבל זה פתרון ספציפי (למשל ל 3DS Max או פוטושופ וכו', צריך להתקין סרבר וקליינט לכל תוכנה כזו).

בגלל הגבלות רוחב פס ובעיקר latancy גבוה בין המחשבים זה מתאים אך ורק לפעולות שניתן לפרק להרבה תת מטלות, זה לא יתאים לפעולות שהאופי שלהן אקראי כגון משחק בדום3 שלא ניתן לחזות מראש את מהלך המשחק.

פורסם

איך זה מתקשר לאוברקלוקינג ?

הוא אמר שהוא ניסה בהמון פורומים ועדיין לא ענו לו, אז הוא ניסה את מזלו כאן...

פורסם

ואם הייתי שואל בהרבה פורומים על מתכון לברווז נוסח פקין ואף אחד לא היה עונה לי זה היה בסדר לפרסם פה? >:(

פורסם

הוא אמר שהוא ניסה בהמון פורומים ועדיין לא ענו לו, אז הוא ניסה את מזלו כאן...

זו בדיוק ההודעה הראשונה שלו פה, כשהוא אמר פורומים אחרים הוא לא התכוון אצלינו.

פורסם
  • מחבר

אני לא מדבר על קלאסטרינג....שזה פשוט מחלק עומס על השרת

אני מדבר על להפוך שני מחשבים לכאילו מחשב אחד שישתמש בכוח העיבוד של שני המחשבים

לדוגמא שהייתה לא מזמן כתבה על מחשב על שבנו אם אני לא טועה בטקסס

שמורכב בהרבה מאד מחשבים מבוססי AMD 2000 MHZ

ועוד מילה אחרונה

תודה רבה על הוולקם הנדיב

פורסם

אני לא מכיר שני מחשבים שהופכים למחשב אחד..

אני שמעתי מדוד שלי (למרות שאין לו ידע במחשבים..)..שיש שני מעבדים(לפי מה שהבנתי על לוח אם אחד..)..

ואז מה שקורה יש עיבוד מקבילי..של שני המעבדים..וזה גורם ליותר מהירות..ויותר יכולות.. ::)

אבל אני גם אשמח לשמוע על דבר כזה.. ;)

פורסם

אני לא מדבר על קלאסטרינג....שזה פשוט מחלק עומס על השרת

אני מדבר על להפוך שני מחשבים לכאילו מחשב אחד שישתמש בכוח העיבוד של שני המחשבים

לדוגמא שהייתה לא מזמן כתבה על מחשב על שבנו אם אני לא טועה בטקסס

שמורכב בהרבה מאד מחשבים מבוססי AMD 2000 MHZ

ועוד מילה אחרונה

תודה רבה על הוולקם הנדיב

AMIRAM כבר ענה לך.

היתרון הגדול פה הוא בפעולות שניתן לחלק לחלקים קטנים לכל אחד מהמחשבים שלוקחים חלק באיחוד.

למשל הכפלות מטריצות עצומות. (מיליוני שורות ועמודות)

כמו ש-AMIRAM אמר התקשורת בין המחשבים עולה הרבה בעצמה (במונחים של זמן) ולכן שיטה זו ממש לא יעילה במטלות REAL TIME (משחקים למשל).

עבדתי תקופה על מערכת שמורכבת מ-32 מעבדים כאלה.... סיוט לתכנת לזה ב-C אבל היעילות מדהימה ברגע שסדרי הגודל של הפעולה המבוצעת גדולים. הבעיה היא שבמקרה של (שוב אותה דוגמא) עבודה עם מטריצות קטנות זמני התיקשורת הגדולים הופכים את העבודה עם כמה מחשבים ללא משתלמת, זמני התקשורת בין המחשבים השונים גדולים בהרבה מזמן החישוב במחשב בודד.

פורסם

אתה כן מדבר על קלאסטרינג, בקלאסטרינג אף אחד לא משתמש במחשבים שמבצעים את העבודה. הם יושבים במרתף ואף אחד לא נוגע בהם, יש אנשים שיושבים בתחנות קצה ויש להם גישה למשאבים של הקלאסטר והם משתמשים בו כדי שיחשב להם דברים אבל אין להם בהכרח מושג מה נמצא שם ומחשב ואילו לא ידעו שיש קלאסטר הם היו חושבים שהמחשב שלהם עשה את העבודה.

קלאסטרינג זה איחוד של כח חישוב - אתה יושב על מחשב וכל העוצמה של הקלאסטר לרשותך בלי שתצטרך בעצמך לעשות משהו בנידון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים