עבור לתוכן

Chaintech av-710 7.1 VS creative x-FI extreme

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

מתלבט בין שני הכרטיסים הנ"ל,יהיו משודכים ל HARMAN-KARDON AVR165 ומע' סראונד של JAMO

צרכים:

יציאה אופטית-חובה.

האם הרסיבר מבצע פיענוח ולכן אין צורך בXFI או שפשוט כדאי ללכת על היותר טוב מבינהם (ההפרש הכספי אינו משמעותי)

פורסם

ה-Chaintech כרטיס טוב לגרושים שהוא עולה (בדקתי אותו פעם, יש קישור בחתימה שלי). אבל אם כל מה שאתה עושה עם הכרטיס הוא העברה של מידע אופטי, מה הבעיה עם יציאה מהכרטיס המובנה?

פורסם
  • מחבר

יש יציאה אופטית.

שאלתי היא האם פיענוח הקול/העברת הקול שניעשת ע"י הלוח תניב תוצאות טובות יותר דרך כ.קול ייעודי??

פורסם

פיענוח לא נעשה שם, רק העברה. אם יש לך צורך בדחיסה של המידע בזמן אמת אז כבר יש מה לדבר על כרטיס אחר, אבל אף אחד מאילו שציינת אינו יודע לעשות זאת (והשאלה היא האם בכלל יש בזה צורך).

פורסם
  • מחבר

לא בדחיסה של המידע אין צורך כלל ( לפי מיטב הבנתי הרסיבר הוא שעושה את פיענוח הקול),אז מה שבעצם אני צריך הוא רק כבל אופטי לחיבור מהלוח נכון?

האם עדיף לחבר כבל אופטי או להעביר SPDIF לכ.מסך ומשם לצאת בHDMI לרסיבר?? ואיך מבצעים זאת באופן כללי (מבחינת כבלים לחיבור פנימי).?

פורסם

פיענוח ודחיסה הם דברים שונים :)

דחיסה רלוונטית בעיקר אם אתה רוצה בזמן אמת לקודד ל-DDL, ולא רק להעביר מידע שכבר קיים באופן שכזה.

עם זאת, במידה ויש לך HDMI, אין סיבה למה שלא תעביר הכל על גביו ותחסוך עוד כבל שירוץ למערכת. אני לא לגמרי יודע כיצד מתבצע החיבור של האודיו אל הכרטיס מסך, כנראה שמדובר רק על החיבור הפנימי שבמחשב אל חיבור זהה על גבי הכרטיס (זהו חיבור 2 פינים על גבי הלוח), אני בטוח שבגוגל תמצא את התשובה לשאלה הזו. HDMI יודע להעביר LPCM שהוא אות לא דחוס, השאלה היחידה היא האם זה אפשרי עם הכרטיס שלך שצריך לקבל את המידע מהמחשב. הייתי מתחיל בלחפש במפרט של הכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

הדבר אפשרי בוודאות בנוגע לכ.מסך שלי(מצויין במפרט)

תודה רבה על העזרה אחפש בGOOGLE איך לבצע זאת.

פורסם

התכוונתי תבדוק בנוגע ל-LPCM, ולא לאודיו דחוס (כי כרטיס הקול שלך מוציא אך ורק אודיו דחוס, הוא יודע להוציא אות PCM רק בסטריאו).

פורסם
  • מחבר

ההסבר שGOOGLE הניב הינו כי באמת אות הPCM הינו אות לא דחוס ואות LPCM אמור להיות הרבה יותר טוב (בקידוד של סרטי BLURAY )

pulse Code Modulation

2) Dolby TrueHD

3) DTS Hi-Definition- Master audio

מאידך טוענים כי לאוזן האנושית בכדי לשמוע הבדל ממשי בין שניהם צריך אוזן טובה לסאונד/מע' סאונד+חיווטים רציניים ביותר.

השאלה שעומדת על הפרק היא האם כדאי להפריד את יציאת הסאונד בכבל אופטי איכותי או שאפשר יהיה לחבר אותו לכבל הHDMI??

פורסם

אין קשר בין הדברים.

כבל אופטי או HDMI לא משנה. הבעיה היא שבאופטי מעטים המכשירים שיודעים להעביר LPCM. חיבור HDMI יכול להעביר את זה, אך אתה צריך לוודא שתוכל להביא אות LPCM מכרטיס הקול אל כרטיס המסך (ייתכן וניתן להגדיר פשוט את כרטיס המסך שיקבל את המידע ללא מעבר בכרטיס הקול, ואז אין סיבה לדחוס שום דבר). אני לא עבדתי מעולם עם כרטיסי מסך שכאלה, אצלי כל העבודה היא עם לפטופ שבו כל החיבורים נעשים בפנים ללא כל התערבות מצידי, לכן לא אוכל לעזור בזה.

קח בחשבון שאם אתה רוצה סרט שפס הקול שלו הוא ב-DD או DTS מהדור הישן, לא יהיה לך שום ייתרון בהעברת אות LPCM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים