עבור לתוכן

הבן שלי קיבל משחקים ואני צריך עזרה בבחירת כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום

אני אתחיל בזה שקראתי את הפוסט באתר לגבי מאגר כרטיסי המסך המומלצים ולא מצאתי שם תשובה מלאה/מספקת.

הבן שלי קיבל שני משחקים למחשב שדרישות כרטיס מסך גבוהות ממה שיש לי.

יש לי לוח Asus P5LD2-VM עם כרטיס מסך מובנה.

הדרישות כפי שכתוב על המשחקים הם -

בראשון :

ATI Radeon 9800

ATI Radeon 9500 Pro

nVidia Geforce מסדרות FX/6/7/8

בשני :

nVidia Geforce 6800 256MB ומעלה

ATI Radeon x1600 256MB ומעלה

המחשב משמש בעיקר לאינטרנט.

הוא עובד סה"כ בסדר למעט גמגומים באתרים כמו מיקמק וכו' (אותו ילד שקיבל את המשחקים).

ומהיום המחשב צריך גם לתפקד בשביל שני המשחקים החדשים.

אני אשמח להוציא סכום של עד 250 ש"ח פחות או יותר.

איזה כרטיס אתם ממליצים לי לקנות ?

תודה מראש לכל העוזרים.

• תגובות 30
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תנסה לפרט יותר, תקציב, מעבד, תוודא שיש לך גם מספיק ראמ,

פורסם
  • מחבר

לגבי תקציב, כמו שכתבתי, סביב 250 ש"ח

לגבי מעבד - P4 3.0 או P4 3.2 (אני לא זוכר כרגע).

זיכרון - 2G

מע' הפעלה - XP

פורסם

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5037&CatCode=531

הכרטיס אמור לענות על הדרישות שלך למשחקים.

איזה ספק כח יש לך למערכת כרגע?

שים לב שהמערכת די מיושנת כרגע ובמקומך הייתי שוקל קניית מחשב חדש אם הדרישות של המשחקים יגדלו.

אני פחות ממליץ על השדרוגים למיניהם, ולא מאמין בהשקעות בסוס מת, במיוחד שהיום אפשר לקבל מחשבים סבירים באיזור ה1500 ש"ח

פורסם

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5037&CatCode=531

הכרטיס אמור לענות על הדרישות שלך למשחקים.

המלצת הרגע על 5450 בתור כרטיס משתלם למשחקים? באמת עדיף שתשתוק ותשב בצד בינתיים.

פותח הדיון הנכבד, "דרישות המערכת" כפי שהן מופיעות על משחקים הן לרוב דרישות מינימום, כלומר המערכת המינימאלית שעליה המשחק בכלל יעלה. זה לא אומר שהוא יעבוד חלק, ובוודאי לא אומר שהוא יעבוד על יותר מההגדרות המינימאליות על מערכת שכזו. יחד עם זאת, התקציב שלך לא משאיר יותר מדי מקום לתמרון... מה שהכי פחות ברור כאן הם המשחקים עצמם: "nVidia Geforce מסדרות FX/6/7/8"? או שזה משחק ממש עתיק, או שהוא כל כך "כל" מבחינת דרישות חומרה שהוא עשוי לעבוד כמו שצריך גם עם המובנה שלך. המשחק השני נשמע תובעני בהרבה.

הכרטיס הכי חזק למשחקים שנכנס לך בתקציב הוא זה - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1568

אם אפשר לחרוג קצת, אפשר למצוא גם 220GT בפחות מ300 שקל.

דבר אחד נוסף - חוץ מכרטיס מסך, צריך שבמערכת יהיה ספק כוח נורמאלי (הכרטיסים הללו לא תובעניים בכלל, אבל לך תדע איזה ספק ענתיקה יש לך) ומעבד מהיר מספיק - המשחק השני *עלול* להיות כבד גם על המעבד. אכפת לך לציין באיזה משחק מדובר?

פורסם

מסכים עם ויק.

המערכת שלי זהה לשלך (ראה מפרט מימין). לא מזמן נשרף לי כרטיס המסך והמליצו לי לקנות את כרטיס דומה לזה שויק המליץ. קניתי מאותה חנות בסביבות 300 ש"ח ואני מאוד מרוצה ממנו. הוא שיפר לי את הביצועים של המחשב במשחקים בצורה משמעותית.

אבל! וזה אבל מאוד חשוב! היה לי ספק כוח גנרי, סטנדרטי ישן (שגם ככה היה לקראת סוף החיים שלו). אני אומר "היה" כי הוא שבק חיים שבוע אחרי שהחלפתי את כרטיס המסך. ולכן החלפתי גם אותו.

אני לא מנסה לשכנע אותך לקנות מחשב חדש מפני שאין לי שום אינטרס בעניין. אני רק אומר שכדאי לבדוק את הדברים האלה כדי שבסוף לקנות בזול לא יעלה לך ביוקר...

פורסם

VIC, להבא אל תכניס לי מילים לפה..במיוחד כשאתה מצוטט אותי..לא רשמתי שהכרטיס משתלם, אלא שהוא יתאים לדרישות שלו.

הדרישות למשחקים הספציפיים שהוא הביא נמוכות ומיוחסות למפרטים ישנים מאד..ככה שהכרטיס שהבאתי יספיק לו.

דבר נוסף, כמו שהבחור אחריי רשם שהלך לו הספק לאחר קניית הכרטיס שאתה המלצת עליו, ככה שההמלצה שלך לא מקצועית, איך אתה מביא לו המלצה לכרטיס מסך בלי לבדוק איזה ספק יש לו? אם תקרא את הפוסט שלי אני גם שאלתי איזה ספק יש לו, ובהנחה שיש לו ספק ג'נרי הבאתי לו גם כרטיס שיתאים לו.

את ההתנשאות המיותרת תשאיר בצד, אין לה מקום פה.

ובלי קשר, מפרט כזה מיושן באמת יש צורך לשדרג?

אישית הייתי מחכה וקונה חדש.

פורסם

דבר נוסף, כמו שהבחור אחריי רשם שהלך לו הספק לאחר קניית הכרטיס שאתה המלצת עליו, ככה שההמלצה שלך לא מקצועית, איך אתה מביא לו המלצה לכרטיס מסך בלי לבדוק איזה ספק יש לו? אם תקרא את הפוסט שלי אני גם שאלתי איזה ספק יש לו, ובהנחה שיש לו ספק ג'נרי הבאתי לו גם כרטיס שיתאים לו.

א. זה לא ויק זה שהמליץ לי לקנות את כרטיס המסך שלי.

ב. הכרטיס שלי זה 4730 שדורש חיבור מתח ישיר, בניגוד ל 4650 שויק המליץ פה.

אני לא רוצה להיכנס לויכוחים בינכם. רק תדייקו בעובדות.

פורסם

פותח הדיון כמו שאמרו חבל לשדרג מחשב מיושן כזה

וגם אחרי השדרוג סיכוי טוב שהמשחקים יזחלו או בכלל לא ירוצו בגלל בעיות אחרות

דוגמת מעבד וזיכרון

פאנטיום 4 לא מתאים היום לצרכים כבדים וחבל לשדרג אותו

פורסם
  • מחבר

לגבי ספק כח - NRG P-4 500W Power Supply NR-500BP

לגבי שני המשחקים - "שרק לנצח" ו "תפוס תגלים".

אני רוצה לציין שאין כוונה להפוך את העגלה (שעושה את שאר תפקידיה בנאמנה) למכונית מרוץ.

הילד לא הולך להפוך את המחשב למכונת משחקים (בשביל זה יש PS2).

פורסם

יכול מאוד להיות שהם פורט מגרסאות ה360

במקרה כזה -שכח מזה

פנטיום 4 לא יתמודד טוב עם משחקים כאלו

פורסם
  • מחבר

יכול מאוד להיות שהם פורט מגרסאות ה360

במקרה כזה -שכח מזה

פנטיום 4 לא יתמודד טוב עם משחקים כאלו

אפילו שהדרישות מינימום למעבד הן ל P4 2.4 והמומלצות הן ל P4 3.0 ?

(ויש לי P4 3.2).

פורסם

מומלצות P4 3000 -מוזר מאוד

בכל מקרה עם יש לך PS2 יש מספיק משחקים בסגנון לקונסולה הזאת -באמת חבל לשדרג מחשב כזה

פורסם

אם אתה רוצה אני מוכר לך מעבד פנטיום ארבע 3.0 וכרטיס מסך geforce 8500gt ב 400 שקל מוכן להיתפשר על המחיר

פורסם

לא נירא לי שלכרטיסים כמו 220GT או 4650 תהייה בעייה להריץ את שני המשחקים האלה.

לפחות לפי הדרישות שלהם שפורסמו פה על ידי פותח הדיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים