עבור לתוכן

ניטרליות הרשת עלק

Featured Replies

פורסם

צעד מאוד מיותר של המשטרה והספקיות.

זה גם מקומם את המשתמשים שמגבילים אותם (וזה לא משנה אם הם גלשו לאתרים הללו) וגם מאוד לא יעיל כי עם פרוקסי עוקפים את זה

פורסם

המדינה לא אוהבת שמתחרים במונופול ההימורים שלה.

פורסם

אם נייטרליות כ"כ חשובה אז אולי גם שלא יחסמו אתרי פדופיליה? אף אחד לא אומר להפיל אתר שיושב בחו"ל, אבל בארץ יש חוק נגד הימורים והוא לא מוגבל לבתי קזינו פיזיים.

אני תומך בהפיכת ההימורים לחוקיים אבל זה לא אומר שצריך לנפח את זה, המשטרה בסה"כ מבצעת את תפקידה ובהתאם לחוק.

פורסם

הימורים לא חוקיים? הם חוקיים אבל רק למפעל הפיס ולמועצה להימורים בספורט. אם להם מותר, אז למה לא לעוד מקומות? עם מיסוי מספיק גבוה המדינה יכולה לעשות הרבה כסף...

פורסם

המדינה לא אוהבת שמתחרים במונופול ההימורים שלה.

:goodposting:

אם למדינה באמת היה אכפת מכל האנשים שמאבדים את כספם בהימורים, גם דרך מפעל הפיס היה אסור להמר.

אבל ההבדל הוא שכסף שעובר דרך מפעל הפיס משולם עליו מס, ולא מעט, בעוד שעל כספים שעוברים דרך

אתרי הימורים למיניהם אין מיסים ואין דרך לאכוף שישלמו עליהם מיסים - ולכן המדינה מפסידה כאן כסף.

פורסם

מה זה נטרליות הרשת?

מי נטרלי? מתי? ממתי? על ידי מי? למה?

פורסם

^ כמובן שהרשת לא ניטרלית, כל אחד עושה מה שבא לו. ישנם אתרים שמתיימרים להיות נייטרלים יותר וליצג את כל הדעות אבל כמובן שאף כתב לא יכול להיות 100% אובייקטיבי ולא רק ברשת.

לדעתי רוב הכסף מהימורים (חוקיים), ואני לא מדבר על כרטיסי גירוד, יגיע מאנשים אמידים לפחות.

פורסם

אם התגובה לא הייתה מובנת.

אז בטח שאין דבר כזה "נטרליות הרשת".

וכמובן שיש לאסור שם עבירות.

אם הימורים אסורים בחוק, יש לאסור את הגישה לאתרים כאלה ברשת.

לצערנו המשטרה לא פעלה מספיק בנושא, הצווים היו צריכים להיות יותר מקיפים, ואני מקווה שבהמשך גם שיאלצו את הספקיות להפעיל את המנגנון "תיעדוף" שהן חוסמות איתו את הטורנטים גם על אתרי ההימורים האלה.

זה המקום היחיד שהמנגנון הזה באמת יכול להועיל לכולם.

פורסם

לדעתי נייטרליות הרשת זה כשהתשתית של הרשת עושה בדיוק את מה שמצופה ממנה (במגבלות הטכניות) ולא מתערבת בתוכן. אין לזה קשר לנייטרליות של אתר ספציפי

ברגע שהתשתית אינה נייטרלית האינטרנט אינו נייטרלי

מה שאני לא מבין זה למה חסמו את האתרים. אני הייתי חושב בכיוון של לא לאפשר לאנשים לקבל כסף שהם מרויחים שם (אל ידיי חסימת חשבונות הבנק המייצגים את האתרים בישראל או חסימת העברת הכסף מחשבונות אלה בחול לחשבונות ישראליים) ולא התערבות בתשתית האינטרנט

פורסם

ואיך בדיוק תמנע את קבלת הכסף?

בשביל זה אתה צריך להכנס הרבה יותר לפרטיות של האדם, ולהתחיל לעקוב אחרי השימוש שלו באינטרנט.

למצוא את האנשים שנכנסים לאתרים האלה, ולהתחיל לתבוע אותם.

המשטרה בחרה בדרך היותר מהירה ופחות פוגעת בפרטיות האדם.

פורסם

ממש לא.

אני מציע לחסום את החשבונות בנק ששייכים לאתרי ההימורים (אם הם בארץ) או את העברת הכסף מהם לארץ (אם הם בחול) - בהנחה שניתן לדעת מהם החשבונות ששייכים למפעילי אתר ההימורים. אין כל צורך לעקוב או לדעת את החשבונות של הגולשים באתרים

אני מציע גם דרך אכיפה קצת שונה - במקום לחסום את האתרים לתת לאתרים להמשיך לעבוד בצורה שקופה ככל הניתן ולתת לאנשים להמשיך להמר. כשהם מפסידים - לתת לכסף לעבור בלי להתערב. כשהם מרוויחים - לבטל את העברת הכסף. סטטיסטית אנשים מפסידים רוב הפעמים ומרוויחים חלק קטן מהפעמים כלומר - הם יפסידו לא מעט כסף ורק אז יגלו שלא ניתן להרוויח כי לא ניתן להעביר כסף בכיוון השני. אנשים יתחילו לחשוב טוב יותר אם כדאי להמר - כי הם לוקחים את הסיכון שהם יפסידו כסף לפי הסיכוי הרגיל של ההימורים אבל כשהם הרויחו פתאום לא יאפשרו לכסף לעבור - כלומר בשורה התחתונה הם הפסידו מלא כסף (המדינה 'עזרה' להם להפסיד בכך שלא התערבה והם לא ידעו שיש בעיה) ולא הרויחו כלום (דווקא ביום שהם הרויחו הכסף לא עובר, אחריי כל הפעמים שהפסידו בהצלחה). ניתן לקוות שכסף כן יתן לאנשים להגיע להחלטות הנכונות - איפה שהחוק לא עובד ואיפה שהצנזורה לא (ולא אמורה) לעבוד

ואם כבר מדובר בהפסד כסף. מפעל הפיס הוא הפסד כסף מוחלט (מחיר הטופס >>>> פרס*סיכוי) - מי שמהמר בלוטו באמת יוצא פראיר

פורסם

בלתי אפשרי לחסום את חשבונות הבנק או העברות הכספים.

אפילו אם המשטרה תנסה לעשות כזה דבר, תמיד אפשר "להלבין" את הכסף באמצעות שירותים כמו paypal או משהו בסגנון,

ובכך לעקוף את החסימה. או אפילו באמצעות חשבונות בנק זרים ששייכים לישראלים, למשל.

אין שום דרך שבאמת יכולה לאפשר למשטרה/מדינה לחסום אתרים מסויימים, כאשר האנשים

מספיק רוצים להיכנס אל האתרים האלה - הם תמיד ימצאו דרך. ולראיה - מתנגדי השלטון

באיראן וסין (ומדינות אחרות למיניהן) שמצליחים להעלות דיווחים לאינטרנט או להיכנס לאתרים "אסורים"

בנוגע לחסימה עצמה - אני כבר הבעתי את דעתי. זה ביזיון שהימורים הם מותרים רק בחסות מפעל הפיס - פשוט

מעניקים למפעל הפיס (שזה מסחרה אחת גדולה בפני עצמו) כספים מתנה, בחסות המדינה.

הסיבה היחידה שזה לא באמת מפריע לי זה העובדה שאני מודע טוב מאוד לסיכויי הזכייה במשחקי הפיס למיניהם,

ולפיכך, לא מהמר ולכן לא משנה לי, כי אף אגורה שחוקה שלי לא מגיעה למפעל הפיס.

ומי שמספיק טיפש בשביל לקנות כל שבוע טופס לוטו או טוטו או כל החרא הזה - בעיה שלו.

חוץ מזה שחוקית לא ברור אם למשטרה יש בכלל סמכות לחסום גישה לאתרים שאינם ישראליים, שכן לשון

החוק מדברת על "מקומות" (האם הכוונה היא למקומות פיזיים בלבד?) אבל עד עתה בית המשפט לא נדרש

להכריע בסוגיה, ולכן זה נתון לפרשנות. שוב, מכיוון שאני לא מהמר (גם לא באתרים שכאלה) לא ממש אכפת לי.

השאלה זה האם מתישהו המשטרה תנצל את סמכותה לחסום תוכן אחר - כמו למשל של דעות שאינן תואמות את

דעות הממשלה, או למשל לאתרי חדשות או בלוגים זרים אשר מפרסמים מידע שאסור לפירסום בישראל, כמו שהיה

בפרשת ענת קם למשל.

פורסם

ברגע שיש את האפשרות לחסום ולסנן היא תנוצל לרעה. אין כל אופציה אחרת

ההצעה שלי היא למנוע מהאנשים לנסות להלבין דרך פייפאל בכך שהם לא יחשבו שיש צורך עד שיהיה מאוחר מדיי. כלומר - לא שהם ישר רואים שיש צורך להלבין. הם מפסידים כסף ללא הפרעה (בלי שיחשבו שיפריעו להם) ואחריי שהם הפסידו הרבה כסך ובאים להרוויח חוסמים להם

אותו קהל שאינו מספיק חכם לשים פרוקסי לא נראה לי שיהיה מספיק חכם לעבור את המשחק הזה

פורסם

ההצעה שלי היא שההימורים (וכל שאר הפשעים ללא קורבן) יהיו חוקיים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים