עבור לתוכן

שאלה לגבי הגדרת זיכרון ב-BIOS

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן שקיבלתי מאחי בשביל אבא שלי. המחשב הוא Pentium 4 1.6Ghz עם זיכרון ddr 133Mhz.

ב-Bios, המעבד מוגדר על 800Mhz והזיכרון מוגדר למהירות של 100Mhz.

אם אני משנה את ההגדרה ב-BIOS למעבד ל- (1600Mhz (1.6Ghz ולזיכרון ל-133Mhz, כדי שהמחשב יעבוד קצת יותר מהר, זה יכול לגרום נזק כלשהו?

כי אלו ההגדרות של ה-Optimal defaults.

אשמח לתשובה בהקדם.

תודה מראש וערב טוב,

dr70 :D

פורסם

כל עוד שהלוח לא מגביל הגדרות כאלו ואחרות אז אין שום סיבה שלא לעבוד בהגדרות ברירת המחדל של כל רכיב ורכיב.

תבדוק באתר היצרן של הלוח, אם המעבד שלך נמצא ברשימת המעבדים הנתמכים והלוח גם תומך בתדר הזיכרון המדובר.. אז כן, פשוט תגדיר ב-BIOS את הפונקציות הנכונות. אפשרות נוספת היא לטעון אפשרויות ברירת מחדל ב-BIOS אבל אפשרי שלאחר מכן תצטרך להגדיר מחדש דברים שונים לגמריי.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה. בדקתי עכשיו, ולפי אתר היצרן הלוח תומך במהירות של 1.6Ghz וכן במהירות של 1330Mhz לזיכרון. אולם כעשיתי את זה, המחשב התחיל לקפוא אחרי כדקה 2 של פעולה. אז בחרתי ב-Best optimal settings. הדבר היחיד ששיניתי שם זה את הסעיף של Quick Boot שיניתי מ-Disable ל-Enable. זה כדי שהוא לא יבצע כל פעם ספירה של הזיכרון, וגם הפעלתי את האופציה של S.M.A.R.T DISKS (כלומר שיניתי מDisable ל-Enable).

תודה על העזרה ולילה טוב,

dr70 :D

פורסם

בוקר טוב

אני ממליץ בכל מקרה לעיין בתפריטים השונים ב-BIOS ולפחות בגבול הידע שלך לבדוק שכל הפונקציות מוגדרות כהלכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים