עבור לתוכן

פתיחת פורטים.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

יש לי מחשב שעובר דרך שני ראוטרים, דבר המקשה את פתיחת הפורטים, מצאתי מדריך על מה צריך לעשות אבל לא כ"כ הבנתי איך צריך ליישם אותו בפועל -

http://portforward.com/help/doublerouterportforwarding.htm

אם מישהו יודע מה צריך לעשות, או שהבין מהמדריך (סליחה על הבורות), אני ממש אודה לו!

תודה ענקית מראש (זה ממש חשוב)!

אורי.

• תגובות 42
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין דבר כזה פתיחת פורטים.

יש קידום או הפניית פורטים.

המצב אצלך זה

מודם -> נתב א' -> נתב ב' -> מחשבים?

בנתב א' אתה מפנה את כל הפורטים הדרושים למחשבים לןַ של נתב ב'

בנתב ב' אתה מפנה את הפורטים הדרושים למחשבים הספציפיים.

וסגרת עניין.

פורסם
  • מחבר

תודה על התיקון.

המצב אצלי הוא כזה -

מודם שהוא גם ראוטר > ראוטר > מחשב.

אתה יכול לפרט קצת יותר על הפניה ללאן וכו'?, איך אני יודע מה הלאן של הראוטר?

פורסם

תעביר הגדרת החיבור במודם/נתב למצב Bridge (כלומר שהוא יתפקד רק כמודם), תגדיר את פרטי החיבור בנתב ב' ואז תפנה בו גם את הפורטים הרצויים.

זה הכי פשוט ונוח לדעתי. די מיותר להיות מאחורי שני נתבים (NAT כפול) בתצורת רשת ביתית.

פורסם
  • מחבר

הבעיה שיש מחשב אחד שמחובר ישירות למודם\נתב הראשון, אם אני ההפוך אותו רק למודם, זה לא יסכן את המחשב?, כי במקרה כזה כל הפורטים יהיו פתוחים, תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

במקרה כזה בלתי אפשרי להפוך אותו למודם בלבד.

תכנס לממשק של המודם/נתב.

אמורה להיות לך רשימה של מחשבים בLAN, מחשב אחד יהיה המחשב שמוחבר ישירות. ומחשב שני הוא בעצם הנתב השני.

תפנה לכתובת של הנתב הזה את הפורטים הרצויים.

ובנתב השני תפנה את הפורטים למחשב הדרוש.

פורסם

ואתה לא יכול פשוט לחבר את המחשב שמחובר למודם/נתב לנתב ב'?

נתב ב' מתקשר עם הנתב/מודם אלחוטית?

עריכה: ירח אפל ענה לפניי, אך השאלה שלי עדיין עומדת בעינה.

פורסם

יש לי שאלה, מה הדגם של המודם-נתב ומה הדגם של הנתב השני?

פורסם
  • מחבר

ואתה לא יכול פשוט לחבר את המחשב שמחובר למודם/נתב לנתב ב'?

נתב ב' מתקשר עם הנתב/מודם אלחוטית?

עריכה: ירח אפל ענה לפניי, אך השאלה שלי עדיין עומדת בעינה.

אם היה ניתן הייתי אומר את זה.

לא הם מחוברים קווית.

ירח אפל :

אחד מכתובות הIP היא 10.0.0.1, כאשר כותבים אותה בשורה של אתר האינטרנט זה מפנה לנתב ב', אני אני מניח שאני צריך לפתוח את הפורטים בנתב א' ל10.0.0.1.

אבל איך אני יודע לאיזה IP אני צריך לפתוח את הפורטים מנתב ב'?

עריכה :

נתב/מודם א' - PowerNet Par720G

נתב ב' - Edimax BR6204WG

פורסם

אתה טועה.

מהמחשב אתה נכנס לנתב ב' באמצעות הכתובת הזאת.

אחרי שנכנסת לממשק של הנתב הזה, תכנס להגדרות WAN, שם תראה את הכתובת שהוא קיבל בנתב הראשון.

דרך אגב, כמה מחשבים מחוברים לנתב השני?

אם מחוברים קווית פחות מ4, אז אתה יכול להשתמש בנתב הזה בתור מתג.

דרך פעולה:

כניסה לממשק של הנתב השני וביטול שרת DHCP שקיים בו.

חיבור שני הנתבים באמצעות חיבורי הLAN שלהם.

במצב הזה תצטרך להפנות את הפורטים רק בנתב/מודם.

פורסם
  • מחבר

אתה טועה.

מהמחשב אתה נכנס לנתב ב' באמצעות הכתובת הזאת.

אחרי שנכנסת לממשק של הנתב הזה, תכנס להגדרות WAN, שם תראה את הכתובת שהוא קיבל בנתב הראשון.

דרך אגב, כמה מחשבים מחוברים לנתב השני?

אם מחוברים קווית פחות מ4, אז אתה יכול להשתמש בנתב הזה בתור מתג.

דרך פעולה:

כניסה לממשק של הנתב השני וביטול שרת DHCP שקיים בו.

חיבור שני הנתבים באמצעות חיבורי הLAN שלהם.

במצב הזה תצטרך להפנות את הפורטים רק בנתב/מודם.

תודה על העזרה דבר ראשון.

בתוך WAN, הופיעה לי כתובת IP בStatic IP, שם היה כתוב את המשפט הזה :

IP address assigned by your Service Provider, ולידו מספר IP, האם אתה מתכוון שאני צריך לקדם את הפורטים למספר הזה? (סליחה על הבורות, אבל באמת שאני לא מבין בזה).

פורסם

כל אחד מהנתבים מקבל כתובת IP חיצונית (WAN) ומחלק כתובות פנימיות (LAN).

מודם/נתב

הכתובת החיצונית היא כתובת ה-IP שאתה מקבל מספק התשתית שלך והיא כרגע לא מעניינת אותנו.

הכתובות הפנימיות שמחלק הנתב תלויות בטווח הכתובות שמחלק שרת ה-DHCP לדוגמה 10.0.0.1-137 (ברירת המחדל בנתבים של בזק) כלומר כל רכיב רשת שמתחבר אליו (וביניהם נתב ב') יקבל כתובת IP אחת בטווח הזה.

נתב ב

הכתובת החיצונית היא הכתובת שהוא מושך מהמודם/נתב. ניתן לראות את זה גם דרך המודם/נתב כפי שהסביר ירח אפל ובדרך כלל גם דרך נתב ב' תחת פריט התפריט Status או משהו כזה. אתה צריך להפנות את הפורטים מהמודם/נתב לכתובת הזאת.

כדי להפנות פורט ספציפי למחשב ספציפי, אתה צריך להפנות את הפורט בנתב ב' לכתובת ה-IP של המחשב ברשת הפנימית של נתב ב'(מבנה טווח כתובות ה-IP תלוי בהגדרות שרת ה-DHCP של נתב ב').

ככה שאתה צריך לבצע את ההפנייה הבאה:

1. מהמודם/נתב אל כתובת ה-IP הפנימית (כפי שמופיעה ברשת הפנימית של המודם/נתב) של נתב ב' (מבחינת נתב ב' זאת היא הכתובת החיצונית).

2. מנתב ב' לכתובת ה-IP הפנימית של מחשב היעד.

או, אם זה אפשרי, לעשות מה שהציע ירח אפל ולהפוך את נתב ב' למתג.

פורסם
  • מחבר

כל אחד מהנתבים מקבל כתובת IP חיצונית (WAN) ומחלק כתובות פנימיות (LAN).

מודם/נתב

הכתובת החיצונית היא כתובת ה-IP שאתה מקבל מספק התשתית שלך והיא כרגע לא מעניינת אותנו.

הכתובות הפנימיות שמחלק הנתב תלויות בטווח הכתובות שמחלק שרת ה-DHCP לדוגמה 10.0.0.1-137 (ברירת המחדל בנתבים של בזק) כלומר כל רכיב רשת שמתחבר אליו (וביניהם נתב ב') יקבל כתובת IP אחת בטווח הזה.

נתב ב

הכתובת החיצונית היא הכתובת שהוא מושך מהמודם/נתב. ניתן לראות את זה גם דרך המודם/נתב כפי שהסביר ירח אפל ובדרך כלל גם דרך נתב ב' תחת פריט התפריט Status או משהו כזה. אתה צריך להפנות את הפורטים מהמודם/נתב לכתובת הזאת.

כדי להפנות פורט ספציפי למחשב ספציפי, אתה צריך להפנות את הפורט בנתב ב' לכתובת ה-IP של המחשב ברשת הפנימית של נתב ב'(מבנה טווח כתובות ה-IP תלוי בהגדרות שרת ה-DHCP של נתב ב').

ככה שאתה צריך לבצע את ההפנייה הבאה:

1. מהמודם/נתב אל כתובת ה-IP הפנימית (כפי שמופיעה ברשת הפנימית של המודם/נתב) של נתב ב' (מבחינת נתב ב' זאת היא הכתובת החיצונית).

2. מנתב ב' לכתובת ה-IP הפנימית של מחשב היעד.

או, אם זה אפשרי, לעשות מה שהציע ירח אפל ולהפוך את נתב ב' למתג.

שוב תודה על העזרה.

במודם/נתב, אני צריך לקדם את הפורטים לIP שנתב ב' קיבל? (שכמו שאמרת הוא בין 137 ל-1), או לIP אחר?, תחת עמוד הLAN IP (בנתב ב') מופיעה לי כתובת הIP 192.168.2.1, או לכתובת הזאת?

מנתב ב' למחשב, הכתובת שמופיעה לי כאשר אני לוחץ CMD בRUN ולאחר מכן IPCONFIG, זאת כתובת הIP המתאימה למחשב שלי?

פורסם

למה אנחנו סתם מסתבכים.

תרשום את הפקודה הבאה בשורת הפקודה של המחשב.

traceroute hwzone.co.il

תביא את הפלט.

(ואם אתה חושש שהIP שלך יתגלה, אז בADSL כל ניתוק וחיבור של המודם מביא IP חדש)

פורסם
  • מחבר

ירח אפל, אתה מתכוון לרשום את הפקודה הנ"ל בRun (הפעלה)?

רשמתי אותה (traceroute), ולא קרה כלום, חיפשתי בגוגל לגבי הפקודה וראיתי שהיא מתאימה ללינוקס (ככה לפחות היה רשום בויקיפדיה), מה אני צריך לעשות?

ושוב תודה על העזרה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים