עבור לתוכן

Peltier

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה ומולחת ה- Peltier החדש שלי הגיע.

מדובר ב-Peltier של 80W כפי שניתן לראות מהלינק מתחת:

http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/exp-02.html

מה שאני רוצה לעשות איתו זה לא לקרר את המעבד באופו ישיר כפי שמקובל לעשות, אלה לקרר את מיכל המים שמשמש למערכת קירור המים שבניתי.

יש למישהו ניסיון עם עבודה עם פלטיירים?

זה נראה כאילו הוא מצופה בחומר פלסטי. איך אני מחבר אליו את המאוורר?

הפעלתי אותו לכמה שניות, סתם כדי להבין במה מדובר. ראיתי שצד אחד מיד רותך והשני חמים, אבל מהר מאד שתיהם היו רותחים.

פורסם

תשנה כותרת

פורסם

א. כותרת.

ב. 80W לא יעשה הרבה למים (אלא אם לא מדובר בכמות גדולה מדי)

ג. לצד הרותח תחבר HSF אבל אתה צריך COLD PLATE (רצוי) שאפשר לחבר עם ברגים לתחתית ה-HSF כשהפלטייר ביניהם....

ד. כותרת.

מקווה שעזרתי.

נ.ב.

ו. כותרת.

פורסם

מה עם ה'? ;D

למה שלא יהיה טוב למים? באתר כתוב שזה בשביל המים (ועוד כמה דברים...תעיין באתר שהוא הביא..)

עריכה: הנה ציטוט מהאתר:

"Ideally used for water cooling "

פורסם
  • מחבר

לצד הרותח תחבר HSF אבל אתה צריך COLD PLATE - מה הכוונה?

מה התפקיד של ה - COLD PLATE?

איך זה עובד?

פורסם

coldplate זהו דף אלומיניום או נחושת ששמים בין הפלטייה למעבד.

הכוונה היא לא לקירור המים אלא לקירור הפלטייה ע"י מים.....

Ideally used for water cooling as water cooling can keep the hot side"

"of the the peltier from burning out the entire unit.

פורסם

תראה עם תקרר את המים בסופו של דבר המים יתקררו עד מעוד(!) ויכול להיות מצב שיהיה עיבוי על הצינורות ואת זה את לא רוצה שיקרה נכון?

דרך אגב יש לך קירור מים?

עריכה:

שים לב טוב איפה אתה שם את החלק החם כי אתה יכול להרוס את הפלטייר תוך כמה עשרות שניות בלי קירור!(אני אישית חקרתי על זה לפני שקניתי את הפלטייר)

הנה למה הכוונה cold plate:(תמונה אישית שלי מהקירורו למעבד שלי)

5d3b6a0a0817c68b2242f4b1690d0690030000.aspx

פורסם

כותרת!

פלטייר פועל ככה שצד אחד שלו קפוא והשני רותח אם תקרר איתו את המים יהיו שתי בעיות:

1. תצטרך לקרר את הצד השני

2. ויותר חשוב: אם הטמפרטורה של המים במערכת קירור יותר נמוכה מטמפרטורת החדר תהיה התעבות על כל המערכת ואז יש סיכוי טוב שהלך המחשב

נ.ב. לא כדאי לשים איזה סטיקי בקשר לפלטיירים בפורום? זה לא הבן-אדם הראשון שאני רואה כאן שהחליט לקנות פלטייר בלי לדעת בעצם מה ואיך לעשות איתו

פורסם

בסוף יהיו רק סטיקים בדף הזה, אי אפשר לשים סטיקי על כל נושא

פורסם

אני חושב שכדאי להכין דיון Faq גדול , נעול וסטיקי , שירכז נושאים חשובים שנפתחים עליהם הרבה דיונים .

דוגמא -

בדיון יוסבר על תיזמוני זכרונות , על Peltier , על סוגי קירורים ( אוויר ומים , אני לא חושב שצריך להתעמק בקירור חנקן וקירורים שונים שאף אחד כאן לא יגיע אליהם ) , הדיון ירכז קישורים לאתרים המציגים ביקורות , ושאר דברים .

אני חושב שדיון כזה יחסוך הרבה שאלות נפוצות ( Well , Faq ;D ) , ויחסוך הרבה עצבים לאלו שנמאס להם לענות ... :P

פורסם

אני חושב שכדאי להכין דיון Faq גדול , נעול וסטיקי , שירכז נושאים חשובים שנפתחים עליהם הרבה דיונים .

דוגמא -

בדיון יוסבר על תיזמוני זכרונות , על Peltier , על סוגי קירורים ( אוויר ומים , אני לא חושב שצריך להתעמק בקירור חנקן וקירורים שונים שאף אחד כאן לא יגיע אליהם ) , הדיון ירכז קישורים לאתרים המציגים ביקורות , ושאר דברים .

אני חושב שדיון כזה יחסוך הרבה שאלות נפוצות ( Well , Faq ;D ) , ויחסוך הרבה עצבים לאלו שנמאס להם לענות ... :P

כל הזמן נפתחים דיונים בנושאים שונים ואחרים..

אם יפתחו נושא דביק שמדבר על רוב השאלות ששואלים פה..קשה להאמין שיצליחו לסיים לעשות כזה דבר..

יש פה שאלות מגוונות על כל דבר ודבר..הראי אם זה באמת היה שווה על ההתחלה היו עושים נושא דביק ענק שמכיל הכל..

אבל בתכלס למי יש כוח לקרוא עשרות/מאות שורות..רק כדאי לחפש תשובה לשאלה אחת..ובכלל אין סיכוי שאפשר לחסות את כל השאלות..לך תדע מה ישאלו מחר..אולי משהו שעדיין לא שאלו..אולי משהו שאנשים חושבים לעשות ועדיין לא האלו רעיון כזה..הכל יכול לקרות ולכן לא פותחים כזה דבר..(ומה שעושים כדאי לגלות תשובה למשהו..מחפשים לראות אם שאלו כזה דבר בעבר וענו..וככה זה יחסוך בפתחית נושא חדש ותגובות חדשות שכבר יש תשובה לאותה שאלה..), ובקשר לזה שזה יחסכוך הרבה עצבים לאלו שנמאס לענות..אז קדום כל- למה עצבים? אני לא חושב שאנשים עוזרים פה לאנשים אחרים מתוך עצבים ומחוייבות..הרי הצוות שפה נמצא פה בשביל לעזור בכל מה שהוא יכול..

אז לא נראה לי שההצעה הזאתי כל כך טובה.. חיחיחי.. ;D ;)

פורסם

וגם לא תשאר לנו "עבודה"... ;D

פורסם

למישהו יש נסיון עם פלטייר וקרור אויר?

אם כן אפשר לקבל עוד פרטים.

תודה מראש אפוקליפסה מכתב שאומר להיות אחר כך אבל מישהו לא הבין את כוונתי וכתב את זה כך ואני עצלן מידיי בכדי לשנות.

פורסם

off topic

מה שצריך לעשות זה סטיקי אחד עם חוקי הפורום וסטיקי נוסף עם לינקים ל-THREADS חשובים/מועילים.

עריכה:

מצאתי את ה-THREAD שרציתי לתת פה... כנס לפה וקרא כל מה שתרצה על קירור מים בעזרת פלטייר (נפתח ע"י מי שיש הטוענים שהוא מספר 1 בקירור מים בעולם):

http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?s=&threadid=141703

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים