עבור לתוכן

אם סמים, אולי נתלים?

Featured Replies

פורסם

אתה זה שטען שיש קשר בין צריכת אלכוהול למדינה דפוקה...

"המצב הכלכלי שלהם קשה? המדינה שלהם נמצאת במלחמה מתמדת? שוק העבודה אצלם מצומצם? רוב תשתיות ושירותי המדינה שלהם שבורים? האלימות, הפשע והשחיטות עוברים כל גבול שם?"

זוכר?

• תגובות 72
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה לחץ כבר מופעל על תושבי נפאל?

המצב הכלכלי שלהם קשה? המדינה שלהם נמצאת במלחמה מתמדת? שוק העבודה אצלם מצומצם? רוב תשתיות ושירותי המדינה שלהם שבורים? האלימות, הפשע והשחיטות עוברים כל גבול שם?

יש הרבה סיבות למה הישראלי הממוצע בורח מהמציאות הישראלית. חינוך הוא רק סיבה אחת מתוך רבות.

מה אתה מחשיב בדיוק בריחה מהמציאות?

האם לשבת על ג'יונט בערב, או לשתות איזה 2\1 ליטר בירה עם החברה, נחשב לברוח מהמציאות?

infer73, אלכוהול, הוא סם קשה לכל דבר ועניין. העובדה שאתה בעצמך מספיק אחראי על מנת להתנהג כמו שצריך בזמן השפעה לא משנה את העובדה שהרבה מאוד מהאוכלוסייה לא יודעים. כן בירה זה טעים, גם לי, ואם כל האהבה, הוא גורם יותר נזק במדינה שלנו מהנאה.

לעומת זאת, מריחואנה לא, עד לא הוכחה אחרת.

פורסם
  • מחבר

אתה זה שטען שיש קשר בין צריכת אלכוהול למדינה דפוקה...

"המצב הכלכלי שלהם קשה? המדינה שלהם נמצאת במלחמה מתמדת? שוק העבודה אצלם מצומצם? רוב תשתיות ושירותי המדינה שלהם שבורים? האלימות, הפשע והשחיטות עוברים כל גבול שם?"

זוכר?

נו, ו...?

ממתי לוקסמבורג צורכת הרבה אלכוהול?

הבחור נתן את לוקסמבורג כדוגמא למדינה שעל תושביה מופעל לחץ רב ואז כאילו הם אמורים לצרוך מלא מלא אלכוהול. הוכחתי לו שזה ממש ממש לא ככה.

פורסם

אלכוהול עושים גם מתוך שיעמום ,

אסור לשכוח שהתמכרות לסמים היא אחד הפנים של יצר להרס עצמי ,

פורסם

נו, ו...?

ממתי לוקסמבורג צורכת הרבה אלכוהול?

הבחור נתן את לוקסמבורג כדוגמא למדינה שעל תושביה מופעל לחץ רב ואז כאילו הם אמורים לצרוך מלא מלא אלכוהול. הוכחתי לו שזה ממש ממש לא ככה.

לפי הלינק הזה:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_alcohol_consumption

בלוקסמבורג צרכו בשנת 2003 15.6 ליטר אלכוהול לאדם, בעוד בישראל צרכו רק 2.5

כלומר, בלוקסמבורג צורכים הרבה מאוד אלכוהול, למרות שיש שם פחות בעיות מאשר ישראל.

שזה לחלוטין מפריך את מה שכתבת קודם:

שטוען שיש קשר בין מדינה דפוקה לצריכה גבוהה של אלכוהול, כאשר בבירור הדוגמא של לוקסמבורג מראה שאין.

infer73, אלכוהול, הוא סם קשה לכל דבר ועניין. העובדה שאתה בעצמך מספיק אחראי על מנת להתנהג כמו שצריך בזמן השפעה לא משנה את העובדה שהרבה מאוד מהאוכלוסייה לא יודעים. כן בירה זה טעים, גם לי, ואם כל האהבה, הוא גורם יותר נזק במדינה שלנו מהנאה.

לעומת זאת, מריחואנה לא, עד לא הוכחה אחרת.

קודם כל, צריך להגדיר קצת טוב יותר מה זה בדיוק סם קשה ומה זה קל.

אבל גם אם נניח שאני מסכים שהוא "סם קשה", אני ממש לא טוען שאלכוהול זה בסדר, ואפשר לחלק אותו כמו מים ברחוב.

מצד שני, זה ממש לא שורש כל רוע בעולם, כפי שפוליטיקאים מנסים להראות לפעמים.

אז נכון, יש אנשים שעושים דברים דפוקים תחת השפעת אלכוהול, כמו נהיגה בשכרות, כמו לתת מכות לאנשים

רנדומליים וכמו לדקור אנשים אחרים על שטויות.

מצד שני, אני מאמין, שזה בדיוק אותם אנשים שהיו עושים את אותם הדברים גם אם הם לא היו שיכורים.

חסר מקרים של אנשים שנדקרו סתם בישראל ואלכוהול לא היה מעורב? חסר מקרים של אנשים שדפקו מכות לאנשים

אחרים סתם ואלכוהול לא היה מעורב?

אנשים שיוצאים עם סכין מהבית, סופם לדקור מישהו. וזה לא משנה אם הם ישתו אלכוהול או לא.

בדיוק כפי שמי שיש לו עשרות עבירות תנועה ונוהג למרות שהוא בפסילת רישיון, הוא סכנה נוראית לציבור,

בין אם הוא שותה אלכוהול ובין אם לא.

אלכוהול לא הופך אנשים לעבריינים, הוא פשוט גורם לכותרות הפופוליסטיות בעיתון להיות גדולות יותר כשהם עושים משהו רע.

פורסם

אלכוהול לא גורם לאנשים לדוקר\לרצוח\לאנוס, אך הוא מהווה זרז מאוד רציני לעניין.

אלכוהול סם קשה, מכיוון שבעצם ההגדרה שלו הוא סם פסיכואקטיבי, זה קודם כל.

בנוסף, הוא ממכר גופנית את המשתמש. אמנם שתייה אחת לשבוע לא תעשה לך ככל הנראה כלום, אבל אם תתחיל לשתות כל יום, ככל הנראה תתמכר ומהר.

אלכוהול לא צריך ליהיות אסור לגמרי מבחינתי, אבל ההגבלות והחוקים החדשים שנכנסו עכשיו כן במקום, ולדעתי אפילו לא יספיקו.

יש הבדל בין תרבות השתייה בלוקסמבורג, או באירופה בכלל אפילו, לעומת תרבות השתייה פה.

באירופה, כמעט כל תושב, בעיקר בגרמניה, שותה איזה ליטר בירה ביום, כי זאת התרבות, אבל לא בקטע של להשתכר, כי הבירות שם באמת כל כך טעימות.

פורסם

גם קפאין הוא "סם פסיכואקטיבי"...

פורסם

אכן כן, אך תופאות הלוואי שלו הם כלום לעומת האלכוהול.

פורסם

רק ניסיתי להבהיר שמאחורי המושג "סם פסיכואקטיבי" מסתתרת קשת רחבה של חומרים,

אלכוהול סם קשה, מכיוון שבעצם ההגדרה שלו הוא סם פסיכואקטיבי, זה קודם כל.

ולא, סם פסיכואקטיבי הוא לא חד חד ערכית סם "קשה".

פורסם

לא אמרתי לרגע שסם פסיכואקטיבי הוא סם קשה. אל תכניס לי מילים לפה, או יותר נכון למקלדת.

ואני מודע בצורה מאוד טובה לקשת הרחבה של הסמים הפסיכואקטיבים.

אופן הניסוח שלי הוא דו משמעי פה, אז מה שאתה חושב הוא לא כוונת המשורר.

ציינתי עובדה שקודם כל אלכוהול הוא סם פסיכואקטיבי,

ובנוסף את הסיבה למה לדעתי הוא סם קשה לכל דבר ועניין.

פורסם

כניראה לא צרכתם מספיק קפה :lol:

פורסם

לא אמרתי לרגע שסם פסיכואקטיבי הוא סם קשה. אל תכניס לי מילים לפה, או יותר נכון למקלדת.

ואני מודע בצורה מאוד טובה לקשת הרחבה של הסמים הפסיכואקטיבים.

אופן הניסוח שלי הוא דו משמעי פה, אז מה שאתה חושב הוא לא כוונת המשורר.

ציינתי עובדה שקודם כל אלכוהול הוא סם פסיכואקטיבי,

ובנוסף את הסיבה למה לדעתי הוא סם קשה לכל דבר ועניין.

אז מאוד כדאי שתלמד להתנסח יותר בבהירות, לא נראה לי שרק אני הבנתי ככה.

פורסם

לקחתי לתשומת ליבי, קבל את התנצלותי הכנה. ואחרי שהבנת את כוונתי מהי תגובתך?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים