עבור לתוכן

חימום של מעבד p4 640 3.2

Featured Replies

פורסם

היי לא מזמן חבר הביא לי לוח אם asus p5ld2-vm, עם מעבד p4 640 - prescott 3.2gh

כאשר אני מדליק את המחשב המעבד עומד על סביבות ה 74 מעלות(כאשר לא נוגעים בו).

כאשר המחשב עובד - הוא מגיע גם ל 85 מעלות ואפילו ל 88 במקרה למשל של התקנה של אופיס 2007 עליו.

על המעבד יושב מאוור של asus אני לא בטוח בדיוק בדגם אבל נראה לי שזה זה -

http://mxdtr.com/category/asus-13g075135022h2-80mm-cpu-cooler-heatsink-fan-intel-socket-lga775/

שמסתובב על בערך 3120 rpm די קבוע לפי speedfan וגם לפי הביוס של הלוח אם.

בכל מקרה הצלעות קירור שלו נראות ממש נקיות.

בנוסף במארז מאוורר קדמי של 12 אינצ' (מכניס אוויר), ואחורי של8 - שמוציא אוויר ושניהם עובדים ושניהם יחסית נקיים מאבק.

בכל מקרה המעלות גבוהות ברמה דומה ביותר אפילו כשדלת המארז פתוחה ויש אוורור כמו שצריך של מזגן בחדר.

האם אלו טמפרטורות נורמליות למעבד זה ? (לפי מה שקראתי באינטרנט הוא אמור להיות על 67 מעלות ולא על 74)

מכיוון שזהו מחשב שני בבית - ומחשב ישן, אין ברצוני להשקיע עליו יותר מדי כסף, אם אלו טמפ' לא הגיוניות איך אני מסדר את זה בעלות מינימלית ?

תודה מראש.

פורסם

פרסקוט ידועים כמעבדים חמימים ביותר, אגב גם נאמר שהם היו הנפילה של אינטל לפני כמה שנים.

בכל מקרה, נסה לנקות את האבק שיושב על הקירור של המעבד כנראה אם לא עשית את זה הרבה זמן הצטבר שם הרבה לכלוך, זה יכול להוריד לפחות 5 מעלות במקרה הטוב (אם ישנו לכלוך).

אם זה לא עוזר, ייתכן כי צריך להחליף משחה תרמית על המעבד, שזה עסק קצת יותר מורכב.

נסה גם לנקות את המחשב בכללי מאבק - מועיל גם כן בקירור וסתם נראה גם יותר נקי :)

פורסם
  • מחבר

פרסקוט ידועים כמעבדים חמימים ביותר, אגב גם נאמר שהם היו הנפילה של אינטל לפני כמה שנים.

בכל מקרה, נסה לנקות את האבק שיושב על הקירור של המעבד כנראה אם לא עשית את זה הרבה זמן הצטבר שם הרבה לכלוך, זה יכול להוריד לפחות 5 מעלות במקרה הטוב (אם ישנו לכלוך).

אם זה לא עוזר, ייתכן כי צריך להחליף משחה תרמית על המעבד, שזה עסק קצת יותר מורכב.

נסה גם לנקות את המחשב בכללי מאבק - מועיל גם כן בקירור וסתם נראה גם יותר נקי :)

כפי שרשמתי אין אבק על הצלעות קירור של המעבד

וגם אין על המאווררים (עד כמה ששואב אבק ומיכל לחץ יכולים להעיף)

וגם במחשב - אין אבק - המחשב נקי מאבק (ברור שתמיד יהיו את הפינות שאולי לא הגעתי אליהן - אבל זה זניח.

בעקרון כל מה שהצאת פרט למשחה התרמית כבר עשיתי...

השאלה היא כמה החלפת משחה תרמית יכולה לשנות ?

אולי הקירור הזה של אסוס סיים את חייו - למרות שהצלעות נקיות והמאוורר די שקט?

בעקרון אין לי משחה תרמית בבית - קניה שלה עולה כ 50-15 שקל, אולי עדיף להשקיע 50 ולקנות מאוורר חדש למעבד של ac pro 7 ?

אם עדיף משחה על קירור חדש - איזה משחה מומלצת ?

פורסם

דרור אם הקירור מותקן טוב ומהודק תבצע מריחה של משחה טרמית, כמה זה ישנה ? צריך להוריד לך כמה מעלות טובות..

והטמפ' לא חריגה במיוחד שכן בהתחשב במזג האוויר, הקירור הנחות והמעבד החמים..אבל לא רצוי להישאר בטווח הזה של הטמפ'..

פורסם
  • מחבר

דרור אם הקירור מותקן טוב ומהודק תבצע מריחה של משחה טרמית, כמה זה ישנה ? צריך להוריד לך כמה מעלות טובות..

והטמפ' לא חריגה במיוחד שכן בהתחשב במזג האוויר, הקירור הנחות והמעבד החמים..אבל לא רצוי להישאר בטווח הזה של הטמפ'..

אוקי, האם יש איזה משחה טרמית שאתה יכול להמליץ לי עליה ?

ראיתי ב skypc משחות ב 20 וקצת שקל

של CoolerMaster

HTK 002

או PTK 002

וב ksp ראיתי ב 15 של

‏Spire Stars-700 SilverGrease For Cpu‎

יש גם משחות ב 35... (אבל בסכום כזה אפשר להביא קירור שלם חדש - עם משחה מלמטה בשביל עוד 20 שקל)

עריכה: שחכתי להגיד תודה על התגובה המהירה : )

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

אף אחד לא שם לב שהפוסט האחרון הוא פרסומת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים