עבור לתוכן

מחפש מערכת 5.1 לחדר

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מערכת 5.1 ברמה טובה לחדר שלי. אני מתכנן לחבר אותה למחשב עם כבל HDMI ומשם לLCD 37 עם HDMI כמובן.

העניין הוא שאני לא יודע איזו אפשרות יותר טובה, לחבר דרך SPDIF מהלוח אם למגבר ולהסתפק בזה, או לקנות רסיבר עם כניסת HDMI, ואז לחבר את הכרטיס מסך למגבר דרך כבל HDMI, ואז להוציא כבל HDMI מהרסיבר לטלביזיה. מה עדיף מבחינת איכות?

התקציב שלי הוא בסה"כ 1500 ש"ח, אני יודע שיהיה קשה לארגן משהו איכותי וטוב במחיר הזה, אבל כרגע זה מה שאני יכול להשקיע בזה.

אני אשתמש בזה בעיקר לסרטים, אני לא צריך לזעזע את הבניין עם ווליומים, העיקר לקבל סאונד סביר ביותר כדי להנות מסרט כמו שצריך, לא להשתולל יותר מידי.

אודה לכם אם תעזרו לי, דודי!

פורסם

ב-1500 שקלים אין מערכות 5.1.

אתה יכול אולי לקנות איזה מערכת מהשטויות של הדיוטי-פרי, או הסטים של הרסיבר פרוסאונד עם רמקולים של פירלס, אבל אני ממליץ לא להתקרב לזה. זה יישמע זוועה, לא יהיה אמין, וגם תתקשה מאוד למכור את זה אחר כך.

ב-1500 שקלים אפשר לרכוש רק מערכות סטאליטים. אך אני לא מכיר את המערכות 5.1 במחירים הללו ולכן לא יכול להמליץ על משהו ספציפי.

אפשר תמיד ללכת על יד שנייה. אבל גם אז לא תוכל להרכיב מערכת כמו מה שאתה דורש. במקרה הטוב מערכת של 4 רמקולים ללא סאב ורסיבר נחמד (ללא HDMI). תשים 2 רצפיים מקדימה שיפצו על המחסור בסאב ובסנטר (והאמת היא שבלי סנטר לא קשה להסתדר, אני בלי סנטר כבר שנתיים ומבצע חלוקה מחדש של הערוץ הזה לקדמיים). בלי סאב אפשר להסתדר יפה גם כן אם יש לך רמקולים גדולים מקדימה. זה לא אידיאלי, אבל זה נשמע טוב יותר מאשר המערכת של פרוסאונד ופירלס למיניהן.

אם אתה לא רוצה להתעסק עם יד שנייה (ואני יכול לגמרי להבין את זה), אני באמת ממליץ לחפש לכיוון של סטאליטים, ולא לבדוק את המערכות הכל כך זולות של אתרי המכירות הפומביות.

פורסם
  • מחבר

תודה אנטולי על התגובה.

אני מבין שבתקציב הזה לא ייכנס לי משהו איכותי, ואני ממש לא רוצה להתפשר על משהו שאני לא אהיה מרוצה ממנו.

מצד שני אני גם לא יכול להשתגע מבחינת תקציב, אבל עדיין רוצה משהו נורמלי שאהנה ממנו.

בוא נגיד שאני מעלה את התקציב ל-2500-3000 ש"ח, מה אני אוכל למצוא, אני כמו שאמרתי אחבר את הרסיבר למחשב בעזרת SPDIF או HDMI, אני לא יודע מה יותר איכותי אבל יש לי אפשרות לבחור מבין שניהם, הכרטיס מסך שלי מוציא גם תמונה וגם סאונד בHDMI ככה שזו לא תהיה בעייה, השאלה אם סאונד ותמונה בHDMI לא יפגום באיכות הכללית של הסרט שאני אריץ.

אני רוצה רמקולים קטנים שאוכל לתלות, 2 קדמיים בתלייה -2 אחוריים, סנטר אני יכול לארגן יש לי בבית, מה גם שלא צריך משהו יותר מידי מפוצץ, ואני רוצה גם סאב.

אז מערכת של רסיבר ו-4 רמקולים + סאב כי אני מאוד אוהב לשמוע באס גבוה ושתהיה נוכחות של באסים.

פורסם

בוא נגיד שאני מעלה את התקציב ל-2500-3000 ש"ח, מה אני אוכל למצוא, אני כמו שאמרתי אחבר את הרסיבר למחשב בעזרת SPDIF או HDMI, אני לא יודע מה יותר איכותי אבל יש לי אפשרות לבחור מבין שניהם, הכרטיס מסך שלי מוציא גם תמונה וגם סאונד בHDMI ככה שזו לא תהיה בעייה, השאלה אם סאונד ותמונה בHDMI לא יפגום באיכות הכללית של הסרט שאני אריץ.

אני רוצה רמקולים קטנים שאוכל לתלות, 2 קדמיים בתלייה -2 אחוריים, סנטר אני יכול לארגן יש לי בבית, מה גם שלא צריך משהו יותר מידי מפוצץ, ואני רוצה גם סאב.

אז מערכת של רסיבר ו-4 רמקולים + סאב כי אני מאוד אוהב לשמוע באס גבוה ושתהיה נוכחות של באסים.

בסכום של 2500 - 3000 שקל אתה יכול לקנות את ה z 5500 של לוג'יטק, בתור בעלים של מערכת כזו אני יכול לומר לך שהיא שווה כל שקל ותספק לך מעל ומעבר, הרמקולים שלה ניתנים לתליה, המרכזי ניתן גם להושבה על תקרת המסך, הסאב וופר ענק ואפילו יותר מדי חזק לבית עם שכנים צמודים.

יש למגבר שלו יציאה אופטית, קואקסיאלית ואנלוגית. לטעמי מערכת מצוינת שמספיקה לכל אחד ולכל מטרה.

פורסם
  • מחבר

בסכום של 2500 - 3000 שקל אתה יכול לקנות את ה z 5500 של לוג'יטק, בתור בעלים של מערכת כזו אני יכול לומר לך שהיא שווה כל שקל ותספק לך מעל ומעבר, הרמקולים שלה ניתנים לתליה, המרכזי ניתן גם להושבה על תקרת המסך, הסאב וופר ענק ואפילו יותר מדי חזק לבית עם שכנים צמודים.

יש למגבר שלו יציאה אופטית, קואקסיאלית ואנלוגית. לטעמי מערכת מצוינת שמספיקה לכל אחד ולכל מטרה.

השאלה היא האם יש מספיק כניסות לרמקולים האלה.. אני מבין שהכניסה שיש שם שהכי תתאים לי זה הכניסה האופטית עם הלייזר משני הצדדים, השאלה מה האיכות של הסאונד במקרה הזה, האם אני אקבל סראונד 5.1, והאם לא כדאי להשקיע ברסיבר שיש לו גם כניסה אופטית וגם כניסת HDMI...

תודה לכם.

פורסם

רסיבר סביר עם HDMI יאכל לך את רוב התקציב. וכיוון שאתה ממילא צריך רמקולים קטנים שאפשר לתלות על הקיר, אתה בבעיה :)

HDMI עדיף כי הוא יודע להעביר אות לא דחוס גם ב-5.1, אבל זה רלוונטי רק אם תשתמש במידע שכזה ולא אות שדחוס מהמקור.

פורסם
  • מחבר

אני כנראה אלך על הZ5500 של לוג'יטק, למרות המחיר המפוצץ. יש אותו לחבר ואהבתי מאוד את הסאונד, מה גם שאני אצליח לחבר את הרמקולים דרך SPDIF לכרטיס קול המובנה שבמחשב, ואת הממיר של HOT דרך חיבור COAX.

דרך אגב, איזה כבל/חיבור איכותי יותר לצורך העניין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים