עבור לתוכן

כרטיס קול Asus Xonar D2X

Featured Replies

פורסם

איך הכרטיס קול?

כרגע יש לי כרטיס קול Creative X-Fi Xtreme Audio, שאליו מחוברים הרמקולים MICROLAB SOLO7, אני יכול למכור את הכרטיס קול שיש לי כרגע להוסיף 500 שקל ולקנות ASUS XONAR D2X, האם ישמעו הבדל משמעותי בין הכרטיסי קול? משהו ששווה 500 שקל? ואם ישמעו הבדל אז במזה יתבטא, איכות קול, עוצמה?

ועשו טובה תענו, אף פעם אתם לא עונים לי..

פורסם
  • מחבר

נראה הרבה יותר ברמה מה XFI שיש לך.

השאלה הנשאלת היא האם המגבר עושה את הפיענוח או הכרטיס קול??

http://www.guru3d.com/article/asus-xonar-d2x-review/

חיפשתי בגוגל לא מצאתי, ואני אישית לא יודע, בחוברת של הרמקולים לא כתוב מי עושה את הפיענוח.

בכל מקרה יש לרמקולים MICROLAB SOLO 7 מגבר מובנה, איך אני יכול לבדוק מי עושה את הפיענוח? ואם המגבר המובנה עושה זאת אז אפשרי לחבר ליציאה האופטית ולתת לו לעשות את כל העבודה לא?

ובכל מקרה השאלה הראשית שלי היא באיזה דרך אפשר לנצל את הרמקולים עד הסוף? יש לי בערך 500 שקל לזה, ו 700 אם אני מוכר את הכרטיס קול שיש לי עכשיו.

פורסם

אתה כן תצטרך לרכוש כ.קול איכותי (כי הרסיבר המובנה לא נראה כי עושה את הפיענוח).

בכל מקרה תשקיע בכ.קול איכותי (דוגמת מה שהצעת פה) וכבלים איכותיים ככל שניתן לחיבור הרמקולים/מכ.קול לרסיבר כבל COAX איכותי.

פורסם
  • מחבר

איך אפשר לבדוק במדויק אם המגבר המובנה מספיק או לא כדי להוציא את המקסימום מהרמקולים, והוא עושה את הפיענוח?

ואם אני קונה כרטיס קול כמו שהצעתי פה, איזה כבלים הכי איכותיים שיש אני יכול לרכוש ואם אפשר קישור לקניה שלהם [מה שיש ברמקולים זה רק חיבור של אדום לבן , 2RCA אם אני לא טועה, שמחובר כרגע ב PL רגיל לכרטיס קול, אז אני צריך כבלים 2RCA לכניסה הכי איכותית בכרטיס קול].

פורסם

אף מגבר לא יודע לעשות פיענוח. מה שעושה את הפיענוח זה המפענח שקיים ברסיברים של קולנוע ביתי ובמערכות בעלות כניסה דיגיטלית. בסולו 7 אין שום מפענח ושום נעליים, סך הכל מגבר בסיסי ל-2 ערוצים.

ה-D2 הוא כרטיס טוב, יש עליו ביקורת באתר. ה-D2X הוא בחיבור שונה אך מעבר לכך הכרטיסים כמעט זהים. האם הוא טוב יותר מה-X-Fi שיש לך? כן. האם זה הבדל ששווה 500 שקלים? לדעתי לא. לפחות לא עם סולו 7. כמובן שיכול להיות שעבורך ההבדל יהיה מהותי יותר, אך אם כל מה שאתה מחפש זה שיפור באיכות הקול לדעתי 500 שקלים הם יותר ממה שהשיפור הזה יהיה שווה.

פורסם
  • מחבר

אנטולי, אז לדעתך אני לא הולך להרגיש עד כדי כך הבדל?

אתה יכול אולי להסביר במה אני ירגיש הבדל? אני מתכוון יותר באס\פחות באס, יותר איכות, יותר צלילים?

ואגב, יש ברמקולים רעש לבן\ HISS או איך שלא קוראים לו מהטוויטרים בעוצמות גבוהות אם שמים את האוזן משהו כמו 10 סנטימטר מול הטוויטר, ובסרטונים ביוטוב ובאינטרנט שהקליטו אותם באיכות נמוכה\העלו אותם באיכות נמוכה בכלל הטוויטר מאוד צורם וה HISS מתגבר, האם זה משהו שיפתר בעזרת כרטיס קול בסגנון, ואם לא יש איזה דרך לפתור את זה?

זה לא כזה קריטי מכיוון שאני בעיקר שומע מוזיקה וכמעט ולא רואה סרטונים ברשת, אבל עדיין מעניין אם אפשר לפתור את זה, כי ממש מעצבן לראות בהם סרטונים באינטרנט.

פורסם

לא הגיוני להוציא 500 שקל לשדרוג כרטיס קול עם רמקולים שעולים כמעט אותו סכום.

שיפור באיכות יש בין הכרטיסים אבל צריך לזכור כמה דברים.

1) הכרטיס שיש לך כרגע הוא לא רע.

2) השיפור בצליל לא יהיה ענק במיוחד.

3) אם תשקיע את הסכום הזה בשדרוג הרמקולים תקבל יותר תמורת הכסף.

אם אתה לא מתכנן להשקיע בנוסף לD2X ברמקולים יקרים יותר בשנה הקרובה אין טעם במהלך הזה.

פורסם
  • מחבר

ART TATUM, נגיד ואני מוכר את המיקרלואב סולו7 במחיר שקניתי אותם ויש לי ביחד עם הכסף שתכננתי לרכוש בו כרטיס קול 1550 שקל ביד ללא אפשרות חריגה של יותר מ50 שקל, איזה רמקולים פול ריינג' עוצמתיים ומוגברים [כי אי אפשר להכניס גם מגבר בתקציב] אפשר להביא? בדקתי הרבה לפני שקניתי רמקולים, זה תקציב בעייתי.

-מוניטורים איכותיים אבל חלשים עם 20RMS לערוץ לא באים בחשבון, גם עוצמה חשובה לי, שמעתי מוניטורים AUDIOPHILE AV20 או משהו כזה, ועם כמה שהם איכותיים ממש היה חסר לי הבאס והם היו חלשים מדי בשבילי.

-רמקולים יד שנייה לא באים בחשבון, לרוב זה רמקולים מאוד ישנים, עם בעיות, רמקולים שלא יחזיקו עוד הרבה זמן, במחיר כזה אין מציאות מה שנקרא, וגם יש לי נסיון לא טוב עם דברים יד שנייה "טובים" במחיר מציאה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים