עבור לתוכן

מסך 120hz מול h-ips, המלצות, עד 2800+-

Featured Replies

פורסם

הי לכולם!

בזמן הקרוב ברצוני לרכוש מסך 23-24.

עיקר השימושים הם משחקים (FPS), סרטים ושותף...

רזולוציה רצויה 1920X1080 כלומר 16/9 ולא 16/10.

עכשיו השאלה, האם כדאי/שווה ללכת לכיוון ה 120hz? מדובר ב DELL U2311 מול ACER GD235HZ.

יש בינהם הבדל של מעל 1000 שקל (ACER יקר יותר)

*כרגע אין כוונות לשחק 3D!

אם יש משהו להגיד על שני הנ"ל ישמח לשמוע וגם הצעות טובות יותר לדעתכם...!

פורסם

אם אין כרגע כוונות ל3D אז למה לקנות את המסך היקר יותר?

הרי זו טכנולוגיה חדשה ובגלל זה המחיר שלה ינחת עד הרגע שבו תרצה (אם בכלל) להשתמש ב3D.

ואגב, יצא לי קצת לשחק ב3D עם המשקפיים של NVIDIA, האמת שזה לא כזה מטורף והייתי מחכה עד שזה ישתכלל קצת...כרגע לא שווה את המחיר לפחות בשבילי.

פורסם
  • מחבר
אם אין כרגע כוונות ל3D אז למה לקנות את המסך היקר יותר?

הרי זו טכנולוגיה חדשה ובגלל זה המחיר שלה ינחת עד הרגע שבו תרצה (אם בכלל) להשתמש ב3D.

ואגב, יצא לי קצת לשחק ב3D עם המשקפיים של NVIDIA, האמת שזה לא כזה מטורף והייתי מחכה עד שזה ישתכלל קצת...כרגע לא שווה את המחיר לפחות בשבילי.

הסיבה היא קצב רענון גבוה יותר, מה שמבטל כמעט לחלוטין את תופעת ה ghosting שדי חשוב במשחקים מהירים.

פורסם

זה אכן יכול להיות משמעותי למי שרגיש לתופעה. מרבית האנשים לא רגישים, וכל מסך מודרני עם זמן תגובה אמיתי (לא מוצהר) של 10MS ומטה יהיה מספיק. אבל בשל האופי שבו מסכי LCD עובדים, אין כ"כ משמעות לזמן תגובה מתחת לקצב הרענון. במסך טיפוסי קצב הרענון הוא 60HZ, כלומר 16.6MS, ולכן לא משנה אם יש לך מסך 2MS, אפקטיבית זה כמו 16.6MS. במסכי 120HZ, המספר יורד בחצי ל-8.3MS.

כמו כן, בשל הדרישות המחמירות של טכנולוגיית ה3D, במסכים שתומכים דואגים להוריד למינימום גם את זמן התגובה וגם את כמות הפספוסים הנגרמים ע"י טכנולוגיית הRTC (שהיא זו שמאיצה את זמן התגובה). כך שבפועל אלו באמת יהיו מסכים גם עם "מריחות" וגם עם "קורונה" מינימליים.

פורסם
  • מחבר

אז בעצם אתה אומר ש 120hz כן שווה אם מרגישים בתופעת ה ghosting במסך ממוצע ?

ומה יש לכם להגיד על U2311 במשחקים/סרטים?

האם הוא יסתדר עם משחקים מהירים?

עד כמה נוכח השיפור באיכות התמונה שמקבלים מפאנל IPS לעומת TN (טוב יחסית)?

פורסם

אז בעצם אתה אומר ש 120hz כן שווה אם מרגישים בתופעת ה ghosting במסך ממוצע ?

לדעתי' date=' בהחלט ייתכן. תקרא למשל את הביקורות על שני מסכי ה3D של Samsung וViewsonic שהתפרסמו בXbitLabs/Fcenter:

[url']http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/viewsonic-fuhzion-vx2268wm.html

http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/samsung-sm2233rz.html

ספציפית תעיין בסעיפים שבהם נבדקו זמני תגובה ב60Hz/120Hz בהתאמה. שים לב גם לזמן הממוצע וגם לזמן המקסימלי וגם לאחוז שגיאות הRTC.

ומה יש לכם להגיד על U2311 במשחקים/סרטים?

האם הוא יסתדר עם משחקים מהירים?

לא יותר ולא פחות מכל מסך רגיל שפועל ב60HZ.

כפי שציינתי' date=' ברמות שיש כיום, המגבלה היא כבר לא זמן התגובה של הפיקסלים, אלא קצב הרענון של המסך. אם המסך מתרענן אחד ל16MS, הרי שזמן התגובה המינימלי "האמיתי" הוא 16MS, כי זה הזמן המינימלי שיעבור מהרגע שמוצגת תמונה מסוימת ועד הרגע שבו היא תתחלף.

מסיבה זו אני אומר תמיד שזמן התגובה הוא נתון כמעט מיותר לחלוטין כיום, כי אין משמעות לשיפור זמני התגובה מתחת לקצב הרענון של המסך. כל שיפור ייבלע בתוך קצב הרענון, שהוא עדיין 16MS למרבית המסכים.

אז נשאל - מדוע אנשים לא מרגישים מריחות במסכי CRT כשאלה פועלים על 60HZ? התשובה טמונה בהבדל הבסיסי בין הטכנולוגיות. בCRT הפיקסל נדלק וכמעט מיד כבה (זמן כיבוי שואף ל0), עד אשר הקרן מדליקה אותו שוב בנקודת הרענון הבאה. כך שרוב הזמן רוב המסך הוא שחור (אפשר להיווכח בכך ע"י צילום CRT במצלמה עם זמן חשיפה קצר ביותר). זאת אומרת שכל תמונה בפועל מוצגת רק זמן קצר ביותר על המסך.

הרשתית של העין שלנו גם היא בעלת זמן תגובה כלשהו, וכיבוי התמונה במסכי CRT נותן בהקשר זה אפקט חיובי. הוא "מנקה" את הרשתית משאריות התמונה הקודמת עד אשר מגיעה התמונה הבאה. לעומת זאת, במסכי LCD, הפיקסלים תמיד דלוקים (מסיבה זו מסכי LCD גם ב60HZ לא מרצדים). פיקסל מחליף מצב רק בנקודות הרענון, כלומר פעם ב16MS. זה אומר שאותה תמונה נשארת על המסך למשך 16MS שלמות, וכאשר מגיעה התמונה הבאה, שאריות הקודמת עדיין מוטבעות על הרשתית, מה שיוצר אפקט מסוים של מריחות.

יש אנשים שרגישים יותר, יש שפחות. מי שרגיש, יכול להיות שימצא פתרון מסוים במסכי ה120HZ, פשוט כי כל תמונה תישאר פחות זמן על המסך ועל הרשתית. עם זאת, צריך להביא בחשבון שזה לא יעלים את התופעה לגמרי.

קיימות שיטות נוספות שהוצעו לטיפול בבעיה, אך הן מומשו במספר מועט של מסכים, ולא נטולות חסרונות.

למי שמתעניין יוכל לקרוא יותר על התופעה והפתרונות במאמר הבא:

[url']http://www.xbitlabs.com/articles/monitors/display/lcd-parameters_2.html#sect0

עד כמה נוכח השיפור באיכות התמונה שמקבלים מפאנל ISP לעומת TN (טוב יחסית)?

באיכות התמונה כאשר יושבים בדיוק מול המסך - ההבדל בין TN מודרני ל-IPS (לא ISP :)) לא יהיה גדול מידי. יש שיבחינו בכך שהגוונים לא לגמרי אחידים בקצוות המסך (במיוחד במסכים גדולים), ושיש שינויים מסוימים בגוונים כאשר מזיזים את הראש יחסית למסך. גם בעניין זה, כמו בבעיה הקודמת שדנו בה - הרגישות משתנה מאדם לאדם. :) יש כאלה שזה יעביר אותם על דעתם, יש שלא ישימו לב בכלל.

היתרון של IPS מתחיל להיות משמעותי כאשר צופים מהמסך בזוויות שונות (למשל כשכמה אנשים רואים סרט על אותו מסך). שינויי הבהירות והגוונים (שאגב משמעותיים יותר בגוונים כהים הנפוצים בסרטים) יכולים להיות בלתי-נסבלים. מסיבה זאת כמעט ולא תמצא TN במסכי טלוויזיה גדולים (למעט דגמים זולים ביותר שלא מנסים להסתיר את הנחיתות שלהם).

פורסם
  • מחבר

תודה תודה QttP על ההסבר והמלצותך המפורטים, עזרת לי להיסגר! :jump:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים