עבור לתוכן

פתיחת פורטים.

Featured Replies

פורסם

אם אתה עובד בווינדוס אז הפקודה היא tracert

המטרה היא למצוא את כתובות IP בכל רשת.

אפשר גם בדרכים אחרות.

ipconfig יביא את כתובת הIP הפנימית של המחשב, וגם את הכתובת LAN של הנתב המחובר אליו (DEFAULT GATEWAY)

כניסה לכתובת הזאת של הנתב והפניית הפורטים לIP של המחשב, זה השלב הראשון.

כשאתה בתוך הנתב הזה תמצא את הSTAUS של הWAN (נראה לי שמצאת קודם)

ואתה צריך להכנס לGATEWAY ולהפנות לכתובת שתמצא שם. (אם לא תסתדר תביא תמונה של העמוד)

• תגובות 42
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אוקיי יש סוג של התקדמות.

פעולת tracert לא ממש פועלת אצלי, אבל ipconfig, אכן מראה לי את הIP הפנימי של המחשב שלי וגם את DEFAULT GATEWAY, שמוביל לנתב ב'.

כמו כן ראיתי שבנתב ב' האופציה המסומנת היא Dynamic IP למרות שבמחשב הגדרתי IP סטטי, זה צריך להוות בעיה?

לגבי הWAN, אני באמת לא מוצא את הStatus, אני לא מבין איפה לחפש אותו ואיזה מידע הוא צריך להגיד לי.

פורסם

במודם-נתב:

1. כנס לממשק הניהול.

2. בחר ב-DHCP Table.

3. תבחר ב-Leased או Permanent (לפי הסדר הזה).

4. תוצג לך בכל אחת מהאפשרויות הנ"ל (סביר להניח שתחת Leased אלא אם כן הגדרת IP קבוע לפי כתובת MAC להתקנים) טבלה המכילה שם, כתובת IP, כתובת MAC ומועד תפוגה של כל ההתקנים המחוברים לנתב.

5. לפי השם (או על דרך השלילה) תזהה את כל ההתקנים המחוברים. כשאתה מזהה את נתב ב', רשום את כתובת ה-IP שמופיעה בטבלה לצד השם שלו.

זאת כתובת ה-IP החיצונית של נתב ב' ואליה אתה צריך להפנות את הפורטים מהמודם/נתב.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר About:Blank

מצאתי את המודם נתב, כתובת הIP שלו היא 10.0.0.1, כמו כן כאשר כותבים את השורה הזאת בכתובת היא מפנה לנתב ב'.

פתחתי את הפורטים במודם/נתב ל10.0.0.1 (דרך אגב - מדי פעם (הכוונה פעם בכמה ימים), הIP של הנתב ב' משתנה, יש דרך להשאיר אותו קבוע?).

בנתב ב' אני צריך לפתוח את הפורטים, למה שמופיעה לי בIPConfig? (כתוב שם גם את כתובת הIP)?

פורסם

זה לא כל כך הגיוני, אבל יש לי שאלה. שני הנתבים, כלומר הנתב-מודם ונתב ב' מקצים כתובות מתוך המאגר 10.X.X.X (המספר 10 אמור להיות מצד שמאל כמובן, פשוט מגבלת כתיבה בפורום)?

כשאתה רושם ipconfig במחשב שלך (זה שמחובר לנתב ב'), מה כתובת ה-IP שאתה מקבל?

פורסם
  • מחבר

192.168.2.110 (זה לא מסכן אותי נכון?)

פורסם

לא. אבל ליתר ביטחון תערוך את ההודעה. מספיק שתכתוב 192.168.X.X (כי הכתובת עצמה היא ממש לא העיקר, המבנה שלה הוא מה שמשנה).

לא הגיוני שכתובת ה-Default Gateway של הנתב היא 10.0.0.1 אתה בטוח שהכתובת הזאת מובילה לממשק הניהול של נתב ב' ולא לנתב-מודם?

פורסם
  • מחבר

משהו מעניין קרה פה.

בDefault Gateway, כתוב - 192.168.2.1, גם זה מביא אותי לממשק של נתב ב' (כן, גם 10.0.0.1, וגם 192.168.2.1).

פורסם

ולאן מביאה אותך הכתובת 10.0.0.138?

192.168.2.1זאת הכתובת של נתב ב' בLAN שלו

10.0.0.1 זאת הכתובת של נתב ב' בWAN שלו שהוא הLAN של נתב א'.

פורסם
  • מחבר

10.0.0.138 מביא אותי למודם/נתב, כל החומר הזה עוזר לנו?

עריכה :

שלא תחשבו חס וחלילה שאני קצר סבלנות, אני מוכיר מאוד את העזרה שלכם!

פורסם

בהחלט עוזר

אז ככה:

אתה צריך להכנס לכתובת 10.0.0.138 ולהפנות את הפורטים הדרושים לכתובת 10.0.0.1

ואחרי זה להכנס לכתובת 192.168.2.1 ולהפנות את הפורטים הדרושים לכתובת 192.168.2.110

פורסם
  • מחבר

העלתי תמונות משני הנתבים על מה שעשיתי -

http://img155.imageshack.us/gal.php?g=natava.jpg

האם זה מה שהתכוונת? (הפורט שרציתי לפתוח הוא 59435).

פורסם

כן בהחלט

במצב כרגע, הפורט הזה מופנה למחשב.

פורסם
  • מחבר

ירח אפל, עשיתי כמו שאמרת (כמו שאפשר לראות בתמונה), אבל מסיבה כלשהי הפורט עדיין לא הופנה למחשב (בדקתי בעזרת 2 אתרים שונים, ותוכנה אחת).

יש לי IP סטטי על המחשב (192.168.2.110), אבל לא על נתב ב', יכול להיות שזאת הבעיה?

או שיש לכם סיבה אחרת לעובדה שהפורט עדיין לא מופנה?

ושוב, תודה רבה לכם על העזרה!

פורסם

הכל נראה דווקא בסדר.

תנסה לחפש ב-Device list (לא יודע בדיוק איך קוראים לזה בנתב עצמו) של נתב ב' את כתובת ה-IP של כל התקנים המחוברים אליו כדי לוודא שזאת אכן כתובת ה-IP של המחשב שלך ושאין פה התנגשות (למרות שקשה לי להאמין). תנסה גם לבטל את ה-IP הסטאטי של כרטיס הרשת שלך (אלא אם כן יש סיבה לא לעשות זאת) ולתת לו למשוך IP אוטומאטי משרת ה-DHCP (אחר כך תוכל להגדיר בנתב כתובת IP קבועה לפי כתובת ה-MAC).

ולסיום תנסה שוב להריץ את הפקודה TRACERT www.hwzone.co.il (תבטל פיירוולים אם קיימים בדרך).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים