עבור לתוכן

מחפש נייד ללימודי הנדסת מכונות - תקציב כ6-7 אלף שח - דרישות נוספות בפנים

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מתחיל באוקטובר הקרוב לימודי הנדסת מכונות ואני מחפש מחשב נייד שיענה לדרישות:

* יש צורך במעבד חזק כדי להריץ תוכנות כגון MATLAB וקומפילציות וכמו כן בכרטיס מסך ומסך טוב בשביל תוכנות עריכה תלת מיימדית - CAD כגון SOLIDWORKS

1 - התקציב המשוער שלי הוא עד 7 אלף שח, אם כי ניתן לחרוג ממנו אך הייתי מעדיף שלא

2 - גודל המסך- 14-15 אינצ' , מסך טוב שניתן לראות בו גם בתנאי אור לא אידיאלים

3 - כרטיס מסך טוב שיריץ תוכנות CAD בכיף

4 - זיכרון ומעבד מהיר לישומים שדורשים הרבה חישובים כמו MATLAB

5 - משקל רצוי- לא קריטי כלכך

6 - זמן סוללה 3-4 שעות אמור להספיק לדעתי, אם יותר עדיף...

7 - רשת אלחוטית חשוב , בלו טוף פחות חשוב

8 - כונן קשיח , אני מתכן לקנות דיסק נייד בעל נפח גדול ולכן לא חשוב לי כלכך הגודל של הדיסק אלא לשים דגש על מהירות(באותו הזמן אם יש לכם המלצות לדיסק נייד...:) )

9 - צורב DVD

10 - אחריות - חשוב מאוד , מכיוון וזה יהיה המחשב שעליו אני אלמד אני צריך אחריות טובה ומהירה

11 - חשוב מאוד - הנקודה הזאת במקלדת שהיא עכבר במקום הפד הזה , אני לא מסתדר עם הפד

אני אשמח לעזרתכם מכיוון ופעם האחרונה שהסתכלתי על מפרט מחשב הייתה לפני 5 שנים ופתאום אני מרגיש כאילו נחתתי מתקופת האבן!

נדב

פורסם

1.לא תמצא מה שאתה מחפש בתקציב הזה, האצת חומרה עבור תוכנות CAD בכרטיס מסך מתאפשרת רק בכרטיסי מסך מקצועיים ולמחשבים ניידים הם מאוד מאוד יקרים (הכי זולים שמצאתי מתחילים בערך מ1500$) , אז קח בחשבון שאם אתה לא קונה כזה כרטיס הCAD יעבוד על המעבד שלך (ואגב אין עם זה יותר מדי בעיות , אצלנו בפקולטה מריצים CAD עם מאיץ גרפי שמובנה בצ'יפסט של המחשב)

2.גם מעבד ממש חזק אתה לא תצטרך ,השימושים בMATLAB עבור סטודנטים הם די קלים , אתה לא תעשה דברים מטורפים ובלי קשר , המעבדים של היום (כל הCORE I למינהם) מספיק טובים בשביל זה , מה שכן אני ממליץ לדאוג לפחות ל6GB זיכרון.

3.לגבי עכבר , אתה יכול פשוט לקנות עכבר למחשב נייד . .

פורסם

זה יספיק לך - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5272

מנסיון אישי שלי עם תוכנות סוליד, המעבד הזה יהיה עדיף על ה-720QM שעולה כמעט אותו דבר.

ה-720 רץ במהירות נמוכה יותר אבל בעל 4 ליבות, וסוליד לא תומך בזה לגמרי - ככה שה-620M יהיה עדיף.

כרטיס מסך כמו ה-5650 יהיה עדיף מכל דבר בתקציב של עד 8000 שח ומעלה - גם מקצועיים

גם ככה, סוליד לא דורש כרטיס גרפי חזק מאוד, אלא אם אתה רוצה לסמלץ הרכבות מאוד גדולות - ואת זה לא עושים בלימודים

פורסם

מסכים איתו ב100%.

זה אפילו יותר ממה שאתה צריך , אגב לדעתי אם אתה מתחיל ללמוד באוניברסיטה אז אתה מקבל רישיון לWIN7 בחינם , אז אם תחכה לפתיחת הלימודים תוכל לחסוך קצת (אם יסכימו למכור לך מחשב בלי מערכת הפעלה).

אני יכול להגיד לך דבר כזה , אל תתרגש מכל העסק הזה של המטלב סוליד C וכל הבולש*ט הזה.

סתם עושים מזה יותר מדי ובסוף בלימודים משתמשים בזה בתדירות נמוכה,אתה תלמד סוליד בדיוק סמסטר אחד בכל התואר ואחרי זה לא תשתמש בזה יותר מדי (אפילו אם תלך לתיב"ם)ואותו כנ"ל המטלב.

פורסם
  • מחבר

זה יספיק לך - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5272

מנסיון אישי שלי עם תוכנות סוליד, המעבד הזה יהיה עדיף על ה-720QM שעולה כמעט אותו דבר.

ה-720 רץ במהירות נמוכה יותר אבל בעל 4 ליבות, וסוליד לא תומך בזה לגמרי - ככה שה-620M יהיה עדיף.

כרטיס מסך כמו ה-5650 יהיה עדיף מכל דבר בתקציב של עד 8000 שח ומעלה - גם מקצועיים

גם ככה, סוליד לא דורש כרטיס גרפי חזק מאוד, אלא אם אתה רוצה לסמלץ הרכבות מאוד גדולות - ואת זה לא עושים בלימודים

יש אפשרות לשנות קצת את המפרטים של המחשבים הניידים?

למשל - אני לא צריך דיסק קשיח של 600 גיגה אני מעדיף קטן יותר אבל מהיר יותר באותו מחיר, יש לי בבית 40 וזה מספיק לי , חוץ מזה שאני מתכנן לקנות דיסק נייד של חצי טרה אז חבל,

כמו כן , 4 ג'יגה זכרון זה מספיק? אני זוכר שהיה פעם איזה קטע שאי אפשר לנצל בפועל יותר מ גיגה3 , זה עדיין קיים? והאם יש טעם להוסיף זכרון\לשדרג מהירות זכרון?

פורסם

מערכות הפעלה של32 BIT לא מנצלות יותר מ3 ג'דגה אבל מערכות הפעלה של 64 BIT מנצלות הרבה יותר ככה שכל עוד יש לך WIN7 64BIT אתה מסודר מהבחינה הזאת.

בעקרון אפשר לשנות מפרט של ניידים , דבר עם החנות שממנה תקנה , הדברים שאפשר לשנות משתנים ממחשב למחשב.

לגבי מהירות זיכרון , לדעתי אין טעם לשדרג , גם בהרד דיסק לא הייתי מתעסק במקומך כי היום הרד דיסק זה דבר מאוד זול ,זה לא ישנה כמעט את המחיר (אלא אם כן אתה מתכנן לשים כונן SSD)

פורסם
  • מחבר

מערכות הפעלה של32 BIT לא מנצלות יותר מ3 ג'דגה אבל מערכות הפעלה של 64 BIT מנצלות הרבה יותר ככה שכל עוד יש לך WIN7 64BIT אתה מסודר מהבחינה הזאת.

בעקרון אפשר לשנות מפרט של ניידים , דבר עם החנות שממנה תקנה , הדברים שאפשר לשנות משתנים ממחשב למחשב.

לגבי מהירות זיכרון , לדעתי אין טעם לשדרג , גם בהרד דיסק לא הייתי מתעסק במקומך כי היום הרד דיסק זה דבר מאוד זול ,זה לא ישנה כמעט את המחיר (אלא אם כן אתה מתכנן לשים כונן SSD)

לגבי הווינדוס 7 64ביט , מה שמגיע בדרך כלל מדובר ב32 כן ? ובמחשבים עם מפרט של יותר מ4 גיגה זכרון? יש אפשרות לקבל אותם עם 64ביט?

זה עדיף בכלל? הגרסאה של ה64 ביט יציבה ? יש שיפור משמעותי מ32?

פורסם

אני לא יודע לגבי שיפור , כי אף פעם לא היה לי WIN7 32.לגבי מה שמגיע עם המחשב - אתה יכול לבקש מה שבא לך , בכל מקרה אני לא יודע איפה אתה הולך ללמוד אבל בחלק מהמקומות נותנים רשיון חינם לWIN לסטודנטים לכל הגרסאות שיש אז הייתי ממליץ לך לקנות מחשב בלי מערכת הפעלה (חבל על ה500 שקל)

לגבי יציבות 64 ביט די יציב

פורסם
  • מחבר

אוקיי ,

אז מעבד יש עדיפות ל 620M ? ה720M פחות מומלץ לישומים האלו לדעתכם?

ולכרטיס מסך את ה5650 , 4 גיגה זכרון DDR3 יספיק לדעתכם או שיש טעם לשדרג ליותר?

יש עוד פרטים חשובים שאני צריך לשים לב אליהם בקניית המחשב?

כמו כן , האם יש לכם המלצות לחנות טובה ואמינה באיזור המרכז לרכישת המחשב?

תודה

פורסם

לדעתי 7000 שקל הם סכום מוגזם למחשב

אני מתחיל שנה שניה בטכניון באווירונאוטיקה (שמבחינת דרישות למחשב נייד זה די אותו דבר).

מניסיוני עם SOLID לא הייתה בעיית חומרה עם המחשב שלי (T9400, נראה לי שרוב הזמן זה רץ על הכרטיס המובנה של אינטל)

לדעתי, אם אתה לא הולך לגור בבית, השילוב הכי טוב בשבילך זה מחשב עד 4000 שקל מסדרה עסקית (לנובו וסדרת הTHINKPAD שאני מאוד אוהב או משהו של דל גם צריך לענות על הצרכים). כמובן שאם אפשר אז לקנות מחו"ל זה יהיה מחשב יותר טו באותו מחיר. לאחר שתתחיל את הלימודים ותרה האם אתה צריך מחשב שיהיה איתך כל הזמן תקנה נטבוק זול וקל ב1500 ש"ל בערך וככה תהיה מכוסה מכל הכיוונים...

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אהלן,

עדיין בדילמה ,

קיבלתי הצעה למפרט הזה של דל סטודיו XPS:

Intel® PM55

Intel Core i7 Processor 620M(2.66GHz,4MB cache)

4096MB (2x2048) 1333MHz DDR3

500GB Free Fall Sensor (7200RPM)

Integrated 1GB ATI Radeon HD 565v

9 cell בטריה

איך הוא לעומת ACER Aspire 5740G i7-620M 640GB ? לאו דווקא מבחינת עלות-תועלת

קצת מפריע לי שההארדיסק באייסר הוא 5200RPM , האם אפשרי לשדרג אותו ?

ויותר חשוב, מה זה הכרטיס מסך הזה 565V ? בהתחלה חשבתי שזו טעות כתיב אבל באתר של ATI ראיתי שזה כרטיס שונה

תודה

נדב

פורסם
  • מחבר

ואללה מצטער על ההקפצה אבל אני רוצה לקנות מחשב עוד מחר או מחרותיים וזה ממש חשוב לי

תודה!

פורסם

נדב מנסיון כלום לא יקרה אם תתחיל את החודש חודשיים הראשונים ללא נייד

זה יתן לך הזדמנות ללמוד מה אחרים קנו מי עשה טעות ומי שיחק אותה

אז דבר ראשון צא מהלחץ

דבר שני תוכל אולי להתארגן עם עוד חברה שירצו לקנות ולקבל מחיר טוב יותר ולהיות עם כולם בסירה

דבר שלישי רק לידע כללי העכבר הזה שדיברת עליו הנקודה האדומה באמצע המקלדת יש רק ללנובו סדרת פינקפאד

סדרה זו היא למעשה מחשבים של איי בי אם שאתה מכיר אז לנובו קנו את פס היצור הזה

דבר רביעי הכרטיס מהסדרה ששאלת עליו זה כרטיס גרפי שמיועד לשוק המקצועי אלו שעובדים עם תוכנות גרפיקה למינהם

דבר חמישי רד מאייסר לפי דעתי מחשבים לא טובים אבל אני אומר את זה רק בגלל שמכרתי רבים מהם לפני בערך חמש שנים ואינני יודע אולי הם עברו שיפורים בשנים האחרונות

משום שאני רואה שהרבה חברי פורום כאן ממליצים עליהם

בהצלחה בלימודים

פורסם
  • מחבר

תודה, באמת אין כלכך לחץ... סתם באסה כשאין מחשב לתקשר בדירה

אני אשמח באמת לקבל קצת תגובות על אייסר , איך האיכות בניה , עמידות ואחריות שלהם אם מישהוא מכיר

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים