עבור לתוכן

אם סמים, אולי נתלים?

Featured Replies

פורסם

אמרתי שאני נגד לגליזציה של מריחואנה ?

התכוונתי ללגליזציה של סמים אחרים. לא משנה. הלאה:

קודם הבהרה: התכוונתי כמויות של משתמשים מול אחוזי נפגעים של אותם משתמשים.

אני נגד של לגליזציה של הסמים האחרים שדובר עליהם. למה שהכמויות השתנו ? אם משהו הופך לחוקי, אז הוא מקבל "הכשר" במידה מה. אתה באמת חושב שאם מריחואנה תהפוך לחוקית, לא יותר אנשים יכנסו לקופי שופ וינסו, גם כאלו שלא נגעו בזה מעולם, או שכיום הם נגד ?

לגביי זה שישנם סמים אחרים מסוכנים לא פחות שחוקיים... הם חוקיים תחת מרשם רופא, לשימוש רפואי. כן, יש ניצול לא חוקי של העניין (מתן מרשמים), אבל יש להם שימוש רפואי מוכח ברוב המקרים. (שוב, כל מקרה לגופו)

אז כל המאמרים שהביאו חסידי המריחואנה על תקופת היובש בארה"ב, כל זה בולשיט אחד גדול? מלחמת חורמה בסם כן עובדת?

אם ככה, כדאי להוציא את האלכוהול מחוץ לחוק. כי אפשר! ובאותה הזדמנות גם דבק מגע וגז מזגנים. שילכו קיבינימט אם חם להם!

...

Kalen, אולי במקום להידחף לחיים הפרטיים של אנשים, תבין ש

כל הסמים צריכים להיות חוקיים, נקודה.

• תגובות 72
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא יודע איזה דוגמאות החסידים נתנו ואיזה לא. אני אומר רק את דעתי ונימוקי.

לא ניתן להשוות את נסיון איסור האלכוהול בארה"ב, וזאת מכיוון שניסו לאסור משהו שכולם כמעט (בכמויות אלו או אחרות) השתמשו בו מתחילת ההיסטוריה, ועד יום תחילת האיסור. אולי (היפותטית) אם היו ממשיכים לאסור זאת ל 200 שנה באמצעים פשסיטים, (כלא על שימוש) ובלחימה לא מתפשרת, אז כן היו מצליחים להוריד את השימוש משמעותית.

הדבר שונה בסמים האחרים. שמעולם לא התקרבו לכמויות שימוש של אלכוהול ביחס לאכלוסיה, ועצם זה שהם בלתי חוקיים, מונע מהרבה אנשים נורמטיבים להתחיל להשתמש בהם.

תראה את מדינות האיסלם... אסור בהם אלכוהול, ובאמת השימוש הוא שולי יחסית. אבל דבר זה הוא בגלל שבתרבות המדוברת, הנושא אסור מעל לאלף שנה, ולא איסור חדש פתאום לאחר אלפי שנים של שימוש.

מלחמה בסמים בהחלט אפקטיבית, ולו רק לצימצום מספר המשתמשים החדשים.[br]פורסם בתאריך: 11.08.2010 בשעה 18:12:07

Kalen, אולי במקום להידחף לחיים הפרטיים של אנשים, תבין ש

המדינה נדחפת כל הזמן לחייהם של אנשים בהרבה איסורים וחובות. ואני לא מדבר רק על הגנה מפגיעה בין אדם לחברו, אלא על עוד דוגמאות של הגנה על עצמה ועל אזרחיה.

חינוך חובה - נדחפת.

תשלום מס - נדחפת.

צבא - נדחפת.

איסור נשק לכל אזרח - נדחפת. (פרט לארה"ב)

אישפוז כפוי של מי שידוע כרוצה לפגוע בעצמו - נדחפת.

אתם לא יכולים לשלוט על הכמויות של האלכוהול שנוער שותה היום, בגלל שניתן להשיגו בקלות ובצורה חוקית. איך בכלל אתם חושבים שיהיה ניתן לשלוט על הכמויות של ההרואין שיגיע לנוער אם זה יהיה חוקי ולגיטימי לקנייה כמו אלכוהול.

יש חופש פרט ויש אנרכיה. חלק מהאיסורים זה כדי להגן על חלקים גדולים בחברה שלא יודעים ומסוגלים להגן על עצמם.

פורסם

הדבר שונה בסמים האחרים. שמעולם לא התקרבו לכמויות שימוש של אלכוהול ביחס לאכלוסיה, ועצם זה שהם בלתי חוקיים, מונע מהרבה אנשים נורמטיבים להתחיל להשתמש בהם.

תראה את מדינות האיסלם... אסור בהם אלכוהול, ובאמת השימוש הוא שולי יחסית. אבל דבר זה הוא בגלל שבתרבות המדוברת, הנושא אסור מעל לאלף שנה, ולא איסור חדש פתאום לאחר אלפי שנים של שימוש.

מלחמה בסמים בהחלט אפקטיבית, ולו רק לצימצום מספר המשתמשים החדשים.

במילה אחת BULLSHIT.

אתה יודע מה, באמת צריך לאמץ את המדיניות של מדינות איסלם. לאסור אלכוהול, 20 מלקות בכיר רבין לאישה הלובשת מכנס, 40 אם זה מכנס קצר.

הדבר היחיד שבמלחמה בסמים עושה בצורה אפקטיבית הוא לשרוף מליונים מכספי הציבור, ראה ערך ארצות הברית שמנהלת את אותה המלחמה קרוב ל 50-60 שנה. אם זאת אין ירידה במספר המשתמשים, אפילו ע"י מחקרים של המדינה. ומנגד יש מדינות כמו פורטוגל שלאחר לגליזציה של סמים ( קלים וקשים\כבדים ) לא הייתה עלייה במשתמשים ואפילו הייתה ירידה מסוימת. The apocalypse never happened.

פורסם

אין גם עלייה גדולה. תמיד יהיו משתמשים, זהו טבע האדם. הנקודה שהמלחמה כן עזרה בהפצה של הדבר לכלל האוכלוסיה.

אני לא יודע מה קורה בפורטוגל.. בבקשה ספר... אתה אומר שכל הסמים חוקיים שם ? זאת אומרת, שכל אחד, יכול לגשת ולקנות בקלות ובצורה חוקית החל ממריחואנה וכלה בהירואין ?

[br]פורסם בתאריך: 11.08.2010 בשעה 18:34:23

ולא הבנת משהו. אני לא בעד איסור אלכוהול, ואני בעד לגליזציה של מריחואנה. נתתי רק הסבר מדוע האיסור בארה"ב לא הצליח, ומנגד מצליח במדינות האיסלם.
פורסם

מישהו אמר שלגליזציה של סמים תוריד את צריכת האלכוהול? לדעתי היא רק תגביר אחד את השני.

הנוער של היום (וכולם בכלל) מכורים כ"כ קשה לעישון נרגילה, ולאווירה הקבוצתית של הנרגילה. לגליזציה של מריחואנה תהפוך את אחוז המשתמשים לכ"כ גבוה ועם תוספת שימוש של אלכוהול העתיד לא ורוד.

בנוסף, אחוז המעשנים (סיגריות) בארץ גבוה משמעותית משאר העולם בקרב בני נוער ואני רואה בהם גורמי "סיכון" לצרוך מריחואנה.

פורסם
  • מחבר

חמוד, אבל לצערך כן הסברתי וביססתי איך תיתכן התדרדרות לכן אין בטענות שלי כשל לוגי.

כל השאר:

הסברתי כבר שמריחואנה תחליף מהר מאוד את הסיגריה. וכשיהיו לכם 25 ילדים מסטולים בכל כיתה, תוך 6 שנים המדינה בזבל עם 80% אבטלה.

ההתמכרות גם לא חייבת להיות לחומר. במחקרים שנעשו, על חלקם למדתי בשיעורי פסיכולוגיה, גילו שאחוז גבוה מאוד מהמכורים לסיגריות ונרגילות מסוגלים להסתדר באופן נהדר עם תחליפי טבק שהם בעצם פלציבו. ההתמכרות, במקרה של אותם אנשים, הייתה ל"טקס" הנלווה לפעולת העישון, קרי הרכבת הנרגילה, גלגול הסיגריה באצבעות, פעולות העישון הפיזיות (כל מה שעושים עם הידיים), הוצאת המוצר מהאריזה, וכו'.

אני לא חושב שליגיליזציית מריחואנה יכולה לתרום משהו למדינה. כלומר, גם אם לא נתחשב בעובדה שבנאדם מסטול זה בנאדם שאין לו חשק לעבוד (אמרתם את זה בעצמכם. איך מורים, שהלחץ היומיומי המופעל עליהם אדיר והם מאוד זקוקים למרגע תכוף ולכן סביר להניח שרובם ישתמש במריחואנה, יוכלו לארגן תוכניות שיעור כשכל מה שיש להם בראש זה "אני אעשה את זה אח"כ"?), אני לא רואה איך מריחואנה יכולה לייעל או לתרום למדינה.

פורסם

טעות שלי, הם לא עשו לגליזציה, אלה Decriminalization.

http://www.youtube.com/watch?v=n7pD_2S0dBw

כן, בדקתי את הנושא בינתיים.

יש הבדל גדול בין לא לרדוף משתמשים על שימוש, ובמקום זה להפנותם לטיפול, לבין הפיכת סחר ומכירה לחוקיים.

מעולם לא פסלתי את האפשרות הראשונה, ואני חושב שזה שצריך להעשות בכל מדינה.

אבל אין מדינה בעולם שהפכה מכירת סמים קשים לחוקית ברמה שכל אחד יכול לקנותם. (לגליזציה) ויש הבדל גדול בין השניים.

פורסם

חמוד, אבל לצערך כן הסברתי וביססתי איך תיתכן התדרדרות לכן אין בטענות שלי כשל לוגי.

לא מדויק. אתה טענת שיעברו ממריחואנה לסמים יותר קשים, אם מריחואנה תהיה חוקית. צריך להוכיח טענה זו, ועצם זה שאתה מניח שעישון גורם למעבר למריחואנה זוהי רק הנחה שלך. ובנוסף, לא מוכיחה דבר. ובכלל, אני כלל לא מסכים איתה, כי אני מכיר אישית עשרות אנשים מעשנים שמעולם לא נגעו במריחואנה. ומכיר לא מעשנים, שמעשנים מדי פעם מריחואנה. (פעם בשבועיים-חודש)

וכשיהיו לכם 25 ילדים מסטולים בכל כיתה, תוך 6 שנים המדינה בזבל עם 80% אבטלה.

יש לך נתונים? בהולנד המריחואנה חוקית שנים רבות. האם זה מה שקורה שם ? עוד שאלה, מדוע היום התלמידים לא מגיעים שיכורים לבית ספר ? (רובם המוחלט) ובלי שום קשר, זה רק יגרום לכיתה להיות יותר רגועה וקשובה.. (זה סתם דרך אגב. אני ממש לא בעד לתת לילדים מרחיאונה, בשום מצב. כי יש בזה מינוסים במיוחד לנוער)

ההתמכרות גם לא חייבת להיות לחומר. במחקרים שנעשו, על חלקם למדתי בשיעורי פסיכולוגיה, גילו שאחוז גבוה מאוד מהמכורים לסיגריות ונרגילות מסוגלים להסתדר באופן נהדר עם תחליפי טבק שהם בעצם פלציבו. ההתמכרות, במקרה של אותם אנשים, הייתה ל"טקס" הנלווה לפעולת העישון, קרי הרכבת הנרגילה, גלגול הסיגריה באצבעות, פעולות העישון הפיזיות (כל מה שעושים עם הידיים), הוצאת המוצר מהאריזה, וכו'.

מסכים איתך. אבל במה זה קשור ?

אני לא חושב שליגיליזציית מריחואנה יכולה לתרום משהו למדינה. כלומר, גם אם לא נתחשב בעובדה שבנאדם מסטול זה בנאדם שאין לו חשק לעבוד (אמרתם את זה בעצמכם. איך מורים, שהלחץ היומיומי המופעל עליהם אדיר והם מאוד זקוקים למרגע תכוף ולכן סביר להניח שרובם ישתמש במריחואנה, יוכלו לארגן תוכניות שיעור כשכל מה שיש להם בראש זה "אני אעשה את זה אח"כ"?), אני לא רואה איך מריחואנה יכולה לייעל או לתרום למדינה.

אפשר להגיד את זה על כמעט כל דבר כיפי. (לא תורם, ומעודד את האנשים לעשות את הכיף ולא לעבוד) כמה הסיגריות גורמות הוצאות למערכת הבריאות? כמה אוכל עם הרבה כולסטרול גם גורם. השאלה היא, בכמה נזק מדובר, ומהם היתרונות. ושלא יהיה לך ספק, יש יתרונות.

פורסם

אף אחד לא דיבר פה על לגיליזציה של סמים קשים.

אגב, אלכוהול הוא סם קשה לכל דבר ועניין.

מריחואנה היא תרופה לכל דבר ועניין, כמו אקמול וכל משכך כאבים אחר.

המריחואנה לא תחליף את הסיגריות, כי אם וברגע שתיהיה פה לגיליזציה, היא תימכר במקומות מסויימים עם הגבלות.

בסופו של דבר כל מי שירצה ישיג, אבל זה גם מה שקורה היום, שעשירית מהמדינה מעשנים, וזה פורסם באתר של רשות המלחמה לסמים, והנתון רק תופח משנה לשנה.

איסור של שימוש במריחואנה שייך כיום למדינות לא נאורות. אגב, זה לא ידוע במיוחד, אבל ברוב המדינות המערביות יש לגיליזציה, או סובלנות גבוהה מאוד לגבי מוצרי הקנאביס. לדוגמא: הולנד כידוע, גרמניה (עד 15 גרם), צ'כיה, בלגיה, ארגנטינה ועוד..

תתרום ועוד איך תתרום, אם היית יודע כמה כסף מתבזבז פה על רדיפה אחרי סטלנים קטנים היית מבין, מה שגם מיסוי נכון יכניס המון כספים שיילכו למאבק נגד סמים אמיתיים ולא תרופות פלא.

פורסם

רק אני חושב שלא אלכוהול ולא מריחואנה הם הבעיה, אלא סימפטומים לבעיה הרבה יותר רחבה בחברה הישראלית?

פורסם

הולנד איננה דוגמה למדינת ישראל , רמת החיים בהולנד גבוהה יותר ורמת הלחצים נמוכה יותר ,

כל מי שמבין משהו בסמים יודע שזה מתכון לדירדור , רמה נמוכה ולחץ מוגבר מניבים התמכרות קשה יותר ותופעות לוואי חברתיות חמורות יותר !

פורסם

רק אני חושב שלא אלכוהול ולא מריחואנה הם הבעיה, אלא סימפטומים לבעיה הרבה יותר רחבה בחברה הישראלית?

לא. גם אני חושב כך וגם כמו שנאמר פה מקודם, הוא לא יוצר התנהגות שלילית אלא מחריף אותה. אני יכול לשתות כמויות וחוץ מכאב בטן וראש ואולי הקאות, לא יהיה לי שום סימפטום של שינוי בהתנהגות.

פורסם

תגידו, אתם נורמלים?!

הייתם מסכימים למשל שנהג האוטובוס שלכם יהיה על מריחואנה , כשידוע שזה משפיע על זמן התגובה שלו בכביש?

או למשל שהרופא שמטפל בכם ירשום אבחנה לא נכונה שתגרום נזק בגלל שהוא רק חושב על המנה הבאה?

או שהיומנאי בתחנת מכבי האש לא יעביר את הקריאה שלכם כי הוא מסטול מהתחת, ולא יבואו לכבות את הבית הבוער שלכם?

נשבע לכם שאתם חבורת מטומטמים.

ולא, אלכוהול לא יותר טוב.

פורסם

:kopfpatsch:

איזו בורות.

הולנד איננה דוגמה למדינת ישראל , רמת החיים בהולנד גבוהה יותר ורמת הלחצים נמוכה יותר ,

כל מי שמבין משהו בסמים יודע שזה מתכון לדירדור , רמה נמוכה ולחץ מוגבר מניבים התמכרות קשה יותר ותופעות לוואי חברתיות חמורות יותר !]הולנד איננה דוגמה למדינת ישראל , רמת החיים בהולנד גבוהה יותר ורמת הלחצים נמוכה יותר ,

כל מי שמבין משהו בסמים יודע שזה מתכון לדירדור , רמה נמוכה ולחץ מוגבר מניבים התמכרות קשה יותר ותופעות לוואי חברתיות חמורות יותר !

די כבר עם השקר הזה. מריחואנה הוכחה כלא ממכרת! אפשר להתמכר למריחואנה, בדיוק כמו שניתן להתמכר לשוקולד.

לגבי שאר הסמים, אני נגדם לחלוטין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים