עבור לתוכן

מה ההבדל בין ה CORE I5 760 לבין ה CORE I5 650?

Featured Replies

פורסם

והאם הוא כל כך משמעותי?

פורסם

פרטים בסטיקי שאלות נפוצות: מעבדים, לוחות אם וזיכרונות.

בשורה התחתונה. סדרת ה-Core i5-7XXX היא סדרה של מעבדים מרובעי ליבה (ליבת Lynnfield).

סדרת Core i5-6XX היא סדרת מעבדים בעלי 2 ליבות פיסיות ו-4 נימים (ליבת Clarkdale).

לכן כן, אפשר להגיד שההבדל ביניהם מהותי כי אינו מסתכם רק בהפרש תדר שעון או עוד תכונה שולית יחסית (כמו Turbo Boost לדוגמה). מצד שני כל תלוי שימוש ואם אתה שואל כי אתה עומד לפני קנייה, עדיף יהיה אם תפרט מה השימושים המיועדים במערכת.

פורסם
  • מחבר

השימושים הם ישומי אופיס, אימיול, סקייפ, פוטושופ, סרטים כולל HD

משחקים אני לא משחק וגם לא מתכוננן לשחק בעתיד.

האם יש איזה שהו אתר בעברית שמסביר מהו ליבה פיסית ומהו ליבה וירטואלית?

פורסם

Intel משתמשת בטכנולוגית ה-Hyper Threading בה כל ליבה פיסית נחלקת "תוכנתית" לשתי ליבות וירטואליות (או נימים) כך שלמעשה משתי הליבות הפיסיות אתה מקבל 4 ליבות. זה נכון תיאורטית בלבד וכמובן שאין הכוונה שמעבדים כאלה משתווים למעבדים מרובעי ליבה אמיתיים ביישומים המנצלים ריבוי ליבות. זאת בסך הכל דרך שיווקיות להציג את המעבדים הללו כהרבה יותר ממה שהם במצאיות. במקרה הטוב ביותר הטכנולוגיה הזאת מוסיפה 10-20% בביצועים עבור יישומים המתוכננים לנצל ריבוי ליבות באופן כללי ואותה עצמה בפרט (כלומר, לא בכל היישומים תוספת הביצועים תבוא לידי ביטוי).

זה פחות או יותר ההסבר באופן כללי.

לשימושים שלך הרבה יותר משתלם לקנות מערכת מבוססת AMD. מעבד כמו Athlon IIx4 630 או Athlon IIx3 440 בשילוב עם לוח אם MA785GMT-UD2H יהיו בסיס מעולה לצרכים שלך. לוח האם מכיל כרטיס מסך מובנה מה שחוסך ממך קנייה של כרטיס מסך ייעודי.

ההסתייגות היחידה פה היא אם אתה עושה במחשב שימוש לפרנסה או עבודה נרחבת עם PS. במקרה הזה תפרט מה בדיוק אתה עושה עם PS כדי שניתן יהיה לקבוע בוודאות.

פורסם
  • מחבר

אינני משתמש במחשב לצרכי עבודה, מה זה PS?

במה שונים המעבדים של המערכת שהצעת לי מהמעבדים של אינטל?

פורסם

PS=Photoshop.

במה המעבדים שונים? מדובר בשתי יצרניות שונות. המעבדים נבדלים זה מזה בארכיטקטורה שלהם. מבחינתך כמשתמש (ואלא אם כן אתה מעוניין להרחיב את אופקייך בהיבט הטכני של העניין) כל זה לא משנה בכלל. מה שאמור לעניין אותך היא איזו פלטפורמה הכי משתלמת לצרכייך.

לשימושייך, כפי שהגדרת אותם, פלטפורמת AMD תהיה הכי משתלמת מכיוון שאתה מקבל את אותם ביצועים במחיר זול יותר, ואפילו מקבל מעבד מרובע ליבה ולא מעבד דו-ליבתי. נכון שלשימושים שלך יש לזה פחות משמעות אך לדעתי, במבט מסוים לעתיד, עדיין עדיף לקנות מעבד מרובע ליבה על פני דו-ליבתי אם אין אילוצים שמכתיבים אחרת.

פורסם
  • מחבר

ה I750 הוא מרובע ליבה לא?

הרי הוא בעל 4 ליבות

פורסם

כן, אך עולה כמעט פי 2 מזה של AMD ולשימושים שלך (למעט ההסתייגות בנושא PS עליה עדיין לא ענית) לא ייתן שום תמורה נוספת ולכן אני מגדיר אותו כלא משתלם.

מה עוד שמערכת מבוססת Core i5-750 יקרה יותר גם כשמשווים בין לוחות האם ומחייבת אותך להשתמש בכרטיס מסך ייעודי (עלות נוספת).

לכן, לא אמרתי שה-Core i5-750 אינו מעבד טוב, אלא שעבורך הוא לא משתלם במיוחד.

לצורך העניין הסיפור זהה גם עבור ה-Core i5-650 שהוא מעבד דו-ליבתי וקרוב במחירו ל-Core-I5-750 (אך בשילוב עם לוח אם מתאים חוסך לך את קניית כרטיס המסך הייעודי) לכן פלטפורמת Intel באופן כללי פחות משתלמת עבורך.

פורסם
  • מחבר

אף פעם לא השתמשתי ב PS אבל עכשיו אחרי שאני אקנה מחשב ברצוני להורידה ולהתחיל ללמוד לעבוד איתה מידי פעם

פורסם

אז פשוט לך על פלטפורמת AMD. אם תציין תקציב ומהן הדרישות שלך מלוח האם (אם ישנן כאלו) יהיה אפשר לבנות לך מפרט של לוח אם, מעבד וזיכרון.

פורסם
  • מחבר

מה אני כבר יכול לדרוש מלוח אם?

אין לי דרישות מיוחדות למעט שיתמוך ב DDR 3

אני רוצה מארז עם ידית נשיאה וחלון משהו פשוט.

כרטיס זיכרון 4 גיגיה DDR3 עדיף של king ston

אני צריך כרטיס מסך שאני יוכל לחבר לו כבל של DVI

לגבי HD אני מעוניין לעבוד עם זה שנמצא כרגע במחשב הישן שלי שהוא בעל חיבור SATA 2 (כלומר להעביר אותו למחשב החדש), כנ"ל גם לגבי הצורב שהוא בעל חיבור IDE אך עובד נהדר. אם בלוח אם החדש אין חיבור אחד של IDE יש לי מתאם SATA TO IDE

התקציב שלי הוא עד 2500 שקל פלוס מינוס ואני מקווה מאוד שהמחשב לא יתחיל לזחול לי אחרי חצי שנה.

פורסם

בפורום הזה תוכל לקבל הצעות רק למעבד, לוח אם וזיכרון.

בקשר למארז תפתח דיון בפורום מארזים (כנ"ל לכל רכיב חומרה אחר) או שתקח את המפרט שלהלן ותפתח דיון ממוקד בפורום 'מפרטי מחשב' שם יוסיפו לך את הרכיבים הנותרים.

מפרט של מעבד, לוח אם וזיכרון (לא ציינת מאיזו חנות אתה מתכנן לקנות אז זה מפרט ללא מחיר).

מעבד - Athlon IIx3 440 או Athlon IIx4 630 (לבחירתך, במסגרת התקציב שניהם יספיקו לצרכים שלך).

לוח אם - GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 או GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H (אם חשובה לך תמיכה בעד 16GB זיכרון ויציאת HDMI).

זיכרון - קנה את הערכה או צמד מודולים בודדים הזולים ביותר שתמצא מחברה אמינה של DDR3 בתדר שעון של 1333/1600.

למה שהמחשב יתחיל לזחול לך אחרי חצי שנה?

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסברים הרבים מכאן המשיך הלאה

אני מתכוון לקנות את המחשב או ב KSP או ב איבורי.

מניסיון שלי אחרי כשנה בערך המחשב מתחיל פתאום לעבוד לאט ולהתקע מידי פעם.

:hi:

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מתלבט אתה יכול לעזור מומחה

במעבדים Q8300 או I5 650 מה עדיף יותר

רקע

אני רוצה לקנות מחשב חדש

סכום עד 2500

אני ראיתי את זה בזד

פורסם

שלום tal147 וברוך הבא לפורום.

עדיף היה אם היית פותח דיון חדש בנושא. ככה גם אחרים היו שמים אליו לב ויכולים להצטרף לדיון. יש הרבה פחות טעם להקפיץ דיון ישן.

לנושא שאלתך:

1. צריך לדעת מהם השימושים שלך במערכת. אם מדובר במשחקים אז באיזו רזולוציה?

2. לא הייתי ממליץ לך לקנות מערכת מורכבת מאף אחת מהרשתות או חנויות. המערכות הללו נוטות להיות מאוד לא מאוזנות. עדיף שתפתח דיון בפורום 'מפרטי מחשב', תענה על השאלון שבסטיקי שבראש הפורום, ושם ויבנו לך את המערכת המשתלמת ביותר לאור התקציב והשימושים.

3. לא הייתי ממליץ לקנות היום מערכת חדשה בתושבת 775 (כלומר לא ל-Q8300), ויחד עם זאת גם לא הייתי ממליץ על סדרת ה-Core i5-6xx מכיוון שהיא אינה משתלמת. בתקציב שלך (אגב זה תקציב לכל המערכת או רק למעבד, לוח אם וזיכרון?) כדאי לבסס את המערכת על סדרת מעבדי Athlon IIx3/4 (מעבד משולש ומרובע ליבה, בהתאמה) או על סדרת ה-Core i3 (שמכל הבחינות המעשיות זהה כמעט לגמרי לסדרת ה-Core i5-6xx) אם אתה מתעקש על Intel. אני אישית ממליץ לך לבחור בסדרת ה-Athlon IIx3/4 כי באופן עקרוני זאת המערכת שתתן לך את התמורה הטובה ביותר לכסף, נכון להיום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים