עבור לתוכן

לפני שדרוג GIGABYTE GAEP45UD3L/R

Featured Replies

פורסם

הנה דוגמה לפלטפורמה מלאה (מעבד, לוח אם וזיכרון) לתושבת AM3:

AMD Athlon 2 X3 440 3.0Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1

₪458

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1824

Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1

₪341

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588

G.Skill F3-10600CL9D-4GBNT 4GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 , יחידות 1

₪546

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1943

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1345

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

כתלות בתכנון שלך ל-OC אולי יהיה צורך בזיכרון קצת יותר יקר.

הנה הצעה דומה לפלטפורמה שתאפשר לך להישאר עם הזיכרון הקיים (קצת פחות מומלץ):

AMD Athlon 2 X3 440 3.0Ghz 95W Triple Core AM3 Box, יחידות 1

₪458

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1824

Gigabyte GA-MA78LM-S2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1

₪305

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1540

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪763

המפרט הורכב באתר:http://www.rsm.co.il/

בשני המקרים ניתן להחליף את המעבד ל-Athlon IIx4 שעולה כ-70 ש"ח יותר.

הכדאיות של המעבר לפלטפורמה החדשה (בייחוד עם מדברים על האפשרות השנייה) תלויה בשני גורמים.

1. עלות לוח האם (P45) + המעבד (Q9XXX) שאתה מתכנן לקנות מיד שנייה. צריך להשוות כדי לבצע שיקול של תמורה אל מול מחיר.

2. המועד בו אתה צופה שתעבור לשחק ברזולוציות גבוהות יותר.

• תגובות 41
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני קצת מופתע מהמחירים של המעבד והלוח אם. האם המעבד הזה הוא בעל 4 ליבות? כי אני רוצה לפחות 4 ליבות. ואיך הלוח אם כל כך זול?

את הזכרונות אני יכול להשיג בפחות כסף כי אני מקבל זיכוי על הזכרונות שלי.

האם המעבד והלוח יספיקו למשחקים חדשים, כלומר האם הם ירוצו טוב?

מה לגבי הכרטיס מסך הוא יתאים או שצריך להחליף גם?

אני לא מבין בשבב של הלוח, האם אפשר לעשות OC עם הלוח הזה או שכדאי לקחת לוח קצת יותר טוב? (יש משהו מקביל לP45 - P43?).

אני יודע שיש גם AMD עם שש ליבות האם הוא שווה? ומה משתווה פחות או יותר לQUAD9400+

פורסם

1. עניתי לך בהודעה הקודמת. המעבד הוא משלוש ליבה ויש אפשרות למעבד דומה עם ארבע ליבות שעולה כ-70 שקל יותר.

2. כבר דיברנו על עניין הרזולוציה, אבל כן, גם ברזולוציה נמוכה משחקים ירוצו טוב עד כמה שאפשר במגבלות כרטיס המסך שלך (פילטרים וכו').

3. אני שאלתי כבר פעמיים ולא ענית לי. מה ממשק החיבור של כרטיס המסך שלך? אם הוא PCI-E (מה שאני מניח שהוא לפי הלוח) אז הוא יתאים.

4. הלוח יאפשר לך OC, לא תשבור שיאים, אבל תוכל לדחוף את המעבד קצת קדימה (לא שיש בזה כל כך צורך).

5. ה-Phenom IIx6 של AMD עולה הרבה יותר ואינו מעבד שמיועד למשחקים.

הכל תלוי משחק, יש משחקים שעדיין ינצלו טוב יותר תדר גבוה מאשר ריבוי ליבות, אחרים ינצלו ריבוי ליבות טוב יותר וזה משתנה, אבל באופן כללי, המעבד הזה (בגרסת משולש הליבה או מרובע הליבה) יציג לך ביצועים דומים מאוד לסדרת מעבדי ה-Q9XXX במשחקים ברזולוציה נמוכה. הפרשים של מספר FPS.

פורסם
  • מחבר

הרטיס מסך הוא PCI-E.

מה הדגם של המעבד מרובע ליבה שעולה 70 ש"ח יותר. האם יש עוד דגמים מומלצים למשחקים של AMD3?

האם כדאי לבחור לוח יותר מתקדם שיש לו גם יותר אפשרויות של OC?

אני יודע שללוח P45 וQUAD9xxx יש הרבה אפשרויות של OC והוא מומלץ מאוד למשחקים, האם שילוב של AM3 ולוח אם כמו P45 יכולים להשתוות?

פורסם

מה זה הרבה אפשרויות OC? בעקרון כל מה שאתה צריך זה אפשרות לשחק עם תדר האפיק (בפלטפורמת AMD זה נקרא HT), המתח ומחלק הזיכרון.

אני צריך לבדוק אם יש לוח מוצלח יותר ל-OC ואין לי זמן עכשיו לזה. אני לא חושב שזה משנה בכלל, הלוח הזה יאפשר לך לדחוף את המעבד קצת קדימה (ובכלל לא יהיה לך צורך)אבל זה לא לוח לשבירת שיאי OC. אם אתה מחפש לוח ל-OC קיצוני אז זה מייקר משמעותית את העניין ואני לא יודע להגיד לך עכשיו דגם של לוח כזה (ועדיף להתייעץ בנושא בפורום OC שם יש לחבר'ה הרבה יותר ניסיון ממני בתחום).

דגם המעבד הוא 635/Athlon IIx4 620/630 (נבדלים זה מזה רק בתדר השעון). יש את דגם ה-Phenom IIx4 955 שהוא מעבד "ביצועי" יותר, יקר יותר אבל הרווח פה שהוא מגיע עם מכפלה פתוחה מה שיעזור לך ב-OC. מצד שני לשימוש שלך, משחקים ברזולוציה נמוכה, לא יודע אם הוא הכי משתלם בהשוואה לסדרת ה-Athlon II.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש לוח OC קיצוני רק טוב לדעת שיש אופציה כזאת שיכולה לעזור במקרים מוסימים. וגם לוח ברמה כללית יותר טובה.

האם זה שהAMD Athlon II X4 635 Socket AM3 הוא רק 2M CACHE לא מהווה חיסרון לעומת הQUAD 9400 שהוא 6MCACHE?

בהנחה שאני אחליף את הכרטיס מסך איזה מהמעבדים יתפקד יותר טוב לדוגמא במשחק כמו GTA IV? (ברזולוציה של 1280)

לאיזה מהמעבדים יש חיבור יותר טוב עם DDR3?

פורסם

ההפרש בגודל הזיכרון המטמון לכשלעצמו לא אומר כלום. זה רק נתון טכני ומדובר פה על ארכיטקטורות שונות.

צריך לבדוק מבחני ביצועים ספציפיים בנוגע למשחק לגביו שאלת. חפש ברשת Benchmarks בנושא.

אין כזה דבר התאמה יותר טובה לזיכרון. כל לוח מתאים לעבוד עם המעבד שבו, עם הזיכרון שבו ועם שאר נתיבי המידע.

פורסם
  • מחבר

הבנתי שהQUAD לא מנצל את הDDR3 כמו הi5 וכו...[br]פורסם בתאריך: 12.08.2010 בשעה 13:04:22

נראה לי שאני אלך על ה AMD Athlon II X4 635 Socket AM3 אני רק צריך לוח אם תואם, איזה CHIPSET הכי מומלץ למעבד הזה ואיזה חברה גם.

ראיתי את הGigabyte GAMA785GMTUD2H הוא מתאים למעבד והוא גם לא כזה יקר, יש משהו יותר מומלץ? יש הבדל משמעותי בין ה785G לבין ה790GX?

יש גם את הGigabyte GAMA785GTUD3H ואת הGigabyte GAMA790GPTUD3H, מה ההבדל ביניהם?

פורסם

ההבדלים הם ברובם כמות וסוג החיבורים על הלוח, סוג השבב הגראפי המובנה (או העדר כזה) ופיצ'רים נוספים כמו תמיכה בסוגי RAID, CrossFireX וכו'.

יש לך דרישות מיוחדות מהלוח? אם כן תפרט אותן (הכוונה לכמות וסוג חיבורים, תמיכה ב-RAID וכו').

אם לא, קח את הלוח שהצעתי לך באחת ההודעות הקודמות או את MA-785GMT-UD2H.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני עם הארד דיסק אחד אז אני לא צריך RAID אבל אולי יהיה לי עוד הארד דיסק אז טוב שיהיה.

crossfire אני מעדיף שיהיה כי אני מתכוון לשדרג את הכרטיס מסך.

זהו בערך, אני לא רוצה לקנות לוח ואחרי זה הוא יגביל אותי, או שיהיה חסר לו כל מיני דברים.

ראיתי לוחות שהם UATX מה זה אומר?

לא יהיה בעיה עם הספק של ?EZCOOL 450W[br]פורסם בתאריך: 12.08.2010 בשעה 16:59:14

אה שכחתי שיתמוך גם WIN7
פורסם

1. אתה לא צריך תמיכה ב-RAID כדי לחבר יותר מכונן קשיח אחד. כל לוח יאפשר לך לחבר לפחות 4 התקני SATA. אתה צריך תמיכה ב-RAID רק אם אתה מתכנן לבנות מערך RAID.

2. CrossfireX זאת טכנולוגיה לתמיכה בעבודה עם שני כרטיסי מסך של AMD-ATI. העדר תמיכה בזה לא מונעת ממך לשדרג את הכרטיס לכל כרטיס באפיק PCI-Ex16 בתצורת כרטיס בודד. אם אתה כן מתכנן מערך CF בעתיד (שלדעתי האישית מיותר), תבדוק במפרט של כל אחד מהלוחות האלה מי תומך בזה.

3. זה תקן שמגדיר את הגודל (מידות) של הלוח. מי ראית שהוא UATX?

4. בקשר לספק כבר המלצתי לך להתייעץ בפורום ספקים. הספק שלך לא בדיוק איכותי ואם אתה מתכנן OC אז כנראה שמומלץ להחליפו.

5. חומרה לא תומכת בתוכנה, תוכנה צריכה לתמוך בחומרה. לא משנה במה תבחר לא תהיה לך בעיה עם מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אז crossfire אני לא צריך, וגם RAID לא נראה לי. את הOC אני לא מתכוון ישר לבצע, אבל כנראה שאני יעשה את זה בעתיד הקרוב אם אני אצטרך.

הלוח שלי עכשיו הוא MATX, יש לי מארז רגיל אבל הבנתי שאין לי בעיה עם גודל סטנדרטי של לוח אם פשוט באתר של AMD יש הרבה דגמים של לוחות שמתאימים למעבד ובחלק ראיתי UATX לכן שאלתי מה זה. (MATX אני יודע אבל UATX לא)

אני לא סגור אם יהיה לי 4 ג'יגה זיכרון (2X2) או 3 ג'יגה (2X1)­ לכן אני מעדיף שיהיה יותר משני סלוטים.

איזה שבב של הלוח הכי עדיף והכי טוב למעבד? והאם המהירויות של שלושת הלוחות זהים?

פורסם

כבר דנו בזה.

ללוח אין מהירות. לוח הוא לא רכיב פעיל שמעבד נתונים, הוא רק התשתית שמקשרת בין כל הרכיבים ומגדירה באיזה רכיבים ניתן להשתמש.

אל תתייחס למספר ערכת השבבים, קנה את הלוח אם הזול ביותר בתושבת AM3 שמכיל את כל החיבורים שאתה צריך (חריצי זיכרון, כמות חיבורי SATA וכו').

באחת ההודעות הקודמות יש לך את הלוח שאני המלצתי עליו ואם הוא לא מספיק לך מסיבה כלשהי יש לך את MA-785GMT-UD2H

פורסם
  • מחבר

האם לGA-MA785GT-UD3H ולGA-MA785GMT-US2H יש PCI-E2.0? אז זה אני אצטרך כי הכרטיס מסך יהיה PCI-E2.0

לא ראיתי באתר של ג'יגהבייט ששני הלוחות תומכים בWIN7 בדרך כלל הם מציינים את זה.[br]פורסם בתאריך: 12.08.2010 בשעה 17:37:40

לGA-MA785GMT-US2H יש USB3???
פורסם
  • מחבר

הUS2H הוא MATX, האם זה יתרון או חיסרון ומה ההבדלים העיקריים בין ATX לMATX ומה יותר מומלץ (גם לOC)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים