עבור לתוכן

המחשב קולט את הנתב, לא כל כך קולט את האינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש לי שאלה מסוימת אבל ראשית הקדמה, הסברים ותהייה:

(חפרתי וחיפשתי לגבי הבעיה שלי בגוגל וגם בפורומים פה. לא מצאתי משהו שבאמת דומה לבעיה שלי ולכן אני פותח את הת'רד הזה)

אנחנו מחוברים בבית לאינטרנט דרך הוט ונטוויז'ן.

לפני כשלושה חודשים קניתי מחשב נייד של דל עם ווינדוס 7, וראוטר של netgear (תקן N, ראוטר חזק שאמור על פניו לתת קליטה סבירה+ לשתי קומות).

את הראוטר חיברתי למחשב נייח שנמצא בקומה אחת בבית, שם גם המודם, ואני עובד בחדר שלי עם הנייד בקומה מעל.

הקליטה, אפעס, לא משהו (כנראה בנו את הבית שלנו קצת כמו בונקר, הרבה ברזלים, לא מעט אופציות למיסוך של הקליטה) - עוצמת אות חלשה, בין "פס" אחד לשניים.

עם זאת, במשך כחודש האינטרנט עבד טוב על הנייד בקומה למעלה, ואז פתאום התחילו "תקלות".

המחשב כן קלט את הראוטר אבל לא הצליח להתחבר לאינטרנט, או שהתחבר אבל היה על "קישוריות מוגבלת", או שסתם בקושי הצליח לטעון אתרים.

זה קורה בעיקר כשהוא מראה קליטה של "פס" אחד.

שמתי לב שכשאני מזיז את המחשב כמה מילימטרים לפה או לשם, הוא עולה לשני פסים, ואז -בדרך כלל- גם האינטרנט עובד כמו שצריך.

(הנה תהייה - למה זה? אני יכול להבין שקליטה משתנה כשמזיזים את המחשב כמה מטרים לפה ולשם, אבל על תזוזה של מילימטרים?).

בימים האחרונים צצה בעיה חדשה - גם אם אני כבר מצליח להתחבר לאינטרנט והוא רץ יפה, הסטרימים (יוטיוב וכד') לא עובדים, אפילו תוקעים את הדפדפן לכמה שניות.

הבעיות הללו לא מתרחשות כשאני בקומה שבה נמצא הראוטר. אז הקליטה מעולה והכל סבבה.

גם במחשב שמחובר למודם ולראוטר אין כמובן בעיות.

והשאלה - איך אני יכול לדעת איפה הבעיה? בראוטר, במחשב או בכלל בספקיות? (יש לי איזו הרגשה שהבעיות התחילו לאחר שהמודם התאפס מעצמו יום אחד)

תודה.

פורסם

ה"בעיה" בקליטה/שידור חלש גלל מרחק קירות רצפה.

וככה זה נורמלי שהקשר אלחוטי גבולי. גם מילימטר קובע וגם

מזג אויר וגם אם אוטובוס עובר ברחוב.

אז מה לעשות ? לחבר בכבל, להוסיף ACCESS POINT

פורסם
  • מחבר

אז ייתכן שבימים שבהם יותר חם (היומיים-שלושה האחרונים, למשל), הקליטה פחות טובה?

פורסם

לא סביר, אבל יתכן שמזגנים/מאווררים שמוסיפים קצת הפרעות עובדים שעות נוספות.

לגבי הבעיה הכללית, אני מציע לך לבדוק מיקיום נוספים לנתב, אולי יותר גבוה. לנסות גם להטות את האנטנות (את רוב העוצמה הן משדרות מהצדדים). תראה אם זה משפר את המצב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים