עבור לתוכן

לפני שדרוג GIGABYTE GAEP45UD3L/R

Featured Replies

פורסם

שלום,

כרגע המפרט שלי הוא כזה: מעבד - E4300, ספק - EZCOOL 450W, כרטיס מסך - GEFORCE 7600GS, זיכרון - 3GB 800MHZ DDR2, מארז סטנדרטי.

אני לפניי קנייה של אחד מהלוחות הנ"ל ויש לי כמה שאלות:

1. עדיף לי להתפשר על ה GAEP45UD3L ? מכיוון שאין לו RAID ויש לי הארד דיסק אחד אז בעיקרון זה לא משנה לי, אני צודק או שהRAID בכל זאת משפיע?

2. איזה לוח יותר טוב לOC או שאין הבדל?

3. האם הלוחות האלו יעמיסו על הספק?

4. איך אני יודע אם תהיה אינטרגרציה טובה בין הלוח החדש לבין הכרטיס מסך, הזיכרונות ושאר הרכיבים?

5. האם אני צריך לשפר את הקירור אחרי שאני מתקין את הלוח החדש והאם הוא מגיע עם מאווררים?

6. האם הלוחות הנ"ל (או אחד מהם) יתאימו לגודל של המארז? (אני שואל כי כרגע הלוח אם הנוכחי הוא mATX מנגד, יש לנו עוד מארז כזה עם לוח אם בגודל רגיל)

הלוח אם הנוכחי הוא DQ965GF.

אני מחכה למעבד יד שניה (Q9400+ או Q8400+) או שאני אקנה חדש בעתיד הקרוב

תודה לעוזרים!

• תגובות 41
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. כדי להחליט צריך לשאול שאלה מאוד פשוטה. אתה צריך או מתכנן להשתמש במערכת הזאת במערך RAID? אם התשובה היא לא אז אתה לא צריך (ולא, בעזרת כונן בודד לא ניתן לבנות מערך RAID).

2. אין הבדל. אני לא מומחה ל-OC, אבל שניהם אמורים לאפשר לך OC מכובד.

3. לא. הלוח עצמו לא מעמיס על הספק יותר (פחות או יותר) מלוחות אם מקבילים לו אחרים (סדרות דומות).

4. פרטים באתר היצרן. אם כרטיס המסך שלך הוא בממשק חיבור PCI-E תוכל לחבר אותו ללוח החדש. הזיכרון שיש לך מתאים. מה הכוונה בשאר הרכיבים?

5. קירור לא קשור ללוח, זה קשור למעבד שיותקן בו ואיזה OC אתה מתכנן. מן הסתם ל-OC גבוה עדיף לקנות קירור מתאים ולא להסתמך על קירור הסטוק. לוח אם לא מגיע עם מאווררים (אלא אם כן מותקן בו איזה מאוורר קטן ומציק על אחד גופי הקירור -- לא חושב שזה המקרה בלוחות האלה).

6. הלוחות בתקן ATX, יתאימו לכל מארז סטנדרטי (Mid-Tower ומעלה) לא צריכה להיות לך שום בעיה.

שתי הערות:

1. הספק שלך ג'נרי או על סף ג'נרי. ממליץ לך להתייעץ בפורום ספקים ולהחליף אותו, על אחת כמה וכמה אם מתוכנן OC למעבד הנוכחי ובטח שלאחד מהמעבדים שאתה מתכנן לשדרג אליהם.

2. אני לא רואה טעם לקנות מעבד מרובע ליבה חדש לתושבת 775. אם אתה מוצא מעבד יד שנייה במחיר טוב אז זה שדרוג משתלם. אם לא, כבר עדיף למכור את החומרה הקיימת (או לא) ולהחליף פלטפורמה (במקום לקנות לוח אם ומעבד לחומרה מיושנת כבר עדיף לך לקנות לוח אם ומעבד מפלטפורמה חדשה).

פורסם
  • מחבר

מה הכוונה פלטפורמה חדשה? אני מתכוון לחכות למעבד טוב יד שנייה אבל בינתיים אני בכל מקרה צריך להחליף את הלוח אם וכנראה גם את הספק.

יש לי אפשרות לקבל זיכוי על שתי הזכרונות שלי ולשדרג לDDR3 וכמובן לוח אם שתומך בDDR3 בסביבות ה600+-.

האם יהיה הבדל משמעותי בין 3 ג'יגה DDR3 לבין 3 ג'יגה DDR2?

האם יותר משתלם להחליף ספק, לקנות קירור ולעשות OC למעבד הזה מאשר לקנות מעבד יד שנייה?

פורסם

1. לא ציינת מה השימושים שלך במערכת אז אי אפשר לענות בצורה עניינית. תפרט מהם השימושים במערכת (ואם משחקים, באיזה רזולוציה אתה משחק).

2. אם אתה כבר קונה לוח אם חדש + מעבד ואפילו שוקל להחליף זיכרון - כדאי לך כנראה להחליף לפלטפורמה עדכנית יותר כמו כזאת המבוססת על Athlon IIx3. בשביל זה צריך לדעת את השימושים (ראה סעיף קודם) ואת מסגרת התקציב.

3. אין לך שום צורך בזיכרון DDR3 אלא אם כן אתה מחליף פלטפורמה.

פורסם
  • מחבר

רוב השימושים שלי במערכת הם למשחקים, למשל בGTA IV שיחקתי על 800X600 (אין ברירה...), PES10 רץ טוב, flashpoint Dragon rising TH TPAR אי אפשר לשחק בו הוא כל הזמן נתקע. בדרך כלל אני לא משחק במשחקים כבדים אבל הולכים לצאת משחקים חדשים והמחשב לא ייסחוב.

אם אני לא מחליף לAMD אז אין צורך בשדרוג הזיכרון לDDR3?

בינתיים אני לא מתכוון להחליף את המעבד, אופציה ראשונה זה לעשות OC אופציה שנייה זה Q8400 - Q9400 כמו שרשמתי קודם.

מה המחירים של הAMD (משומש וחדש) ומה היתרונות שלו על הQUAD?

פורסם

1. מה רזולוציות המסך עליו אתה משחק?

2. אם אתה נשאר בפלטפורמת תושבת 775, כלומר לא עובר לפלטפורמה חדשה יותר של Intel או לתושבת AM3 של AMD אתה לא צריך להחליף זיכרון.

3. אם אתה מתכנן קודם OC למה אתה מחליף בכלל לוח אם? הנוכחי לא מאפשר OC?

4.תעשה שיקול קר של עלות. להשקיע עכשיו בלוח למטרות OC שלא בטוח כמה יעזרו (שוב, תלוי ברזולוציות המסך שלך ובמה אתה מצפה להשיג) ואחר במעבד לתושבת ישנה יכול לצאת לך סביב ה-800 ש"ח (אם תמצא משהו מתאים כיד שנייה) ויותר מ-1,000 אם תקנה חדש. כאן לא בטוח שההשקעה נבונה כל כך כי כתלות במסגרת התקציב אולי כנראה שניתן לבנות מערכת משתלמת יותר.

פורסם
  • מחבר

הלוח אם הנוכחי הוא אינטל DQ965GF והא לא מאפשר OC.

הרזולוציה משתנה ממשחק למשחק בדרך כלל זה 1280 או 1024.

בעתיד אני בטוח יחליף למעבד חזק (Q9400+), כרגע אני רוצה לנצל את אופציית הOC שיש לי . עשיתי חיפוש בגוגל וגם פה והבנתי שאפשא להגיע לתוצאות יפות עם המעבד הזה, אני לא מבין כל כך בגרפים של OC אבל הבנתי שהמעבד הזה טוב ומתאים לOC, לכן אני שואל איזה קירור אני צריך בשביל להגיע לתוצאות יפות.

פורסם

אני לא חושב שהבנת את השאלה שלי.

כשזה מגיע למשחקים יש שני גורמים עיקריים שמשפיעים על הביצועים -- המעבד וכרטיס המסך.

ברזולוציות נמוכות המעבד נושא ברוב הנטל ולכן הוא זה שמהווה צוואר בקבוק. מי שמתכוון לשחק ברזולוציות כאלה צריך להשקיע במעבד מתאים ופחות בכרטיס מסך. כל זה לא אומר כמובן שאוטומאטית מעבד "יקר" יותר מניב ביצועים טובים יותר. זה תלוי משחק ויש לבדוק זאת בקפידה.

ברזולוציות גבוהות המצב בדיוק הפוך, כרטיס המסך הוא צוואר הבקבוק ולכן עדיף להשקיע בכרטיס מתאים ואין צורך במעבד "ביצועי".

אגב, היום פשוט עדיף להשקיע במערכת לרזולוציות גבוהות (גם אם זה אומר להחליף מסך בשלב כלשהו), למשחקים ברזולוציות נמוכות תמיד תמצא את עצמך תקוע מוקדם יחסית (בהנחה שאתה מתכוון לשחק במשחקים חדשים שיוצאים כל הזמן).

גודל המסך מכתיב את הרזולוציה המרבית בה ניתן לשחק, וזה בדיוק מה שאני שואל. מהי הרזולוציה המרבית של המסך שלך? אם אתה לא יודע את תכתוב פה מה הדגם שלו או לכל הפחות מה הגודל הפיסי שלי (19", 22" וכו').

בקשר לקירור, זה מתאים לפורום קירור, פתח שם דיון בנושא בבקשה.

פורסם
  • מחבר

המסך שלי זה LG 1960TR, איזה רזולוציה אתה מגדיר נמוכה ואיזה גבוהה? אני לא משחק ברזולוציה יותר גבוהה ממה שרשמתי.

הבנתי אותך, לכן אני מתכוון לעשות OC למעבד ולשדרג את הכרטיס מסך, כך שפחות או יותר אני לא יהיה מוגבל לא ברזולוציות גבוהות ולא בנמוכות.

איך אני יודע איזה כרטיס מסך לבחור?

פורסם

1. רזולוצית המסך של היא 1280x1024, כלומר זאת הרזולוציה המרבית עליה אתה יכול לשחק עם המסך הנוכחי.

2. כל רזולוציה שמתחת ל-1680x1050 (שהיא רזולוציה בינונית) נחשבת נמוכה. רזולוציות גבוהות הן רזולוציות באזור 1920x1080 ומעלה.

3. אין לך לדעתי טעם ממשי לשדרג כעת את הכרטיס מסך אלא אם כן אתה מתכוון לעבור לשחק ברזולוציות גבוהות בקרוב. תשדרג כרטיס מסך כשתעבור לשחק ברזולוציות כאלה. אני לא כל כך מבין במסכי מחשב אז עדיף לך להתייעץ בפורום מסכי מחשב. תפרט שם מה הרזולוציה של המסך שלך, מה הכרטיס הנוכחי ושם יענו לך מה הדרך הכי חכמה להמשך.

4. ככל הנראה ה-OC לא יהיה זה שיעשה שינוי קיצוני, אולי יוסיף לך כמה FPS. לכן אני ממליץ לשקול אם שווה להשקיע בלוח אם, ואחר כך במעבד או שאולי כדאי לך כבר היום, בהנחה שיש תקציב, לעבור לפלטפורמה מבוססת Athlon IIx3/4, אני לא יודע מה העלות של לוחות האם שאתה רוצה לקנות ומה עלות המעבד (לא התעדכנתי במחירי הרכיבים האלה לאחרונה) אבל לדעתי הפלטפורמה החדשה תעלה אותו דבר ואולי אפילו פחות.

פורסם
  • מחבר

מה כרוך בשביל לעבור לפלטפורמה מבוססת Athlon IIx3/4? האם תהיה אינטרגציה טובה בין הAMD לזכרונות וכרטיס מסך הנוכחי? מה העלות של Athlon IIx3/4, משומש וחדש?

פורסם

אתה צריך לוח אם, מעבד ואולי זיכרון.

אם כרטיס המסך שלך הוא בממשק PCI-E הוא יתאים.

בקשר לזיכרון, ניתן לקנות לוח שתומך בזיכרון DDR2, אך לדעתי עדיף לקנות לוח בתושבת AM3 מה שיחייב אותך לקנות גם זיכרון DDR3.

אם תציין מה התקציב שלך לכל העניין (מעבד + לוח אם וזיכרון) ומאיזה חנות אתה מתכוון לקנות (או שלא משנה לך) יהיה אפשר לדבר יותר עניינית.

לא יודע אם יש מעבדים כאלה משומשים, הם די חדשים. גם אם יש, לי אישית אין מושג באיזה מחיר הם נמכרים.

פורסם
  • מחבר

מה עלות +- של מעבד AM3 ומה עלות של לוח אם תואם?

איזה מעבד (AMD) מתאים ללוח אם שתומך DDR2 ומה העלות של שניהם +- (חדש ומשומש אם יש)

מה היתרונות של AMD על QUAD עם אחד מהלוחות שציינתי?

פורסם

למה אתה לא אומר פשוט מה התקציב שלך ואם יש לך חנות מועדפת לקנות ממנה. זה יהיה הכי פשוט.

פורסם
  • מחבר

אין גובה מסוים של תקציב. ללוח אם אני הקדשתי עד 550 ש"ח, לכרטיס מסך גם, למרות שאני נוטא לכיוון של יד שנייה בסביבות ה350 ש"ח אבל הוא יכול לחכות ומעבד אני מחכה לQ9400 ומעלה יד שנייה, כך שאין לי תקציב מדויק. לא התכוונתי לקנות מעבד חדש. ותכננתי גם לקנות קירור אבל אני לא יודע כמה זה אמור לעלות.

אני מאזור המרכז והחנות המועדפת עליי היא חנות עם מחירים אטרקטיביים ושרות טוב (במילים אחרות לא ממש משנה לי רק שלא יהיו יקרים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים